24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ   14:22   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NİSAN`DA TBMM`DEKİ KOLTUĞUNU MÜZİK ÖĞRENCİSİ DORA MİMAROĞLU`NA DEVRETTİ   13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:49   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZA SÖZÜMÜZDÜR: GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER”   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI  
 
     
   

Narenciye Sezonu Yaklaşırken Sektör Paydaşları Değerlendirme Toplantısında Bir Araya Geldi


Yaş meyve sebze sektörünün en önemli ihracat kalemi olan narenciyenin sezonu yaklaşırken sektör paydaşları Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği öncülüğünde bir araya geldi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2019 Perşembe 12:36   Okunma : 666

Sezon süresince ihtiyaç duyulan, sektörü güçlendirecek ortak çalışmaların yürütülmesi ve ihracatta karşılaşılabilecek sorunlara karşı ortak çözüm üretilmesi vb konuların konuşulması ve narenciye sezonuna dair beklentilerin, değerlendirmelerin paylaşılması için her yıl düzenlenen “Sezon Öncesi İstişare Toplantısı” Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nde, narenciye üreticilerinden hasat işçilerine, ihracatçılardan ilgili bürokrasi temsilcilerinden oluşan yoğun bir katılımla gerçekleşti.

“AKDENİZ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI NEJDAT SİN: İHRACATÇI, ÜRETİCİ, BÜROKRASİ BUGÜN HEP BİRLİKTE BURADAYIZ, HEP BİRLİKTE ÇALIŞIP SEKTÖRÜMÜZÜN ÜLKE EKONOMİSİNE YÜKSEK KATKISINI SÜRDÜRMEK NİYETİNDEYİZ.”

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü V. Ceylan Er,  Ticaret Bakanlığı Güney Anadolu Bölge Müdürü V. Cevat Çelebi, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği Daire Başkanı Ahmet Yavuzhan Erdem, Mersin İl Tarım ve Orman Müdür Yrd. Mustafa Nevzat Zayim, Mersin Zirai Karantina Müdürü Abdulkerim Çiçek ile Adana Turunçgil Üreticileri Birliği, Mersin Ziraat Odası temsilcileri ve birlik üyesi ihracatçıların katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, birlik olarak amaçlarının bereketli, kazançlı ve koordineli bir narenciye sezonunun gerçekleşmesini sağlamak olduğunu ve bu sebeple sezon öncesi üretim ve ihracat pazarları başta olmak üzere sektörde yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yönelik neler yapılması gerektiği konularında fikir alışverişinde bulunmak ve çözümler geliştirmek için bir araya geldiklerini belirtti. 2018 yılında yaş meyve sebze ihracatında gerçekleşen artışın bu sezon da tekrar etmesini temenni eden Sin, “İhracatçı Birliği olarak tüm sektör paydaşlarını ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Amacımız sektörümüze en doğru şekilde hizmet etmek. Bu yüzden bugün ihracatçı, üretici, bürokrasi hepimiz buradayız. Hep birlikte çalışıp hep birlikte fikir geliştirerek bu yıl da ihracatımızı arttırıp ülkemizin ekonomisine yüksek bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

SİN: “ÖNÜMÜZDE YOĞUN BİR SÜREÇ VAR, SEKTÖRÜMÜZÜN KAZANCI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ.”

Narenciye türleri kesim ve ihraç tarihleri, narenciye hasat işçiliği ücretleri vb tüm sektör paydaşlarını ilgilendiren konuların da konuşulduğu toplantıda tüm katılımcıların fikirlerini belirttiği, sektörü ilgilendiren ileriye dönük konuların tartışıldığını ifade eden Sin, “Önümüzde yoğun bir süreç var. Sezonun açılmasıyla hem ihracat işlemlerini takip edecek hem de sektörümüze yeni pazarlar kazandırmak için çalışmalar yapmak üzere Hong-Kong’ta düzenlenen Asia Fruit Logistica ve Pekin’de düzenlenen China FVF fuarları gibi dünyanın hatırı sayılır fuarlarına katılacağız. Bizler sektörümüz için ve ülkemiz için gecemizi gündüzümüze katarak çabalayacağız zira  yaş meyve sebze sektörü, sadece ihracatçılara ve üreticilere kazanç sağlayan bir sektör değildir, tarım işçisinden, paketleyicisine, nakliyecisinden, gümrük işlerine büyük bir istihdam alanıdır. Sektörümüz hem ülke ekonomisine doğrudan katkı hem de bölge istihdamına can suyu demektir. Bizler tüm sektör aktörleri olarak iletişim içinde kalmayı, ortak çalışma yaratmayı ve birlik olarak hareket etmeyi sürdürdükçe sektörümüze hizmet eden her bir bireyin alın terinin haklı karşılığını sektörümüzün kalkınmasıyla alacağız” diyerek ihracatçılar adına toplantıya iştirak eden Ceylan Er’e, Cevat Çelebi’ye, Ahmet Yavuzhan Erdem’e, Mustafa Nevzat Zayim’e, Abdulkerim Çiçek’e ve tüm sektör paydaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA