5 Haziran 2026 Cuma

16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi, Çocuk Tiyatrosunu Mahallelere Taşıyor


-Yenişehir Belediyesi, eğitici ve eğlenceli çocuk tiyatrosunu mahallelere taşıyor. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen çocuk tiyatro şenliğinin ilk durağı 50. Yıl Mahallesi oldu. Arbens Sanat oyuncularının sergilediği Bay Pando’nun Kutusu adlı oyunu izleyen çocuklar hem keyifli anlar yaşadı, hem öğrendi, hem de hep birlikte dans etmenin keyfini yaşadı.

 

Tarih : 23 Ağustos 2019 Cuma 12:33   Okunma : 1515

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ‘Sanatı mahallelere taşıyacağız’ anlayışıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, yazlık sinemanın ardından, çocuk tiyatrosu da mahallelere taşındı.
Yenişehir Belediyesi ile Arbens Sanat tarafından düzenlenen ve 8 Eylül’e kadar sürecek olan çocuk tiyatrosu şenliğinin ilk durağı 50. Yıl Mahallesi oldu.
Belediyemiz personelinin de desteğiyle mahalledeki basketbol sahasında mini bir tiyatro sahnesi oluşturan, ışık ve ses düzenini kuran Arbens Sanat ekibi, ‘Bay Pando’nun Kutusu’ adlı müzikli oyunu çocuklar için sahneledi.
Oyunu izleyen çocuklar zaman zaman kahkahalara boğuldu, zaman zaman müzik eşliğinde dans edip eğlendi. Çocuklar oyun sırasında bazı dans figürlerini de öğrendi, hep birlikte dans etme deneyimi yaşadı.
Oyunda Kerem Çiçek ve Ersin Aydın rol alırken Sabahat Tekkanat ile Fazilet Taşkın teknik ekip olarak görev aldı.
Tiyatro Arbens ekibi, şenliğe katılan çocuklar için yüz boyama etkinliği de yaptı. Belediyemiz ekipleri de hem çocuklara, hem ailelerine gazoz ikramında bulundu.
Oyuncu Kerem Çiçek, oyun sonunda yaptığı konuşmada, çocuk tiyatrosunun çocuk gelişimindeki önemine dikkat çekti ve çocuk tiyatrosunu mahallelere taşıyan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.
50. Yıl Mahallesi sakinlerinden olan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ülkü Yılmaz da, “Sanat bir toplumun gelişmesi için çok önemli. Burada çocuklarımız sanatla, tiyatroyla tanışmış oldu. Bu güzel etkinlikten dolayı Yenişehir Belediyesi’ne ve sanatçı arkadaşlarımıza mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan da, “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit kültür ve sanat etkinliklerinde bizlere önemli destekler veriyor. Çocuk tiyatrosunu mahallelerimize götürmeye devam edeceğiz. Eğer çocuklarımız güzel vakit geçirdiyse, onları güldürebildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA