23 Aralık 2025 Salı

19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”  
 
     
   

Tömük Sahillerine Seçer Sözü


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tömük’te konutu bulunan ve haftasonunu geçirmek için Mersin’e gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya gelerek, Tömük sahilinde incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 19 Ağustos 2019 Pazartesi 12:01   Okunma : 1388

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Erdemli İlçesi’ne bağlı Tömük sahilinde bir dizi incelemelerde bulunarak, vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Özellikle yaz aylarında artan nüfus ile tatil sitelerinin yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkan problemleri yerinde gözlemleyen Başkan Seçer, “İnsanların artık buradaki sorunlar canına tak etmiş. İlk 5 yıllık dilimde bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Hafta sonunu Tömük’teki konutunda geçirmek için Mersin’e gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya gelen ve özellikle yazlık sitelerin arıtma, kanalizasyon gibi sorunlarını yerinde inceleyen Başkan Seçer, ayrıca yazlıkçılar ile de buluşarak sohbet etti, hoşça vakit geçirdi.

Tömük sahilinde hem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i, hem de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı karşılarında gören yazlıkçılar her iki başkan ile de fotoğraf çektirip, sohbet etti.

Cumartesi günü sabahın erken saatlerinden başlayarak işletmesi Denizkızı Turizm A.Ş.’de bulunan halk plajlarında tüm gün boyunca incelemeler yapan ve tatilciler ile bir araya gelen Başkan Seçer, son olarak Tömük sahiline uğradı. Hafta sonunu Mersin’deki yazlığında geçirmek için Tömük’e gelen Başkan Karalar ile haberleşen Başkan Seçer, hep birlikte sahilde incelemeler yaptı. Her iki başkan da hem incelemelerde bulundu, hem de tatilciler ile bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu. İki Başkan, gün sonunda tavla oynayarak dostluk maçı yaptı.

“KOMŞU İKİ İLİN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BUGÜN BİRÇOK ORTAKLAŞTIĞIMIZ KONU VAR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sabah saatlerinden itibaren sahil boyunca bazı incelemelerde bulunduğunu ifade ederek,“Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in plajlarını inceledim, orada yurttaşlarımız uygun koşullarda plajı kullanabiliyorlar mı, eksiğimiz nedir, yapmamız gereken nelerdir onların incelemelerini yaptık” dedi.

Sahil boyunca son derece kalabalık bir gün yaşadıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Hem bayram ertesi. Hem hafta sonu. Belki de yılın, yaz mevsiminin en yoğun günlerini yaşıyoruz. Zeydan Başkan’ın burada yazlığı var. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ama Mersin’in yazlıkçılarından. Misafirimiz bugün. Burada inceleme yapacağımı o da biliyordu. Beraber yapalım istedik her ikimiz de. Komşu iki ilin belediye başkanı olarak bugün birçok ortaklaştığımız konu var. Aynı dünya görüşüne, aynı fikirlere sahip iki belediye başkanıyız. Aynı coğrafya, aynı sosyo-ekonomik özelikleri var. Sorunları var ve demografisi aynı” diye konuştu.

“İKİ BÜYÜK KENTİN, İKİ BÜYÜK BELEDİYE BAŞKANIYIZ”

Adana ile Mersin’in pek çok yönden benzeştiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Birçok yönden birbirine benzeyen iki büyük kentin, iki büyük belediye başkanıyız.  Özellikle Zeydan Başkan’ın benden artısı 5 yıl boyunca Seyhan gibi son derece kozmopolit ve son derece sorunları olan bir ilçe belediyesini son derece başarı ile yönetti ki Adana halkı daha sonra kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Zeydan Başkan gibi diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın da deneyimlerinden, görgülerinden, tecrübelerinden faydalanacağız. Bizler de Mersinimiz’e güzel hizmetler yapacağız” dedi.

“İLK 5 YILLIK DİLİMDE BÜTÜN BU SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Bazı sorunları yerinde görmenin önemli olduğunu dile getiren Seçer, “Özellikle yaz nüfusu artıyor bu bölgelerde. Erdemli’den sonrası, Tece sonrası Anamur’a kadar yazlıkçı nüfusun yoğun olduğu, tatil sitelerinin yoğun olduğu bölgelerde altyapı, kanalizasyon ve arıtma, ilk 5 yıllık sürecimizde bizim baştaki faaliyetlerimiz, projelerimiz ve hizmetlerimiz olacak. Sorunları biliyorum. Bir an önce aşmamız gerekiyor gerçekten. İnsanların artık buradaki sorunlar canına tak etmiş. İlk 5 yıllık dilimde bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz” ifadelerine yer verdi.

KARALAR: “HER HALÜKARDA BAŞARILI OLACAĞI ÇOK AÇIK”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, Başkan Seçer’e teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Başkanımız son derece mütevazı. Ben 5 yıl belediye başkanlığı yaptım ama kendisi 10 yıl milletvekilliği yaptı, başarılı bir iş adamı. Her halükarda başarılı olacağı çok açık. Ama sağ olsun mütevazı bir yanını ortaya koydu. Burası mütevazı, orta sınıfın altının, yaz tatilini geçirdiği çok güzel yerler. Deniz şahane, kum şahane, siteler güzel ama ne yazık ki uygun koşullardan uzak. Arıtması, sahilleri, temizliği gerçekten iyi durumda değil. Biz sevgili başkanımla hem kardeş iki şehrin belediye başkanlarıyız, kardeş de sayılırız zaten. Sorunları dile getirdik ve o da çok yakından bildiğini, buraya proje hazırlattığını, çok kısa sürede arıtmaları çözeceğini söylüyor. Bu sahillerin biraz daha güzelleştirilmesi ve buraya daha çok yerli turistin gelmesini sağlayacağız. Mersin şanslı. Adana’nın yarısı burada. Öbür yarısının da buraya gelmesini sağlayabilir. Ben 1998 yılından beri buradayım. Yazlık aldım, alıştım. Mersinliler’i de seviyorum, buradaki arkadaşları da seviyorum. Arada bir gelmeye çalışıyorum. Daha iyi olacak inşallah. Buradaki sorunları çok kısa sürede sevgili başkanım çözecek. Buna ben de eminim. Vatandaşlar da emin. Zaten kendisi de bizatihi görmeye geldi. Çok teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA