23 Aralık 2025 Salı

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

Atsız Afşın Yılmaz: “Turizm Destinasyonu Oluşturulması İçin Bütüncül Planlama Şart”


Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı da olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi başta olmak üzere, turizm merkezleri ve kültür turizm koruma ve gelişim bölgeleri olarak ilan edilen tüm yapıların kent turizminin hizmetine sunulduğunda, Mersin’in kabuğunu kırarak, turizmde marka destinasyon oluşturulmasında önemli bir adım atılacağını söyledi.

 

Tarih : 31 Temmuz 2019 Çarşamba 14:20   Okunma : 1444

Türkiye’de birçok şehrin turizm başta olmak üzere birçok alanda yatırım çekmek istediğini, Mersin’in de yatırım planlamalarından hak ettiği payı almak istediğini anlatan METAB Başkanı Yılmaz, “Taleplerin net bir şekilde ortaya konduğu gibi, nedenlerin de ortaya konması gerekiyor. Burada kentlerin soracağı soru: ‘Yatırım neden bizim şehrimize yapılsın?’ olmalı. Bu noktada tarihi, kültürel, doğal değerler ile altyapı ve tüm bu potansiyelleri harekete geçirecek itici kuvvetin varlığı, bu sorunun cevabını oluşturuyor. Mersin, saydığımız ilk dört değere sahipken, bu potansiyelleri yatırıma dönüştürecek ve turizme kazandıracak itici güce, yani lobiye yeteri kadar sahip değil” dedi.

 TARSUS’UN KANALLARI, VENEDİK’İN GRAND’INA RAKİP OLABİLİRDİ!

22 yıl önce turizm bölgesi ilan edildiği halde hala turizme kazandırılamayan Tarsus Kazanlı Kıyı Kesimi Turizm Merkezi’nin buna en somut örnek olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “22 yıl önce ilan edilen, 11 yıl önce arsa tahsisi yapılan ancak geçen yıllar içinde turizme kazandırılamayan Kazanlı bölgesi, 7 bin 600 yataklı konaklama kapasitesi, golf alanları, kongre merkezi, sağlıklı yaşam ve günübirlik tesisi ile ilin en önemli turizm merkezlerinden biri olacak konumdayken, lobi yetersizliği ve kamu-özel sektör işbirliğinin sağlanamaması nedeniyle hayata geçirilemedi. Oysa, başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinin imar planlarını yapan Prof. H. Jansen, bundan 90 yıl önce Tarsus’un turizme kazandırılmasıyla ilgili, şehrin ortasından geçen ırmaklarının da değerlendirilerek, bütüncül bir turizm planlaması öneriyordu. Tıpkı, Venedik’i Venedik yapan Grand Kanalı modelinde olduğu gibi… Yıllar öncesinden planlandığı gibi, Tarsus’un içinden geçen kanallar, bir bakışta Toroslar ve Gülek Boğazı’nın eşsiz manzarasını sunan Gözlü Kule ve günümüzde hala rafta bekleyen Kazanlı turizm projesi hayata geçseydi, turizmde daimi ziyaretçi sorunu olmayan bir kentten bahsedebilecektik” diye konuştu.

 MERSİN’İN KENT TURİZMİYLE İLGİLİ DOĞAL POTANSİYELİNİ, AVRUPA BAŞTAN KURGULAYARAK HAYATA GEÇİRİYOR

Avrupa’da ortaya çıkan ‘kent turizmi’ temasının da Mersin için büyük bir fırsat olduğunu aktaran Başkan Yılmaz, çok hızlı yükselen kent turizmi temasının Paris, Londra, Roma gibi turizmde marka kentleri dahi geride bırakarak, Berlin ve Barcelona’yı yıldız haline getirdiğini anlattı. Türkiye’de de birçok şehirde uygulanan modelin Mersin’de de yaygınlaştırılmaması için hiçbir sebebin bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Kent turizmi çalışmaları kapsamında Avrupa’da şehir merkezindeki fabrika ve depoların yerine otel ve restoranlar, kongre, konser ve toplantı salonları yapılıyor. Oysa Mersin’de fabrikalar ve organize sanayi bölgeleri zaten şehir merkezi dışında bulunuyor. Boş ve metruk eski yapılan turizme kazandırılması konusunda da kent merkezi biçilmiş kaftan. Dolayısıyla Mersin, Avrupa’nın şimdilerde keşfettiği bu modele son derece uygun ancak bu potansiyeli de yeterince değerlendirememiş durumda”dedi.

 KAMU- ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İTİCİ GÜÇ OLABİLİR

Antalya’nın turizmde tüm kıyı şeridini şekillendirdiği gibi, Mersin’in de Doğu Akdeniz çanağını şekillendirmeye en uygun aday olduğunun altını çizen METAB Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, entegre bir planlama ve yönetim anlayışıyla hareket edilmesi için yerel yönetimlerin her türlü desteği vermesi, turizm yatırımcılarına yönelik teşviklerin artırılması, kamu-özel sektör işbirliğinin sağlanarak yatırıma dönük lobinin elinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA