14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL  
 
     
   

Mezitli Belediyesi Aşure Lokması Dağıttı


680 yıl önce Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesini anmak amacıyla her yıl Muharrem ayında düzenlenen Aşure Lokması dağıtımı Mezitli Belediyesi tarafından yapıldı. Mezitli Belediyesi ilçede birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara aşure dağıttı. Alevi Dedesi Kazım Açıktepe’nin okuduğu dua ile başlayan Aşure lokması dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarih : 15 Eylül 2019 Pazar 15:47   Okunma : 1547

Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure lokması dağıtımına, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Alevi Dernekleri Mersin Şube Başkanı Ferdi Koç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘CEMEVLERİNE SAYGI İSTİYORUZ’

680 yıl önce yaşananların mateminin hala devam ettiğini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bugün hala aynı acıyı yaşadıklarını ifade etti. Tüm baskılara karşın tüm iyi niyetli çabalarıyla mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayan Başarır, “Mecliste bir mücadele veriyoruz. Cemevleri bizim ibadethanelerimizdir. Biz camiye de kiliseye de saygı gösteriyoruz. Siz de Cemevlerine saygı gösterin. Ama göstermiyorlar. Biz insan ayırmayız, ırk sormayız. Bizim için insan en kutsal varlıktır. Bin yıllar boyunca da böyle yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü doğru tektir ve bizdendir” dedi.

‘KARDEŞÇE YAŞAMANIN TEK YOLU DEMOKRASİDİR’

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de yaptığı konuşmada, 680 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin gibi günümüzde de katliamların devam ettiğinin altını çizdi Gökçel, “Kerbela olayından yüzlerce yıl sonra aynı zulmün devam ettiğini üzülerek görüyoruz. 12 eylül 1980 darbesiyle  zulmün bir benzeri halkımıza yaşatılmış, insanlarımız asılmış, cezaevlerinde işkence görmüştür. 12 Eylül’de yaşanan bu zulmü 2019’da da yaşatan bir zihniyet var. Bu şunu göstermektedir. Hangi dine, hangi inanca hangi mezhebe inanıyorsak inanalım, Türkiye’de de Dünya toprakları üzerinde de kardeşçe, huzur içinde mutlulukla yaşamamız ancak demokrasilerin hakim olmasıyla mümkündür” diye konuştu.

‘ZULMÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Başkan Tarhan, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Aşure gününün, Hz Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği Kerbela’da şehit edildiği gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ve yarınlarda duygularımızı taşkınlığa götürmeden, soğukkanlılığımızı kaybetmeden, fedakârlığı, insan sevgisini, özgürlük mücadelemizi sürekli kılmalıyız. Bizler, halkımıza zulüm yapan, onurumuza haklarımıza el uzatanlara, özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen, adaleti yok etmek isteyenlere karşı her zaman eylem ve sözlerimizle karşı çıkmak durumundayız.Yezit orduları çadırlara saldırdığında; Hz. Hüseyin, Ebu Süfyan soyunun yandaşlarına; Dininiz yoksa ve ahiret azabından korkmuyorsanız bile, bari dünyada mert ve özgür karakterli olun! ‘Sizin savaşınız benimle; kadınlar ve çocuklardan ne istiyorsunuz?’ diyordu. Günümüzde kadın ve çocuklara taciz, tecavüz edenlerin yezitlerden ne farkı var? Hepimiz halkımıza zulmeden zalim yöneticilerin olmadığı Türkiye için mücadelemizi sürdürme zorunda ve kararlılığında olmalıyız” dedi.

Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, AŞURE LOKMASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA