29 Aralık 2025 Pazartesi

12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR  
 
     
   

Mezitli Belediyesi Aşure Lokması Dağıttı


680 yıl önce Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesini anmak amacıyla her yıl Muharrem ayında düzenlenen Aşure Lokması dağıtımı Mezitli Belediyesi tarafından yapıldı. Mezitli Belediyesi ilçede birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara aşure dağıttı. Alevi Dedesi Kazım Açıktepe’nin okuduğu dua ile başlayan Aşure lokması dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarih : 15 Eylül 2019 Pazar 15:47   Okunma : 1499

Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure lokması dağıtımına, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Alevi Dernekleri Mersin Şube Başkanı Ferdi Koç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘CEMEVLERİNE SAYGI İSTİYORUZ’

680 yıl önce yaşananların mateminin hala devam ettiğini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bugün hala aynı acıyı yaşadıklarını ifade etti. Tüm baskılara karşın tüm iyi niyetli çabalarıyla mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayan Başarır, “Mecliste bir mücadele veriyoruz. Cemevleri bizim ibadethanelerimizdir. Biz camiye de kiliseye de saygı gösteriyoruz. Siz de Cemevlerine saygı gösterin. Ama göstermiyorlar. Biz insan ayırmayız, ırk sormayız. Bizim için insan en kutsal varlıktır. Bin yıllar boyunca da böyle yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü doğru tektir ve bizdendir” dedi.

‘KARDEŞÇE YAŞAMANIN TEK YOLU DEMOKRASİDİR’

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de yaptığı konuşmada, 680 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin gibi günümüzde de katliamların devam ettiğinin altını çizdi Gökçel, “Kerbela olayından yüzlerce yıl sonra aynı zulmün devam ettiğini üzülerek görüyoruz. 12 eylül 1980 darbesiyle  zulmün bir benzeri halkımıza yaşatılmış, insanlarımız asılmış, cezaevlerinde işkence görmüştür. 12 Eylül’de yaşanan bu zulmü 2019’da da yaşatan bir zihniyet var. Bu şunu göstermektedir. Hangi dine, hangi inanca hangi mezhebe inanıyorsak inanalım, Türkiye’de de Dünya toprakları üzerinde de kardeşçe, huzur içinde mutlulukla yaşamamız ancak demokrasilerin hakim olmasıyla mümkündür” diye konuştu.

‘ZULMÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Başkan Tarhan, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Aşure gününün, Hz Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği Kerbela’da şehit edildiği gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ve yarınlarda duygularımızı taşkınlığa götürmeden, soğukkanlılığımızı kaybetmeden, fedakârlığı, insan sevgisini, özgürlük mücadelemizi sürekli kılmalıyız. Bizler, halkımıza zulüm yapan, onurumuza haklarımıza el uzatanlara, özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen, adaleti yok etmek isteyenlere karşı her zaman eylem ve sözlerimizle karşı çıkmak durumundayız.Yezit orduları çadırlara saldırdığında; Hz. Hüseyin, Ebu Süfyan soyunun yandaşlarına; Dininiz yoksa ve ahiret azabından korkmuyorsanız bile, bari dünyada mert ve özgür karakterli olun! ‘Sizin savaşınız benimle; kadınlar ve çocuklardan ne istiyorsunuz?’ diyordu. Günümüzde kadın ve çocuklara taciz, tecavüz edenlerin yezitlerden ne farkı var? Hepimiz halkımıza zulmeden zalim yöneticilerin olmadığı Türkiye için mücadelemizi sürdürme zorunda ve kararlılığında olmalıyız” dedi.

Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, AŞURE LOKMASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA