4 Mayıs 2026 Pazartesi

10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Hala O Karanlıkta Nefes Almaya Çalışıyoruz”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbesini kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, “12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor. Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2019 Cuma 10:35   Okunma : 2107

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbesini kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, “12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor.  Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız” dedi.

12 Eylül askeri darbesinin,  Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara leke olarak geçtiğini belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “12 Eylül 1980 yılında, Emperyalist ABD ve Türkiye’deki uşakları tarafından tezgâhlanan faşist darbenin yansımaları maalesef bugünlere kadar uzanmıştır. 12 Eylül darbesinin kalıntıları hala duruyor ve hala o karanlıkta nefes almaya çalışıyoruz. Vatan evlatları için; "Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk” , “Asmayalım da besleyelim mi?” , "İdamları imzalarken ellerim hiç titremedi” denilerek, gencecik fidanların yaşları büyütülerek katledildiği gündür 12 Eylül.

“12 EYLÜL ARTIĞI, GERİCİ ANAYASA İSTEMİYORUZ”

12 Eylül; 650 bin kişi gözaltına alındığı,  1 milyon 683 bin kişi kanunsuzca fişlendiği, açılan 210 bin davada 230 bin kişinin yargılandığı, 7 binden fazla kişi için de idam cezasının istendiği, 517 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı süreçte, 50 kişinin sadece siyasi görüşü nedeniyle idam edildiği gündür.

12 Eylül; hukuktan eğitime, iş yaşamından sanata, insan haklarına ve özgürlüklere büyük darbe vurdu. Gözaltıların, işkencelerin, fişlemelerin, idamların, hak ihlallerinin ürpertici anısı hafızalarımızdan silinmezken, 12 Eylül darbesiyle gelen hukuksuz uygulamalar, günümüzde de hâlâ sürüyor. Bu hukuksuz uygulamalar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL KHK’larıyla katlanarak sürmektedir. 12 Eylül artığı gerici anayasası yerine; katılımcı, özgürlüklerin ve insan haklarının anayasası hazırlanmalıdır” ifadesini kullandı.

“HESABI SORULMAYAN DARBELER TEKRARLANIR”

12 Eylül darbecilerinin göstermelik de olsa ancak 32 yıl sonra hâkim karşısına çıkabildiğini hatırlatan Yeşilboğaz,  “Hesabı sorulmayan darbeler tekrarlanır. Yargıdaki ve devletin tüm kurumlarında fetö yapılanması acilen temizlenmelidir. 12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor.  Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız. Mersin Barosu olarak; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinden yanayız. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da tüm darbelerin ve darbecilerin karşısında olacağımızı belirtiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA