25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Genç Kızlar Da İğne Oyası Öğreniyor


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı kurslar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Mesleki eğitim kurslarında, iğne oyasından resme kadar birçok farklı alanda ücretsiz eğitim veriliyor.

 

Tarih : 4 Ağustos 2019 Pazar 20:44   Okunma : 1514

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı kurslar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Mesleki eğitim kurslarında, iğne oyasından resme kadar birçok farklı alanda ücretsiz eğitim veriliyor. İğne oyası kursuna genç kızlar, resim kurslarına ise güzel sanatlar lisesi ile üniversitelerin ilgili bölümlerine hazırlanan gençler yoğun ilgi gösteriyor.

İğne oyası kursuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, kadınların ve genç kızların bu tür etkinliklere katılarak, sosyalleşmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz mesleki eğitim kurslarını sevdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı kurslarda, resimden iğne oyasına kadar birçok farklı alanda ücretsiz eğitim veriliyor.

Halkkent’te bulunan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde 1 Temmuz’da açılan iğne oyası kursuna, çok sayıda kişi katılıyor. Ücretsiz olarak verilen ve 3 ay süren bir eğitimle iğne oyası yapmayı öğrenen kursiyerler, kursun kendileri için hem bir uğraş olduğunu, hem de ileride üretecekleri ürünleri satarak ek gelir elde etmeye hedeflediklerini söylüyor.

Meral Seçer’den iğne oyası kursuna sürpriz ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurs merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kursiyerlerle sohbet eden Meral Seçer, kadınların ve genç kızların bu tür etkinliklere katılarak, sosyalleşmelerinin sevindirici olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaları inceledi.

Kursa ilginin büyük olduğunu belirten kurs eğitmeni Merve Sakallı ise kadınların yanı sıra 14-15 yaşındaki genç kızların da kursa ilgi gösterdiğini söyledi. 1 Ekim’e kadar iğne oyası kursunun devam edeceğini sözlerine ekleyen Merve Sakallı, tüm kadınları ve genç kızları, bu kurstan faydalanmak için Halkkent’te bulunan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde bulunan atölyelerine davet etti.

Resim kurslarına gençlerden yoğun ilgi

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı bir diğer kurs olan resim kursunda ise bu sana ilişkin gençler eğitim alıyor. Sanat Sokağı’nda yer alan Teoman Ünüsan Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak verilen resim kursları hakkında bilgi veren resim kursu eğitmeni Ali Emre Yılmaz, resim kurslarının 12 ay boyunca devam ettiğini ve kurslara resim sanatına ilgili 14 yaş üzeri herkesin katılabileceğini ifade etti.

Resim kursuna güzel sanatlar lisesi ile üniversitelerin ilgili bölümlerine hazırlanan gençlerin yanı sıra hobi olarak resim yapmak isteyenlerin de katıldığını ifade eden Yılmaz, haftada 3 gün 2’şer saat olarak verilen ve ilk etapta karakalem çalışması ile başlayan kursun, ilerleyen süreçte renkli resim çalışması ile devam ettiğini anlattı.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP, SEÇER, OYA İĞNESİ, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, KÜLTÜR VE DAİRE BAŞKANLIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA