21 Mart 2026 Cumartesi

20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI  
 
     
   

Gençlere Üniversite Tercihlerinde Büyükşehir Desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2019 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla konferans düzenledi. Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olarak katıldığı “21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu” konferansına üniversite adayları ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, öğrencilere, “Sevdiğiniz ve mutlu olacağınız meslekleri seçin” çağrısında bulundu.

 

Tarih : 23 Temmuz 2019 Salı 11:19   Okunma : 1255

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençleri YKS tercih süreçlerinde de yalnız bırakmıyor. 2019 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak ve doğru biçimde yönelimlerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bir konferans düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi PDR Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olarak katıldığı “21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu” konferansı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen konferansa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necdet Tamamoğulları’nın yanı sıra çok sayıda üniversite adayı genç ve veli katıldı.

“SEVDİĞİNİZ VE MUTLU OLACAĞINIZ MESLEKLERİ SEÇİN”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, üniversite tercihi denince akıllara o andan sonraki hayatın planlanacağı tercihler geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizde özellikle ekonomi ve iş alanlarındaki yetersizlik dikkate alındığında iş odaklı tercihlerin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Ben altını çizerek şunları söylüyorum; sevdiğiniz ve mutlu olacağınız meslekleri seçin. Özellikle eğitim konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere çok daha fazla katkı veren bir belediye olacağına inanıyorum. Çünkü hedeflerimiz hep bu noktada. Biz belediyenin 5 yıllık Stratejik Planı’nı hazırlıyoruz. Eski dönemde planlar hazırlanıp tozlu raflarda kalırdı. Ancak son zamanlarda stratejik planların önemi ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, 5 yıllık Stratejik Planı Büyükşehir Belediyesi’nin bir yol haritası, bir anayasası olarak ortaya koymamızı istedi. Bu noktada yaptığımız çalıştaylarla sporu bir masaya, kültür-sanatı bir masaya, turizmi bir başka masaya, eğitimi, sağlığı, dış ilişkileri bir başka masaya yatırdık. Çalıştaylarda amacımız neydi? Mersin’deki tüm paydaşları bu çalıştaylarda bir araya getirmek. Stratejik Planımız muhtemelen Eylül ayı sonunda sona erecek. Bu Stratejik Plan’da da eğitimin çok ayrı ve özel bir yeri var.”

“EĞİTİME ÇOK FARKLI BİR BAKIŞ GETİRMEK İSTİYORUZ”

Konferans öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi vurgulayarak konuklara seslenen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necdet Tamamoğulları, “Yönetimimiz, sosyal demokrat bir belediyecilik için elindeki olanakları kullanmaktadır. Sosyal Hizmetler Dairemizin de bir başlığı eğitim çalışmasıdır. Biz eğitime çok farklı bir bakış getirmek istiyoruz. Çağımızda her şey baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bizim çocukluğumuzda hekim olmak ciddi bir kazanç kaynağıydı, mühendis olmak öyleydi ama dünya çok değişti. Küresel dünyada iş bölümü çok arttı. Öğrencilerin sevdiği mesleği isteyerek, ona emek ederek, alanında en iyi olmaya çalışarak çok farklı yaşayabileceklerini göreceksiniz. Bugün bir öğretmenin kazancıyla bir hekimin kazancı veya fabrikada çalışan bir makine teknikerinin kazancının aynı olduğunu bilmeniz gerekir. Ama bu; o kişinin becerisine, dünyayı anlayışına, vizyonuna kalmış bir durum. Bunu öğrencinin çok iyi görmesi gerekir” dedi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI 

Tamamoğulları, üniversiteye hazırlık için Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’na kayıtların 19 Temmuz’da başladığını duyurarak, “Kayıtların 18 Ağustos’a kadar süreceğini söylemek istiyorum. Mersin’in merkezi, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Silifke, Erdemli ve Tarsus olmak üzere 8 dershane açtık. Kayıtlarımız başladı. Kriterlerimizi değiştirdik; yüzde 50 başarı, yüzde 50 ekonomik durum kriterleriyle öğrencilerimizi seçeceğiz. Bu sistemden faydalanamayan başarılı öğrencileri bizim desteklememiz gerekir” dedi.

YEŞİLYAPRAK, ÜNİVERSİTE ADAYLARINDAN “SÖZ VERMELERİNİ” İSTEDİ

Konuşmaların ardından başlayan konferansı üniversite adayı gençler ilgiyle dinlerken, Prof. Yeşilyaprak’ın anlattığı geleceğin meslekleriyle ufuklarını genişletti. Konferans başlangıcında öğrencilerden söz vermelerini isteyen Yeşilyaprak, “Buradasınız. Bir saat benim karşımdasınız. Burada bir seçim var; ‘Buradayım ama hiç dinlemeyebilirim’ ya da ‘Buradayım ama dinleyip yararlanabilirim’ demek. Dinlerken alıcılarınızı açık tutacağınıza, girdiğiniz gibi çıkmayacağınıza söz verir misiniz?” dedi. Yeşilyaprak, öğrencilerin tamamından konferanstan kendilerine fayda sağlayarak ayrılacakları yönünde söz aldı.

Konferansın ardından salondaki rehber öğretmenler, öğrencilere tercihler konusunda destek sağladı. Program; Kongre ve Sergi Sarayı’nda 21-25 Temmuz arasında “Meslek Tanıtım Günleri”, 20-29 Temmuz tarihleri arasında da “Tercih Danışmanlığı Desteği” ile sabah 09.00-akşam 19.00 saatleri içinde devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA