19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Dev Kupa Sona Erdi


Mersin’de üçüncü kez gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Kupası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Kulplu beygir kategorisinde birinci olan Slovenyalı sporcu Saso Bertoncelj’e madalyasını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

 

Tarih : 2 Eylül 2019 Pazartesi 15:03   Okunma : 919

Mersin’in üçüncü kez ev sahipliği yaptığı Artistik Cimnastik Dünya Kupası, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Kulplu beygir kategorisinde dereceye giren sporcuların ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer takdim etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen, Uluslararası Cimnastik Federasyonu’nun müsabaka programında önemli bir yer tutan ve Mersin’in üçüncü kez ev sahipliği yaptığı Artistik Cimnastik Dünya Kupası, 30 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında 11 ülkeden 48 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin Cimnastik Salonu’nda düzenlenen final müsabakalarının ödül törenine, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve sporseverler katıldı.

SEÇER, SLOVENYALI SPORCU SASO BERTONCELJ’E MADALYASINI VERDİ

Erkeklerde kulplu beygir kategorisi şampiyonu Slovenyalı sporcu Saso Bertoncelj’e madalyasını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

Final müsabakalarını izleyen ve sporculara tribündeki yerini alarak destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen bu tür organizasyonlarla Mersin’in spor alanında dünyaya tanıtılması için gereken her türlü desteği bundan sonraki organizasyonlarda da sunacaklarının altını çizdi.

ERKEKLERDE 6, KADINLARDA 4 KATEGORİDE YARIŞTILAR

Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, Kanada, Kıbrıs, Finlandiya, İrlanda, Slovenya, Ürdün ve Vietnam’dan sporcuların yer aldığı kupada, Türkiye’yi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Hamza Şamil Yılmaz, Mustafa Arca, Sercan Demir, Yunus Emre Gündoğdu; kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Tutya Yılmaz, Nazlı Savranbaşı, Yaren Turan temsil etti.

Erkeklerde; paralel aleti, barfiks, halka, kulplu beygir, yer hareketleri ve atlama masası olmak üzere 6 kategori; kadınlarda ise yer hareketleri, asimetrik paralel, atlama masası ve denge aletinden oluşan 4 kategoride 48 sporcu yarıştı.

10 KATEGORİDEN 5’İNDE TÜRKİYE BİRİNCİ OLDU

Erkekler paralel aleti kategorisinde Türkiye’den Ferhat Arıcan birinci olurken; barfikste Türkiye’den Ümit Şamiloğlu, halkada Türkiye’den İbrahim Çolak, kulplu beygirde Slovenya’dan Saso Bertoncelj, yer hareketlerinde Hırvatistan’dan Aurel Benovic, atlama masası kategorisinde ise Azerbaycan’dan Murad Agharzayev birinciliği kazandı.

Kadınlarda ise yer hareketlerinde Türkiye’den Göksu Üçtaş Şanlı, asimetrik paralel kategorisinde Türkiye’den Nazlı Savranbaşı, atlama masasında Slovenya’dan Teja Belak, denge aletinde ise Kanada’dan Audrey Rousseau birinciliği kazanan isimler arasında yer aldı.

“MERSİN, BİZİM İÇİN ÖZEL BİR YER”

Erkekler paralel aleti kategorisinde birinciliği kazanan milli sporcu Ferhat Arıcan, Olimpiyatlar’ın en çok izlenen branşının cimnastik olduğunu belirterek,“Türkiye’de çok fazla gündemde olan bir branş değil ama Olimpiyatlar’da ve dünyada atletizm, yüzme ve artistik cimnastik izlenir. Artık bizim cimnastik kültürünü oluşturmamız lazım. Tüm sporların temeli cimnastiktir. Tüm sporları yapmadan önce cimnastik sporuyla başlanıyor” diye konuştu.

Kadınlar yer hareketleri kategorisinde birinciliği kazanan milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, 5 yaşında artistik cimnastik branşına başladığını ve ilk madalyasını 7 yaşında aldığını belirterek, 2016’dan bu yana her sene Artistik Cimnastik Dünya Kupası’na katıldığını söyledi. Şanlı, Mersin’in kendisi için özel bir yere sahip olduğunu da belirterek, “Mersin bizim için özel bir yer. Güzel anılar biriktirdiğimiz bir yer. Böyle bir şehirde olmaktan dolayı mutluyuz. Ben Gaziantepliyim. Bana çok yakın bir memleket zaten burası. Burada olmaktan çok mutluyuz, Mersin halkına bizi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a bize destek verdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA