29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Mezitli’de Hareketli Günler


Ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Mersin Ayağı Mezitli’de renkli görüntülerle başladı. Çalışanlarla zumba yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bisiklete binerek Mezitli turu yaptı.

 

Tarih : 17 Eylül 2019 Salı 15:47   Okunma : 724

MEZİTLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI GÜNE ZUMBA YAPARAK BAŞLADI

 Etkinlikler kapsamında Başkan Tarhan ve belediye çalışanları zumba yaptı. Mezitli Belediyesi zumba eğitmenleri eşliğinde birbirinden güzel figürleri sergileyen belediye çalışanları güne zinde ve neşeli başladı.

Başkan Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çalışanların dans figürlerini yapmaya çalışması ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Yaklaşık 1 saat süren etkinlikte, zumba yapanlar kadar izleyenler de eğlendi ve zumba etkinliğinden memnun kaldıklarını dile getirdiler.

 BİSİKLETLE MEZİTLİ TURU

Etkinlikler kapsamında belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte bisiklet turu yapan Başkan Tarhan, bisikletin önemine dikkat çekmeye çalıştı. Mezitli Belediye Binasından başlayarak yaklaşık 5 kilometre boyunca devam eden bisiklet turunda ‘Arabadan in, bisiklete bin’ şeklinde sloganlar atıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve alkışlarla destek verdiği bisiklet turu esnasında verilen molalarda sohbet eden Başkan Tarhan bisiklet kullanmanın avantajlarını anlattı.

 İNSANLARIMIZI HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUM

Çok sayıda ülke ve şehirde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çağdaş ve aydınlık yüzlü insanların yaşadığı Mezitli olarak bu haftaya katıldıklarını söyledi. Daha önce bu tür etkinlkilerin Mezitli’de yoğun şekilde gerçekleştirildiğinin de altını çizen Başkan Tarhan, “Bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası bünyesine katılarak biraz daha kapsamlı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 1 hafta boyunca sürecek etkinliklerimiz oldukça güzel başladı ve önemli derecede katılım sağladık.

Sabah belediye binamızın önünde zumba dans grubumuz ve personellerimizle bir gösteri gerçekleştirdik. Sabah sporunu çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle birlikte yaptık.

Gerçekleştirdiğimiz Mezitli turunda ise yine meclis üyelerimizle, personelimizle,  birim müdürlerimizle, muhtarlarımızla belli bir güzergahta bisikletlere binerek gezinti yaptık. İnsanların daha çok bisiklete binmesini özendirmenin yanında, günlük  yaşamda bisiklet kullanımının ne denli önemli olduğuna dikkat çektik. Biz Mezitli’de bisikleti kullanalım istiyoruz. Bunu sağlamak amacıyla Mezitli’de onlarca kilometre bisiklet yolu yaptık. Sağlık Bakanlığı aracılığı ile 1350 bisiklet dağıtarak Mezitli’de bisikletin yaygınlaşmasını sağlamaya çalıştık” diye konuştu.

Sağlıklı bir yaşam için aktif ve kaliteli bir şekilde yaş almak gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hareketlilik sadece bisiklet değildir. Yürüyüş yapmak, asansör yerine merdiveni seçmek, yüzmek sağlıklı bir bünyeye ve vücuda sahip olmanın olmazsa olmaz koşulları arasındadır. Beslenmemize dikkat ettiğimiz gibi daha çok hareket ederek zinde kalmaya da önem göstermeliyiz. Tüm vatandaşlarımızı gerçekleştireceğimiz Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

 AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

 Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında 18 Eylül Çarşamba günü Başkan Neşet Tarhan ve Birim Müdürleri Belediye Hizmet Binası önünden başlayarak Esnaf ve Çevre Yürüyüşü gerçekleştirecek.

Etkinliklerin 19 Eylül Perşembe günü yapılan bölümünde ise Mezitli Belediyesi Down Kafede FalunDafa buluşması yapılacak.

20 Eylül 2019 Cuma günü de SoliPompeiopolis Antik Limanında Doğu Akdeniz Rallisi Yelkenliler Sevgi Çemberi; Adnan Menderes Bulvarı Side Harabesi Yanında ise Guinness Rekorlar Kitabı Bateri Çalma Rekoru Denemesi yapılacak. Rekor Denemesinin 6 gün sürmesi bekleniyor.

21 Eylül 2019 Cumartesi Günü rehber eşliğinde SoliPompeiopolis Antik Kenti ve Antik Limanı içine alan ‘Tarihin İçinde Yürüyoruz’ gezisi yapılacak. Akşam ise Mezitli Belediyesi Demokrasi Meydanında Mersin Devlet Opera ve Balesi Konseri ile konuklara müzik ziyafeti sunulacak.

Avrupa Hareketlilik Haftasının son günü olan 22 Eylül 2019 Pazar günü ise etkinlikler gün boyu gerçekleştirilecek. Mezitli Viranşehir Sahilinde yapılacak ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğinde Mini Tenis – Satranç, İp Atlama – Voleybol – Sek Sek – Sokak Antrenmanları gibi sokak oyunlarının yanında canlı performanslar, Zumba, FalunDafa gösterileri yapılacak.

‘Bisikletini, Patenini, Kaykayını Al Gel’ denilerek çağrı yapılan, “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği çerçevesinde Viranşehir Caddesi tüm gün motorlu araç trafiğine kapatılarak  sadece yaya ve bisikletlilerin kullanımına açılacak. Hafta kapsamında düzenlenecek “Otomobilsiz Gün” etkinliğinde bisiklet turunun yanı sıra bisiklet eğitimleri ve yarışmaları, çocuklara yönelik faaliyetler ile sokak sanatçılarının performanslarına da yer verilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA