6 Haziran 2026 Cumartesi

16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI  
 
     
   

Mezitli Belediyesi Aşure Lokması Dağıttı


680 yıl önce Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesini anmak amacıyla her yıl Muharrem ayında düzenlenen Aşure Lokması dağıtımı Mezitli Belediyesi tarafından yapıldı. Mezitli Belediyesi ilçede birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara aşure dağıttı. Alevi Dedesi Kazım Açıktepe’nin okuduğu dua ile başlayan Aşure lokması dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarih : 15 Eylül 2019 Pazar 15:47   Okunma : 1624

Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure lokması dağıtımına, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Alevi Dernekleri Mersin Şube Başkanı Ferdi Koç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘CEMEVLERİNE SAYGI İSTİYORUZ’

680 yıl önce yaşananların mateminin hala devam ettiğini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bugün hala aynı acıyı yaşadıklarını ifade etti. Tüm baskılara karşın tüm iyi niyetli çabalarıyla mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayan Başarır, “Mecliste bir mücadele veriyoruz. Cemevleri bizim ibadethanelerimizdir. Biz camiye de kiliseye de saygı gösteriyoruz. Siz de Cemevlerine saygı gösterin. Ama göstermiyorlar. Biz insan ayırmayız, ırk sormayız. Bizim için insan en kutsal varlıktır. Bin yıllar boyunca da böyle yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü doğru tektir ve bizdendir” dedi.

‘KARDEŞÇE YAŞAMANIN TEK YOLU DEMOKRASİDİR’

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de yaptığı konuşmada, 680 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin gibi günümüzde de katliamların devam ettiğinin altını çizdi Gökçel, “Kerbela olayından yüzlerce yıl sonra aynı zulmün devam ettiğini üzülerek görüyoruz. 12 eylül 1980 darbesiyle  zulmün bir benzeri halkımıza yaşatılmış, insanlarımız asılmış, cezaevlerinde işkence görmüştür. 12 Eylül’de yaşanan bu zulmü 2019’da da yaşatan bir zihniyet var. Bu şunu göstermektedir. Hangi dine, hangi inanca hangi mezhebe inanıyorsak inanalım, Türkiye’de de Dünya toprakları üzerinde de kardeşçe, huzur içinde mutlulukla yaşamamız ancak demokrasilerin hakim olmasıyla mümkündür” diye konuştu.

‘ZULMÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Başkan Tarhan, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Aşure gününün, Hz Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği Kerbela’da şehit edildiği gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ve yarınlarda duygularımızı taşkınlığa götürmeden, soğukkanlılığımızı kaybetmeden, fedakârlığı, insan sevgisini, özgürlük mücadelemizi sürekli kılmalıyız. Bizler, halkımıza zulüm yapan, onurumuza haklarımıza el uzatanlara, özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen, adaleti yok etmek isteyenlere karşı her zaman eylem ve sözlerimizle karşı çıkmak durumundayız.Yezit orduları çadırlara saldırdığında; Hz. Hüseyin, Ebu Süfyan soyunun yandaşlarına; Dininiz yoksa ve ahiret azabından korkmuyorsanız bile, bari dünyada mert ve özgür karakterli olun! ‘Sizin savaşınız benimle; kadınlar ve çocuklardan ne istiyorsunuz?’ diyordu. Günümüzde kadın ve çocuklara taciz, tecavüz edenlerin yezitlerden ne farkı var? Hepimiz halkımıza zulmeden zalim yöneticilerin olmadığı Türkiye için mücadelemizi sürdürme zorunda ve kararlılığında olmalıyız” dedi.

Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, AŞURE LOKMASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA