28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Başkan Seçer’den Tepeköy Ve Fındıkpınarı’na Çıkarma


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy ve Fındıkpınarı Mahallelerini ziyaret etti. Tepeköy’de siyasi nedenlerden dolayı 20 yıldır küs olan Cevizli ve Çınarlı kahvehane sakinlerini barıştıran Başkan Seçer, ardından ziyaret ettiği Fındıkpınarı’nda ise Futbol Turnuvası’na katılarak, Çavak ve Çavuşlu Mahalle karşılaşmasının başlangıç vuruşunu yaptı.

 

Tarih : 19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:48   Okunma : 948

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, düzenlediği mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Seçer, pazar günü Tepeköy ve Fındıkpınarı Mahallerini ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Tepeköy’de siyasi nedenlerden dolayı yaklaşık 20 yıldır küs olan Cevizli ve Çınarlı kahvehanesinin müdavimlerini bir araya getiren Seçer, küslüğü sona erdirdi. Seçer, ardından Fındıkpınarı Mahallesi’nde gerçekleştirilen Futbol Turnuvası’na katılarak, Çavak ve Çavuşlu Mahalle karşılaşmasının başlangıç vuruşunu yaptı. Ziyaretlerinde Büyükşehir olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Seçer, yapılan tüm harcamaların kendisinin kontrolünde olduğunu söyledi. Seçer, “Bütün dairelerimizin dosyalarını geçmişe yönelik olarak denetliyoruz. Her şey kanun, nizam ve yetki çerçevesinde yapılıyor. Geçmişte yapılan borçları öderken vicdanım rahat etsin diye bütün dosyaları açtırdım, hepsi müfettişlerin elinde. Sizin vergilerimizle bana aktarılan kaynaklar emin ellerde. Para sizin, kaynak sizin, bunun vebali de ağır. Onun için ince eleyip, sık dokuyoruz. Haram, ziyan, israf, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, birilerinin cebine para aktarmak bizim kitabımızda yazmaz. Bu ülkenin doğru adamlara ihtiyacı var”dedi.

ŞEFTALİ ÜRETİM MERKEZİ TEPEKÖY’Ü ZİYARET ETTİ

Başkan Seçer, şeftali üretim merkezi Tepeköy Mahallesi ile başladığı ziyaret turunda ilk olarak mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla buluştu. Seçer, ziyareti sırasında mahallede yan yana olan ve yaklaşık 20 yıldır siyasi nedenlerden dolayı küs olan Cevizli ve Çınarlı kahvehane sakinlerini bir araya getirerek barıştırdı. Yıllardır süren küslüğün sona ermesini sağlayan Başkan Seçer, burada mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi, taleplerini not etti. Sorunların en kısa sürede halledilebilmesi için yapılabileceklerin konuşulduğu ziyaretten mahalle sakinleri son derece memnun kaldı. Seçer, kahvehane ziyaretinin ardından mahalle temsilcisi Yusuf Uyar ve Zülfiye Uyar çiftinin evine konuk oldu. Başkan Seçer, ardından yol üzerinde bulunan şeftali deposunda çalışan işçilere selam verdi, hayırlı işler diledi.

FINDIKPINARI’NA ÇIKARMA

Hafta sonunu ziyaretlerle sürdüren Başkan Seçer’in Tepeköy’den sonraki durağı Fındıkpınarı Mahallesi oldu. Seçer, ilk olarak Bozön Güzlesi’nde Mezitli Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’nün atış yarışmalarına katıldı. Fındıkpınarı Serbest Atış Poligonu’nda gerçekleşen atış yarışmalarında Başkan Seçer de yoğun ısrar üzerine trap atışı yaptı.

SEÇER, FINDIKPINARI FUTBOL TURNUVASI’NI SEYİRCİ TRİBÜNÜNDEN İZLEDİ

Başkan Seçer’in bir sonraki durağı ise Fındıkpınarı Furbol Turnuvası’nın yapıldığı futbol sahası oldu. Bu yıl Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut anısına düzenlenen Mahaller Arası Futbol Turnuvası’nda Çavak ve Çavuşlu karşılaşmasının başlangıç atışını gerçekleştiren Seçer, ardından seyirci tribününe geçerek maçı vatandaşlarla birlikte izledi. Seçer’in Fındıkpınarı ziyareti Hocaoğlu kahvehane ziyareti ile son buldu. Kahvehanede Fındıkpınarı Mahallesi’nin süregelen sorunlarını dinleyen Başkan Seçer, yapılan ve yapılacak hizmetlerden bahsetti.

“BEN BU ÇEŞİTLİLİĞİN ÇİMENTOSU GÖREVİNDEYİM”

Kırsal mahallelerin ortak sorunlarını bildiklerini ve zaman içerisinde tüm sorunların çözüleceğini ifade eden Başkan Seçer, önemli olan konunun birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Mersin’de yaşayan tüm vatandaşlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak çok güzel yol kat edeceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Oy verenin de vermeyenin de, Cumhur İttifakı’nın da, Millet İttifakı’nın da, ittifakta olmayanın da, kısacası tüm Mersinli kardeşlerimin belediye başkanıyım. Ayrılık gayrılık yok. Hep bir aradayız. Bizi bitirecek, çürütecek, yerle yeksan edecek olan kendi içimizdeki kavga olur. Onun dışında evvelallah, Türk milletinin bileğini kimse bükemez. Ben bu göreve Aleviler’i, Sünniler’i, Yörükler’i, Araplar’ı ayırma görevi ile gelmedim, bilakis ben bütün bu çeşitliliğin çimentosu göreviyle geldim. Ben hepinize hizmet edeceğim. Hepinizin abisi, kardeşi olacağım. Bana yakışan da budur” dedi.

“CESURCA KARARLAR ALIP HAYATA GEÇİRDİM”

Başkan Seçer, konuşmasında ilk 100 günde hayata geçirdiği ulaşım ve su indiriminden, dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdikleri Halkkart uygulamasından bahsederek vatandaşları bilgilendirdi. Seçer, “Bizim işimiz hizmet. İnsanlar bize güveniyor, bizim çok çalışmamız lazım. İnsanları mahcup etmememiz lazım. Emin olun çok çalışıyoruz. Ben Belediye Başkanı olur olmaz daha önce sözünü verdiğim birçok konuda, çok kısa sürede cesurca kararlar aldım ve hayata geçirdim. Her şey iyi gidiyor. Güzel işler yaptık. Yol almaya başladık” diye konuştu.

“BELEDİYEDEKİ TÜM HARCAMALAR BENİM KONTROLÜMDE”     

Aldıkları tasarruf tedbirlerini vatandaşlarla paylaşan Başkan Seçer, belediyede yapılan tüm harcamaların kendi kontrolünde olduğunu belirtti. Seçer,“Belediyedeki harcamaların özellikle benim kontrolümde olması yönünde talimat verdim. Çünkü bir borç devralmıştık. Şikayetim yok ama ortada bir gerçek var. Bunları tartışarak zaman yitirmedim ama kanun dışı bir şey yapılmışsa bunu da gördüğüm zaman ucu nereye dokunursa dokunsun dibine kadar da giderim. Bu konuda eleştiriler alıyoruz. Kanun bilmeyen, benim yetkilerim nedir bilmeyen ve ağzı olan herkes konuşuyor. Bizim kimseyi koruduğumuz yok ama bizim de kimseyi kasıtlı olarak suçladığımız yok. Bütün dairelerimizin dosyalarını geçmişe yönelik olarak denetliyoruz. Her şey kanun nizam ve yetki çerçevesinde yapılıyor. Geçmişte yapılan borçları öderken vicdanım rahat etsin diye bütün dosyaları açtırdım, hepsi müfettişlerin elinde” dedi.

“SİZİN VERGİLERİNİZLE BANA AKTARILAN KAYNAKLAR EMİN ELLERDE”

Tasarruf tedbirleri sayesinde geçmiş yıla göre ilk 100 günde 84 milyon TL tasarruf ettiklerini aktaran Başkan Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İlk 100 günde süratle aldığımız tasarruf tedbirleri neticesini verdi. Önceki yılın aynı dönemine göre bizim harcamalarımızda 84 milyon TL gibi bir tasarruf var. Sizin vergilerimizle bana aktarılan kaynaklar emin ellerde. Kendi paramı bu kadar korumadım, kollamadım, kendi paramın derdine bu kadar düşmedim. Para sizin, kaynak sizin, bunun vebali de ağır. Onun için ince eleyip, sık dokuyoruz. Haram, ziyan, israf, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, birilerinin cebine para aktarma bizim kitabımızda yazmaz. Bu ülkenin doğru adamlara ihtiyacı var.”

“HER DÖRT AYDA MİLLETİMİZİN KARŞISINA ÇIKIP NELER YAPTIĞINIZI PAYLAŞACAĞIZ”

Başkan Seçer, şeffaf belediyeciliği önemsediklerini ifade ederken, her dört ayda bir basın açıklaması ile vatandaşların karşısına çıkacağını ve gelir giderlerin hesabını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Başkan Seçer, “Ben Eylül ayında geniş bir basın açıklamasıyla dört ayda neler yaptık, nasıl tedbirler aldık, bunların sonuçları nelerdir, neler harcadık gibi detaylı bir açıklama yapacağım ve bunu dört ayda bir alışkanlık haline getireceğiz. Her dört ayda milletimizin karşısına çıkıp neler yaptığınızı paylaşacağız. Belediyeciliği açık şeffaf yapacağız” dedi.

“DOĞRU BİLDİĞİM YOLDA SONUNA KADAR GİDERİM”

Ülkenin tedavi edilemez hastalıklarından birinin yolsuzluk olduğu vurgulayan Başkan Seçer, “Ülkenin en köklü hastalıklarından birisi yolsuzluk. Ülkemiz hala çamurda patinaj çeken araba gibiyse bunun en temel nedenlerinden birisi bu ülkede yapılan yolsuzluklar, hırsızlıklar. Bütün belediyelerde şimdiye kadar bu durum almış başını gitmiş ama ‘Böyle gelmiş böyle gider’ diyemeyiz. Ben yan gelip yatmak için, birilerinden korkarak belediye başkanı olmadım. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye belediye başkanı olmadım. Doğru bildiğim yolda sonuna kadar giderim, Allah’tan başka da kimseden korkum yok” diye konuştu.

Başkan Seçer, Tepeköy ve Fındıkpınarı mahallelerinin ortak talepleri arasında yer alan yol, asfalt, sulama borusu, soğuk hava deposu, okul, atıksu arıtma tesisi gibi birçok konuda da yapacakları hizmetlerden bahsetti. Yönetime geldikleri günden bu yana en çok şikâyet aldıkları konuların başında yol sorununun geldiğini ifade eden Seçer, “Biz göreve geldiğimizde yeni yol yapımı ve asfalt çalışmaları için hazırlıklar önceki yönetim tarafından yapılmamıştı. Bunun bir sezon önce planlanıp hazırlanması gerekiyordu. Biz şu an Karacailyasta bir şantiye ile işimizi yapmaya çalışıyoruz. Mersin coğrafyası çok geniş. 5 bin 500 km yol ağımız var. Bütün bunları biz yapacağız. Gelecek yıl daha hazırlıklı olacağız. Asfalt çalışmaları genellikle bahar aylarında yapılıyor ama biz beklemedik. Mut’ta daha önce yol yapımında bir özel sektör kuruluşunun kullandığı bir plenti kiraladık, hemen bayramdan sonra hizmete alıyoruz” dedi.

Gelen talepler arasında yer alan arıtma tesisi ile ilgili de farklı projeleri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Çoğu mahallemizde arıtma tesisi yok. Buralardaki sorunu paket arıtma sistemimizle çözeceğiz. Bu bizim kurduğumuz büyük yerleşik arıtmalara göre daha farklı bir sistem. Süratle bunları yapacağız. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman birçok problemi çözmüş olacağız. Hem temiz suya kanalizasyon suyunun karışmasını önleyeceğiz hem de çevre sağlığı açısından önemli bir hizmet vermiş olacağız. Tüm kent düzene girecek, ağaç sayısı ve yeşillik artacak, beton azalacak” diye konuştu.

Başkan Seçer, Tepeköy’de mahalle sakinlerinden gelen lise yapımı talebi üzerine en kısa sürede okul yapımına başlayacaklarının sözünü vererek,“Ben bu işi çok önemsiyorum. Başta Milli Eğitim’in görev alanı ama belediyeler imkanları ölçüsünde yurt da yapabilir, okul da açabilir, kreş de açabilir. Yeter ki imkan olsun. Biz de imkanlarımız dahilinde okul ve eğitim konusunda sıkıntı yaşayan özellikle Toroslar’ın eteklerindeki öğrencilerimiz için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak okul yapımlarına süratle başlayacağız” dedi.

“TARIMLA İLGİLİ ÇALIŞMALARA ÖZEL ZAMAN AYIRACAĞIM”

Kırsal mahallelerin geçim kaynağı olan tarım konusunda da çok fazla talep olduğunu belirten Başkan Seçer, hayata geçirecekleri projelerle üreticiye önemli katkılar sağlayacaklarını ifade etti. Seçer, şunları söyledi:

“Mersin tarım bölgesi ve ben ziraatçiyim. Toprağı bilen bir belediye başkanıyım. Bu konuda çok deneyimlerim oldu ve özel ilgi alanım. Ben belediye başkanlığım süresince tarımla ilgili yapılan çalışmalara özel zaman ayıracağım. Önümüzdeki günlerde çok değerli sonuçlar alacağımız projelerle karşınıza geleceğiz.  Tarım noktasında çok daha iyi yerlerde olmamız lazım. Belediyelerin tarım sektöründe yapacağı katkılar küçük aile işletmelerini, küçük çiftçileri ilgilendiren konular olur. Daha büyük projeler Tarım Bakanlığı’nın yapacağı hizmetler ama biz belediye olarak her türlü ayni, nakdi yardımı, fidan fide desteği ve teknik destek konusunda yardımlarımız devam edecek.”

“KOOPERATİF ÇALIŞMALARINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Üreticileri bir araya getirecek ve güçlendirecek olan kooperatifleşme konusunda da hem destek hem de öncü olacaklarını belirten Başkan Seçer,“Üreticilerimizin bir araya gelmesi konusunda belediye olarak biz her türlü desteğe açığız. İlk uygulama olarak da Tarsus’a daha önce inşa edilen zeytin yaprak salamura tesisini kadın kooperatifi haline getiriyoruz. Orada bu yıl faaliyetler başlıyor. Umut ediyorum Tarsus’tan Anamur’a kadar birçok tarımsal faaliyetlerin olduğu bölgelerde bizim de içinde bulunduğumuz bu tip kooperatif çalışmalarına katkı sağlayacağız. Eğer üreticilerimiz bir arada olursa hem daha ucuz girdi sağlar, hem de ürününü daha yüksek fiyata satar. Bunun getirisi çok daha fazla olur” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA