29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Saraya Çıkmama Kararımız Siyasi Değil”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, konuk olarak katıldığı bir televizyon programında Yargıtay’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenleyeceği 2019-2020 adli yıl açılış törenine katılmama kararını gerekçeleriyle açıklayarak, hukuk sistemimizle ilgili beklentilerini dile getirdi. Yeşilboğaz açıklamasında, “Barolar olarak, Saray’da düzenlenecek olan adli yıl açılış törenine katılmama kararımızı alırken, siyasi düşünceyle hareket etmedik. Ortak paydamız yargının bağımsızlığı” dedi.

 

Tarih : 20 Ağustos 2019 Salı 14:22   Okunma : 712

 “ORTAK PAYDAMIZ YARGININ BAĞIMSIZLIĞI”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Barolar olarak, Saray’da düzenlenecek olan adli yıl açılış törenine katılmama kararımızı alırken, siyasi düşünceyle hareket etmedik. Aynı siyasi görüşte olmadığımız barolar dahi, Saray’da yapılacak olan açılışa katılmama kararı aldı. Mersin Barosu’nun ve diğer baroların bu konuda yapmış olduğu açıklamalar, ülkemizin hukuk sistemini düzlüğe çıkartacak evrensel açıklamalardır. Yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlığı, kuvvetler ayrılığı ilkesi, Saray’da yapılacak olan açılışa katılmama kararı alan tüm baroların ortak paydasıdır” şeklinde konuştu.

“SİYASET YARGIDAN ELİNİ ÇEKMELİ”

Yargıtay’ın Saray’da adli yıl açılış töreni düzenlemesinin, bardağı taşıran son nokta olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını her zaman ve her yerde söyledik, savunduk. Siyasi iktidar, eylemlerini legal hale getirmek için hukuku aracı kullanıyor. Yargı bu konuda iyi bir sınav vermiyor. Siyaset hukuka bulaştırılmamalı, hukuk aracı olarak kullanılmamalıdır. Siyaset, yargıdan elini çekmeli, yargı bağımsızlaştırılmalıdır. Çünkü artık halkın adalete olan inancı yok oldu. İnsanlar hukuktan beklediğini alamayınca, insanlar kendi adaletini, hukukunu uygulamaya çalışıyor. Toplumu kucaklayıcı, güven verici bir hukuk sistemimiz olmalıdır. Hukuk şemsiyesi içerisinde, herkes kendisini güvende hissetmeli” ifadesini kullandı.

“TÜM AVUKATLAR OLARAK AYNI KAYGIYI VE SORUNU YAŞIYORUZ”

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, açılışa katılmama kararı alan baroları tuzu kurulukla suçlamasını doğru bulmadığını ifade eden Yeşilboğaz, “Bizim tuzumuz kuru değil. Bizler icralarda, mahkemelerde, savcılıklarda, emniyette,  karakollarda cebelleşen, yasaları uygulatmaya çalışan, bu süreçte ezilen, ötelenen ve engellenen olduk. Bunların sebebi biz avukatlar değildir. Tüm avukatlar olarak, ekonomik ve idari eylemlerde aynı kaygıyı ve sorunları yaşıyoruz. Biz avukatlar, yargının en dinamik ayağıyız ama yapmak istediklerimizi hayata geçiremiyoruz, önümüze hep engeller konuluyor” dedi.

“YARGI REFORMUNUN UYGULANACAĞINA DAİR GÜVENCE VERİLİRSE, DESTEĞE HAZIRIZ”

Yargı reformunun, evrensel hukuk normları kuralları çerçevesinde hazırlanması gerektiğinin altını çizen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Yargı reformu stratejisinde samimiyet arıyoruz. Yargı reformunun uygulanacağına dair bizlere güvence verildiği takdirde, kendilerine destek olmaya hazırız. Ancak sorun yasadan çok, uygulamadan kaynaklanıyor. Mevcut kuralları ve yasaları dahi işlerine geldiği gibi uyguluyorlar. Bizlere bir zabıt kâğıdı vermekten, dosyayı inceletmekten kaçınıyorlar. Cezaevinde müvekkille görüşe bile saat sınırı getirdiler. Adli tatil sonrası düzeltilmesini umuyoruz. Hak arama özgürlüğü, adil yargılanma hakkı basta olmak üzere, evrensel hukuk normlarına açıkça aykırı olan bu uygulamayı kabul etmek mümkün değildir. Yargıyı nereden tutsak elimizde kalıyor. Liyakat unsuruna göre hâkim savcı alınmıyor. Hâkimler, savcılar iyi bir şekilde akademide eğitim alamıyor ” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA