26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Başkan Seçer: “Mersin, Irak İçin Ticari Bir Partner Kent”


Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hasan al-Janabi, Ankara dışında ilk resmi ziyaretini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e gerçekleştirdi. Ziyarette iki ülke arasında karşılıklı ticari siyasi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin öneminin vurgulandı.

 

Tarih : 20 Eylül 2019 Cuma 21:20   Okunma : 745

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hasan al-Janabi, Ankara dışındaki ilk resmi ziyaretini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e gerçekleştirdi. İki ülke arasında karşılıklı ticari siyasi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin öneminin vurgulandığı ziyarette Janabi Başkan Seçer’e görevinde başarılar diledi.

Ziyarette Irak ve Mersin arasındaki ticari ilişkilerin ileri noktalara taşınması için Iraklı yatırımcıları Mersin’e davet eden Seçer, Mersin’in ticari anlamda önemli bir konumda olduğuna değinerek, “Mersin önemli bir liman kenti. Mersin Irak için ticari bir partner kent. Ben Mersin’i ekonomik olarak geliştirmek, zenginleştirmek istiyorum. Bunun da temeli Mersin’e yatırımcı çekip, yatırım yaptırabilmek. Bu anlamda Irak’la ilişkilerimizin gelişmesi noktasında her türlü olumlu katkıyı vermeye hazırım” dedi.

“MERSİN, IRAK İÇİN TİCARİ BİR PARTNER KENT”

Seçer konuşmasında Mersin’in Irak ticareti için önemli bir konumda olduğuna değinerek, “Mersin önemli bir liman kenti. Dünyanın çoğu yerinden ticaret malları geliyor. Bu koridordan başta Irak olmak üzere o bölgedeki birçok ülkelere gidiyor. Mersin Irak için ticari bir partner kent. Mersin için de Irak aynı pozisyonda” şeklinde konuştu.

“IRAK BİRÇOK KONUDA ORTAKLAŞTIĞIMIZ BİR ÜLKE”

Aynı coğrafyada yaşayan, tarihi ve kültürel benzerlikleri bulunan iki ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel gelişiminin birbirini etkilediğini ifade eden Başkan Seçer, “Irak, geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğe dair kaderimizin bir olacağı bir ülke. Birçok konuda ortaklaştığımız ve tarihi kültürel bir birlikteliğimiz var. Aynı bölgede iki ülke olarak birbirimizden etkilenmememiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

“IRAKLA İLİŞKİLERİMİZE TÜCCAR ZİHNİYETİYLE BAKAMAYIZ”

Iraktaki ekonomik, siyasi ve sosyal gelişmelerin Türkiye’yi direk etkilediğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer,  Irak’la olan ilişkilere bir tüccar gözüyle bakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Her anlamda benzerliği bulunan iki ülkenin ilişkilerinin ticari boyutun ötesine geçmesi gerektiğini ifade etti. Seçer sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Sadece ekonomik anlamda değil. Biz olaya tüccar zihniyetiyle bakamayız. Irak'ın gelişmesi, kurumlarıyla tekrar büyümesi yönünde katkı sunabiliriz. Diğer taraftan sosyal ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmemiz lazım. Coğrafya bir kaderse, bizim kaderimiz de ortaktır”

JANABİ, “İKİ ÜLKE ARASINDA KANALLAR AÇIK OLACAK VE DAHA SAĞLAM TİCARET YAPACAĞIZ”

Ankara dışındaki ilk resmi ziyaretini Mersin’e gerçekleştirdiğini ifade eden Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hasan al-Janabi Başkan Seçer’e görevinde başarılar diledi.

Irak’ın siyasi ve ekonomik sisteminin değişmesinden sonra ülkelerini terk eden insanların Türkiye’de yaşamayı tercih ettiğini ifade eden Janabi, Türkiye’deki Iraklı iş insanlarının ve Iraktaki Türk iş insanlarının iki ülke arasında köprü oluşturduğunu ifade ederek, “Irak'ın 2003'ten sonra siyasi ve ekonomik sisteminin değişmesinden sonra buraya gelen insanlar deneyim kazandılar. Bu şekilde köprü yaratıyoruz. Bu köprü sürekli hale gelecektir. Kanallar açık olacak ve daha sağlam ticaret yapacağız. Irak’la Türkiye arasındaki ilişkiler sorunsuz devam ediyor. Şimdi Irak'ta siyasi ve ekonomik istikrara yaklaşıyoruz. Umarız ki Iraklı iş adamları burada kazandıkları deneyimleri ve Türk iş adamları Irak'ta kazandıkları tecrübeleri bir yere getirip Irak'ın kalkınmasını sağlayacaktır. Bizler Irak’ın Ankara Büyükelçiliği olarak her türlü yardıma ve iş birliğine hazırız”  ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA