29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Esob Başkanı Dinçer, Ahilik Kültürü Haftası Dolayısıyla Başkan Seçer’i Ziyaret Etti


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl Mersin’de 26.’sı gerçekleştirilecek olan ‘Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni’ öncesinde, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız ve ESOB yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

 

Tarih : 17 Eylül 2019 Salı 15:41   Okunma : 751

Mersin’de bu yıl 26.’sı gerçekleştirilecek olan ‘Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni’ öncesinde, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız ve ESOB yönetim kurulu üyeleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. 

Dinçer, 18 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan kutlama programına Başkan Seçer’i davet etti ve Seçer de programa katılacağının bilgisini verdi. 

BAŞKAN SEÇER: “AHİLİK, BU KADİM TOPRAKLARA AİT BİR KÜLTÜREL BİRİKİM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ahilik kültürüyle büyüdüklerini ifade ederek, “Ahilik kültürü çok eskiye dayanıyor ve bu kadim topraklara ait bir kültürel birikim. Aslında yakın tarihe kadar da bu kültür, bu gelenek daha çok yaşanabiliyordu. Biz bu kültürle büyüdük. Benim hayatımda derin tesiri vardır” dedi.

“USTAMIZDAN O AHLAKI, O TERBİYEYİ ÖĞRENDİK”

Küçük yaşta bir ustanın yanına çırak olarak gidip, 5 yaşında kunduracı çıraklığına başladığını anlatan ve kendi yaşamından örnekler veren Seçer, “Gittik, ustamızdan o ahlakı, o terbiyeyi öğrendik. Ustamız dürüstse biz de dürüst olduk, ustamız yalancı bir adamsa, insanlara nezaketsizse biz de nezaketsiz bir adam olduk. Bir kalfam vardı, çok severdim, beni konserlere götürürdü. Erkek kardeşime onun ismini vermiştim. Şimdi de oğlumun ismi; Uğur. Böyle bir şey. Bu gelenek hakikaten böyle. O baban gibi oluyor, çalıştığın insanlar abin gibi oluyor. Benim ilk ustam annemin dayısıdır. Hala her bayram mutlaka giderim, yoksa telefonla ararım. Böyle bir gelenek” şeklinde konuştu.

“BİZİM YOLUMUZ BELLİ. YOLUMUZ BU MEMLEKETE GÜZEL ŞEYLER YAPMAK”

Ahilik Haftası’nın felsefi ve manevi yönünün yanı sıra, esnafın yaşamış olduğu sıkıntılara da eğildiklerini ve bu konuda merkezi yönetime düşen görevleri aktaran Seçer, “Esnafımız önemli. Güncel sorunlarımız da var. İşin felsefî, manevi yönünden ziyade bir de maddi durumu var. Günümüzde esnafın yaşadığı sıkıntılar, zorluklar var. Burada merkezi yönetimin görevleri, benim görevlerim var. Ben çok önemsiyorum. Bunu sürekli söylüyorum. Hepinizi seviyorum. Esnaf, emeği, alın terini, ekmeği, namusu, şerefi, dürüstlüğü, saygıyı bilen bir zümredir. Sabah kalkıyor, Ya Allah, Ya Bismillah diyor, dükkanını açıyor, rızkına geliyor. Bunlar çok önemli. Ben de esnaflığı bildiğim, arasta çocuğu olduğum için keyif alıyorum. Sizlere hizmet etmek benim için çok güzel bir durum. Bizim yolumuz belli. Yolumuz bu memlekete hakikaten güzel şeyler yapmak, güzel anılmak. Etkinlikte olacağım. Orada da değerlendirmeler yapacağım. Hizmetlerimiz, beklentiler, verdiğimiz sözler var. İşte o çalışmaları aktaracağız. Yarın beraber olacağız” diye belirtti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise Ahilik Haftası ile ilgili Başkan Seçer’e bilgi vererek, “Teşkilatımızın 12. ve 13. yüzyıllardan başlayıp günümüze kadar gelen, insanı ele alıp, hem sanatıyla, hem ahlakıyla, hem ticaretiyle yetiştiren bir teşkilatın kıvılcımının yakıldığı günden bugüne, o kültürü gelecek nesillere aktarabilmek. Buradaki hedefimiz bu. Bizim bu kültürü sürekli gündemde tutmamızın amacı, insanın iyi meziyetlerinin, sanatının, ahlakının ortaya çıkarılması, ticari hayatta bir nebze de olsa dikkat çekmesi. Gelecek nesillere en azından bu kültürü biraz aktarabilmek amacıyla sizlerin de büyük destekleriyle bu haftayı sürekli kutlamaya çalışıp, bu güzel değerleri gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bu güzel değerlerimizi en azından var olan esnafımıza biraz aktaralım, yarınlardaki esnaf olacak çıraklarımıza, meslek lisesi öğrencilerimize bunu biraz aktaralım diye bu haftayı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA