15 Kasım 2025 Cumartesi

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Hala O Karanlıkta Nefes Almaya Çalışıyoruz”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbesini kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, “12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor. Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2019 Cuma 10:35   Okunma : 1924

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbesini kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, “12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor.  Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız” dedi.

12 Eylül askeri darbesinin,  Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara leke olarak geçtiğini belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “12 Eylül 1980 yılında, Emperyalist ABD ve Türkiye’deki uşakları tarafından tezgâhlanan faşist darbenin yansımaları maalesef bugünlere kadar uzanmıştır. 12 Eylül darbesinin kalıntıları hala duruyor ve hala o karanlıkta nefes almaya çalışıyoruz. Vatan evlatları için; "Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk” , “Asmayalım da besleyelim mi?” , "İdamları imzalarken ellerim hiç titremedi” denilerek, gencecik fidanların yaşları büyütülerek katledildiği gündür 12 Eylül.

“12 EYLÜL ARTIĞI, GERİCİ ANAYASA İSTEMİYORUZ”

12 Eylül; 650 bin kişi gözaltına alındığı,  1 milyon 683 bin kişi kanunsuzca fişlendiği, açılan 210 bin davada 230 bin kişinin yargılandığı, 7 binden fazla kişi için de idam cezasının istendiği, 517 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı süreçte, 50 kişinin sadece siyasi görüşü nedeniyle idam edildiği gündür.

12 Eylül; hukuktan eğitime, iş yaşamından sanata, insan haklarına ve özgürlüklere büyük darbe vurdu. Gözaltıların, işkencelerin, fişlemelerin, idamların, hak ihlallerinin ürpertici anısı hafızalarımızdan silinmezken, 12 Eylül darbesiyle gelen hukuksuz uygulamalar, günümüzde de hâlâ sürüyor. Bu hukuksuz uygulamalar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL KHK’larıyla katlanarak sürmektedir. 12 Eylül artığı gerici anayasası yerine; katılımcı, özgürlüklerin ve insan haklarının anayasası hazırlanmalıdır” ifadesini kullandı.

“HESABI SORULMAYAN DARBELER TEKRARLANIR”

12 Eylül darbecilerinin göstermelik de olsa ancak 32 yıl sonra hâkim karşısına çıkabildiğini hatırlatan Yeşilboğaz,  “Hesabı sorulmayan darbeler tekrarlanır. Yargıdaki ve devletin tüm kurumlarında fetö yapılanması acilen temizlenmelidir. 12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor.  Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız. Mersin Barosu olarak; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinden yanayız. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da tüm darbelerin ve darbecilerin karşısında olacağımızı belirtiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA