29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Gençlere Üniversite Tercihlerinde Büyükşehir Desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2019 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla konferans düzenledi. Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olarak katıldığı “21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu” konferansına üniversite adayları ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, öğrencilere, “Sevdiğiniz ve mutlu olacağınız meslekleri seçin” çağrısında bulundu.

 

Tarih : 23 Temmuz 2019 Salı 11:19   Okunma : 753

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençleri YKS tercih süreçlerinde de yalnız bırakmıyor. 2019 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak ve doğru biçimde yönelimlerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bir konferans düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi PDR Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olarak katıldığı “21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu” konferansı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen konferansa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necdet Tamamoğulları’nın yanı sıra çok sayıda üniversite adayı genç ve veli katıldı.

“SEVDİĞİNİZ VE MUTLU OLACAĞINIZ MESLEKLERİ SEÇİN”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, üniversite tercihi denince akıllara o andan sonraki hayatın planlanacağı tercihler geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizde özellikle ekonomi ve iş alanlarındaki yetersizlik dikkate alındığında iş odaklı tercihlerin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Ben altını çizerek şunları söylüyorum; sevdiğiniz ve mutlu olacağınız meslekleri seçin. Özellikle eğitim konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere çok daha fazla katkı veren bir belediye olacağına inanıyorum. Çünkü hedeflerimiz hep bu noktada. Biz belediyenin 5 yıllık Stratejik Planı’nı hazırlıyoruz. Eski dönemde planlar hazırlanıp tozlu raflarda kalırdı. Ancak son zamanlarda stratejik planların önemi ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, 5 yıllık Stratejik Planı Büyükşehir Belediyesi’nin bir yol haritası, bir anayasası olarak ortaya koymamızı istedi. Bu noktada yaptığımız çalıştaylarla sporu bir masaya, kültür-sanatı bir masaya, turizmi bir başka masaya, eğitimi, sağlığı, dış ilişkileri bir başka masaya yatırdık. Çalıştaylarda amacımız neydi? Mersin’deki tüm paydaşları bu çalıştaylarda bir araya getirmek. Stratejik Planımız muhtemelen Eylül ayı sonunda sona erecek. Bu Stratejik Plan’da da eğitimin çok ayrı ve özel bir yeri var.”

“EĞİTİME ÇOK FARKLI BİR BAKIŞ GETİRMEK İSTİYORUZ”

Konferans öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi vurgulayarak konuklara seslenen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necdet Tamamoğulları, “Yönetimimiz, sosyal demokrat bir belediyecilik için elindeki olanakları kullanmaktadır. Sosyal Hizmetler Dairemizin de bir başlığı eğitim çalışmasıdır. Biz eğitime çok farklı bir bakış getirmek istiyoruz. Çağımızda her şey baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bizim çocukluğumuzda hekim olmak ciddi bir kazanç kaynağıydı, mühendis olmak öyleydi ama dünya çok değişti. Küresel dünyada iş bölümü çok arttı. Öğrencilerin sevdiği mesleği isteyerek, ona emek ederek, alanında en iyi olmaya çalışarak çok farklı yaşayabileceklerini göreceksiniz. Bugün bir öğretmenin kazancıyla bir hekimin kazancı veya fabrikada çalışan bir makine teknikerinin kazancının aynı olduğunu bilmeniz gerekir. Ama bu; o kişinin becerisine, dünyayı anlayışına, vizyonuna kalmış bir durum. Bunu öğrencinin çok iyi görmesi gerekir” dedi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI 

Tamamoğulları, üniversiteye hazırlık için Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’na kayıtların 19 Temmuz’da başladığını duyurarak, “Kayıtların 18 Ağustos’a kadar süreceğini söylemek istiyorum. Mersin’in merkezi, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Silifke, Erdemli ve Tarsus olmak üzere 8 dershane açtık. Kayıtlarımız başladı. Kriterlerimizi değiştirdik; yüzde 50 başarı, yüzde 50 ekonomik durum kriterleriyle öğrencilerimizi seçeceğiz. Bu sistemden faydalanamayan başarılı öğrencileri bizim desteklememiz gerekir” dedi.

YEŞİLYAPRAK, ÜNİVERSİTE ADAYLARINDAN “SÖZ VERMELERİNİ” İSTEDİ

Konuşmaların ardından başlayan konferansı üniversite adayı gençler ilgiyle dinlerken, Prof. Yeşilyaprak’ın anlattığı geleceğin meslekleriyle ufuklarını genişletti. Konferans başlangıcında öğrencilerden söz vermelerini isteyen Yeşilyaprak, “Buradasınız. Bir saat benim karşımdasınız. Burada bir seçim var; ‘Buradayım ama hiç dinlemeyebilirim’ ya da ‘Buradayım ama dinleyip yararlanabilirim’ demek. Dinlerken alıcılarınızı açık tutacağınıza, girdiğiniz gibi çıkmayacağınıza söz verir misiniz?” dedi. Yeşilyaprak, öğrencilerin tamamından konferanstan kendilerine fayda sağlayarak ayrılacakları yönünde söz aldı.

Konferansın ardından salondaki rehber öğretmenler, öğrencilere tercihler konusunda destek sağladı. Program; Kongre ve Sergi Sarayı’nda 21-25 Temmuz arasında “Meslek Tanıtım Günleri”, 20-29 Temmuz tarihleri arasında da “Tercih Danışmanlığı Desteği” ile sabah 09.00-akşam 19.00 saatleri içinde devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA