2 Nisan 2026 Perşembe

16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!   11:25   VATANDAŞA VERGI, LÜKSE MUAFIYET! GÜLCAN KıŞ TBMM’DE PATLADı: “İKTIDAR HÂLÂ ‘NASıL ALıRıM’ DERDINDE!”   10:01   AKDENIZ’DE TEHLIKE SAÇAN O YAPıLAR YERLE BIR EDILDI   09:58   ADANA’DA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ RAHATLATACAK HAMLE: RUHSAT ÇILESI BITIYOR MU?   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETI SARSACAK ‘ARA SEÇIM’ HAMLESI: "SANDıKTAN KAÇAMAZLAR!"   09:03   MERSIN’DE ‘HALK KART’ MUCIZESI: 65 BIN HANEYE İLAÇ, ESNAFA CAN SUYU OLDU!   01:05   TEMED’DEN SERT AÇıKLAMA: AÇLıK SıNıRı 34 BIN TL, EMEKLI MAAŞı 20 BIN TL! MILLI GELIR NEREDE?   01:01   TOROSLAR’DA DEV SANAYI HAMLESI: 10 BIN DÖNÜMLÜK ALAN İÇIN TARIHI ÇAĞRı!   20:05   "BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’YE SıCAK DOKUNUŞ: EKIPLER GIRDI, SOKAK DEĞIŞTI!"   20:03   TÜRKIYE’DE PIRINÇ ALARMı: İTHALAT YÜZDE 376 PATLADı, EDIRNE’DE ÜRETIM ÇÖKTÜ!   19:26   MERSIN LIMANı’NDA "TEKEL" İSYANı! CHP’LI GÜLCAN KıŞ TBMM’DEN SESLENDI: TICARET KAÇıYOR, ENFLASYON COŞUYOR!  
 
     
   

Atsız Afşın Yılmaz: “Turizm Destinasyonu Oluşturulması İçin Bütüncül Planlama Şart”


Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı da olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi başta olmak üzere, turizm merkezleri ve kültür turizm koruma ve gelişim bölgeleri olarak ilan edilen tüm yapıların kent turizminin hizmetine sunulduğunda, Mersin’in kabuğunu kırarak, turizmde marka destinasyon oluşturulmasında önemli bir adım atılacağını söyledi.

 

Tarih : 31 Temmuz 2019 Çarşamba 14:20   Okunma : 1513

Türkiye’de birçok şehrin turizm başta olmak üzere birçok alanda yatırım çekmek istediğini, Mersin’in de yatırım planlamalarından hak ettiği payı almak istediğini anlatan METAB Başkanı Yılmaz, “Taleplerin net bir şekilde ortaya konduğu gibi, nedenlerin de ortaya konması gerekiyor. Burada kentlerin soracağı soru: ‘Yatırım neden bizim şehrimize yapılsın?’ olmalı. Bu noktada tarihi, kültürel, doğal değerler ile altyapı ve tüm bu potansiyelleri harekete geçirecek itici kuvvetin varlığı, bu sorunun cevabını oluşturuyor. Mersin, saydığımız ilk dört değere sahipken, bu potansiyelleri yatırıma dönüştürecek ve turizme kazandıracak itici güce, yani lobiye yeteri kadar sahip değil” dedi.

 TARSUS’UN KANALLARI, VENEDİK’İN GRAND’INA RAKİP OLABİLİRDİ!

22 yıl önce turizm bölgesi ilan edildiği halde hala turizme kazandırılamayan Tarsus Kazanlı Kıyı Kesimi Turizm Merkezi’nin buna en somut örnek olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “22 yıl önce ilan edilen, 11 yıl önce arsa tahsisi yapılan ancak geçen yıllar içinde turizme kazandırılamayan Kazanlı bölgesi, 7 bin 600 yataklı konaklama kapasitesi, golf alanları, kongre merkezi, sağlıklı yaşam ve günübirlik tesisi ile ilin en önemli turizm merkezlerinden biri olacak konumdayken, lobi yetersizliği ve kamu-özel sektör işbirliğinin sağlanamaması nedeniyle hayata geçirilemedi. Oysa, başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinin imar planlarını yapan Prof. H. Jansen, bundan 90 yıl önce Tarsus’un turizme kazandırılmasıyla ilgili, şehrin ortasından geçen ırmaklarının da değerlendirilerek, bütüncül bir turizm planlaması öneriyordu. Tıpkı, Venedik’i Venedik yapan Grand Kanalı modelinde olduğu gibi… Yıllar öncesinden planlandığı gibi, Tarsus’un içinden geçen kanallar, bir bakışta Toroslar ve Gülek Boğazı’nın eşsiz manzarasını sunan Gözlü Kule ve günümüzde hala rafta bekleyen Kazanlı turizm projesi hayata geçseydi, turizmde daimi ziyaretçi sorunu olmayan bir kentten bahsedebilecektik” diye konuştu.

 MERSİN’İN KENT TURİZMİYLE İLGİLİ DOĞAL POTANSİYELİNİ, AVRUPA BAŞTAN KURGULAYARAK HAYATA GEÇİRİYOR

Avrupa’da ortaya çıkan ‘kent turizmi’ temasının da Mersin için büyük bir fırsat olduğunu aktaran Başkan Yılmaz, çok hızlı yükselen kent turizmi temasının Paris, Londra, Roma gibi turizmde marka kentleri dahi geride bırakarak, Berlin ve Barcelona’yı yıldız haline getirdiğini anlattı. Türkiye’de de birçok şehirde uygulanan modelin Mersin’de de yaygınlaştırılmaması için hiçbir sebebin bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Kent turizmi çalışmaları kapsamında Avrupa’da şehir merkezindeki fabrika ve depoların yerine otel ve restoranlar, kongre, konser ve toplantı salonları yapılıyor. Oysa Mersin’de fabrikalar ve organize sanayi bölgeleri zaten şehir merkezi dışında bulunuyor. Boş ve metruk eski yapılan turizme kazandırılması konusunda da kent merkezi biçilmiş kaftan. Dolayısıyla Mersin, Avrupa’nın şimdilerde keşfettiği bu modele son derece uygun ancak bu potansiyeli de yeterince değerlendirememiş durumda”dedi.

 KAMU- ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İTİCİ GÜÇ OLABİLİR

Antalya’nın turizmde tüm kıyı şeridini şekillendirdiği gibi, Mersin’in de Doğu Akdeniz çanağını şekillendirmeye en uygun aday olduğunun altını çizen METAB Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, entegre bir planlama ve yönetim anlayışıyla hareket edilmesi için yerel yönetimlerin her türlü desteği vermesi, turizm yatırımcılarına yönelik teşviklerin artırılması, kamu-özel sektör işbirliğinin sağlanarak yatırıma dönük lobinin elinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA