29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Mezitli Belediyesi Aşure Lokması Dağıttı


680 yıl önce Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesini anmak amacıyla her yıl Muharrem ayında düzenlenen Aşure Lokması dağıtımı Mezitli Belediyesi tarafından yapıldı. Mezitli Belediyesi ilçede birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara aşure dağıttı. Alevi Dedesi Kazım Açıktepe’nin okuduğu dua ile başlayan Aşure lokması dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarih : 15 Eylül 2019 Pazar 15:47   Okunma : 924

Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure lokması dağıtımına, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Alevi Dernekleri Mersin Şube Başkanı Ferdi Koç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘CEMEVLERİNE SAYGI İSTİYORUZ’

680 yıl önce yaşananların mateminin hala devam ettiğini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bugün hala aynı acıyı yaşadıklarını ifade etti. Tüm baskılara karşın tüm iyi niyetli çabalarıyla mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayan Başarır, “Mecliste bir mücadele veriyoruz. Cemevleri bizim ibadethanelerimizdir. Biz camiye de kiliseye de saygı gösteriyoruz. Siz de Cemevlerine saygı gösterin. Ama göstermiyorlar. Biz insan ayırmayız, ırk sormayız. Bizim için insan en kutsal varlıktır. Bin yıllar boyunca da böyle yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü doğru tektir ve bizdendir” dedi.

‘KARDEŞÇE YAŞAMANIN TEK YOLU DEMOKRASİDİR’

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de yaptığı konuşmada, 680 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin gibi günümüzde de katliamların devam ettiğinin altını çizdi Gökçel, “Kerbela olayından yüzlerce yıl sonra aynı zulmün devam ettiğini üzülerek görüyoruz. 12 eylül 1980 darbesiyle  zulmün bir benzeri halkımıza yaşatılmış, insanlarımız asılmış, cezaevlerinde işkence görmüştür. 12 Eylül’de yaşanan bu zulmü 2019’da da yaşatan bir zihniyet var. Bu şunu göstermektedir. Hangi dine, hangi inanca hangi mezhebe inanıyorsak inanalım, Türkiye’de de Dünya toprakları üzerinde de kardeşçe, huzur içinde mutlulukla yaşamamız ancak demokrasilerin hakim olmasıyla mümkündür” diye konuştu.

‘ZULMÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Başkan Tarhan, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Aşure gününün, Hz Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği Kerbela’da şehit edildiği gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ve yarınlarda duygularımızı taşkınlığa götürmeden, soğukkanlılığımızı kaybetmeden, fedakârlığı, insan sevgisini, özgürlük mücadelemizi sürekli kılmalıyız. Bizler, halkımıza zulüm yapan, onurumuza haklarımıza el uzatanlara, özgürlüğümüzü elimizden almak isteyen, adaleti yok etmek isteyenlere karşı her zaman eylem ve sözlerimizle karşı çıkmak durumundayız.Yezit orduları çadırlara saldırdığında; Hz. Hüseyin, Ebu Süfyan soyunun yandaşlarına; Dininiz yoksa ve ahiret azabından korkmuyorsanız bile, bari dünyada mert ve özgür karakterli olun! ‘Sizin savaşınız benimle; kadınlar ve çocuklardan ne istiyorsunuz?’ diyordu. Günümüzde kadın ve çocuklara taciz, tecavüz edenlerin yezitlerden ne farkı var? Hepimiz halkımıza zulmeden zalim yöneticilerin olmadığı Türkiye için mücadelemizi sürdürme zorunda ve kararlılığında olmalıyız” dedi.

Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, AŞURE LOKMASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA