29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir Belediyesi, 10 Yıldır Bozuk Olan Yolu Asfaltladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık’ın Yeniyörük ve Teknecik Mahalleleri arasındaki 10,5 kilometrelik yolu asfaltlayarak, vatandaşları 10 yıldır özlem duydukları düzgün ve kullanışlı yola kavuşturdu. Aydıncık’tan başlayıp Karaman ile Konya’ya da bağlanan ve içerisinde birçok mahalleyi barındırarak, stratejik bir öneme sahip olan grup yolu, dökülen asfaltla kullanıma elverişli bir hale geldi. Bölgede üretimi yapılan ürünlerin vatandaşın sofrasına ulaştırılmasını kolaylaştıran asfalt çalışması ile üreticiler de rahat bir nefes aldı.

 

Tarih : 26 Eylül 2019 Perşembe 20:59   Okunma : 862

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Aydıncık İlçesi Yeniyörük ve Teknecik Mahallelerini birbirine bağlayan ve bir grup yolu olan 10,5 kilometrelik arızalı ve stabilize yolu asfaltlayarak, vatandaşları 10 yıldır özlem duydukları düzgün ve kullanışlı yola kavuşturdu. Aydıncık’tan başlayıp Karaman ile Konya’ya da bağlanan ve Yeniyörükkaş’la Durahan Mahallelerini de içerisine alarak, birçok köyü birbirine bağlayan grup yolu, yeni haliyle vatandaşların hizmetinde sunuldu.

Vatandaşların talebine kulak veren Büyükşehir Belediyesi, üç gün aralıksız sürdürdüğü çalışmayla 10,5 kilometre uzunluğunda ve 8,5 metre genişliğindeki yola ilk olarak serme ve sıkıştırma işlemi gerçekleştirdi. Ardından yolda birinci kat sathi asfalt kaplama yapan ekipler, ikinci kat sathi asfalt kaplama işleminin ardından da yolu düzgün ve kullanışlı bir asfalta kavuşturdu.

MESAFELER KISALDI, YÜZLER GÜLDÜ

Yarmasu, Bereket ve İshaklar Mahallelerine gitmek isteyen vatandaşlar, önceden Gülnar merkeze uğramak zorunda iken, yapılan grup yolu çalışması ile ilçe merkezine uğramadan gidecekleri mahalleye ulaşma imkanı buldu.

ÜRETİCİ DE SATICI DA RAHAT BİR NEFES ALDI

Yapılan asfalt çalışması ile yol kullanıma elverişli bir hale gelirken, bölgede ceviz ve badem üretimi yapan üreticilerin de yüzü güldü. Bölgede üretimi yapılan ürünlerin vatandaşın sofrasına ulaştırılmasını da kolaylaştıran asfalt çalışması ile üreticiler de ve satıcılar da rahat bir nefes aldı.  

SARIKEÇİLİLERİN GÖÇ YOLU KISALACAK

Yapılan yol ile ayrıca Anadolu’da konar-göçer üretim ve yaşama biçimini sürdüren son topluluk olan Sarıkeçililer’in göç yolu da kısalmış oldu. Yapılan grup yolu çalışması ile daha önce Gülnar’a uğrayarak Karaman’a geçen Sarıkeçililer, artık direkt Karaman’a gidebilecek. Kasım ayında dönmesi beklenen Sarıkeçililer, yapılan yolu kullanarak göç yollarını da kısaltmış olacak.

YAPILAN ASFALT İKİ MAHALLE ARASINA ATILMIŞ BİR KÖPRÜ OLDU

Asfalt çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, duygularını dile getirerek, seslerine kulak verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti. 

Teknecik Mahalle Muhtarı Mustafa Azgın, 10 yıldır bozuk olan yolun 2017’de genişleme çalışmasına alındığını ancak asfaltlanmadığı için arızalı bir şekilde kaldığını belirterek, “Yaklaşık 10-15 sene önce asfalt döküldü. 2017’de genişleme çalışması yapıldı. O yıldan bu yana zaman zaman genişleme çalışması yapılan yerlerde makinelerin de yolu bozmasından kaynaklı tamamen stabilize hale geldi. Bu yıl yapım programına alındı. Mahallem ve şahsım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mahallelinin yapılan çalışmadan memnun kaldıklarını dile getiren Azgın, şunları söyledi:

“Mahallelinin yaklaşımı memnun olmaktan daha öte, tarifi mümkün olmayan bir şey. Şimdi tankerin ısınması için köye gittik, orada ayrı bir sevinç içerisindeydiler.”

Yeniyörük Mahalle Muhtarı Selahattin Kuz ise, grup yolunun kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Bir grup yolu burası. Herkesin kullandığı işlek, aktif bir yol. Bu hususta başta Belediye Başkanım Vahap Seçer’e, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben memnunum şu anda” dedi.

“VAHAP BEY’İN BU İŞLERİ BAŞARACAĞI ZATEN BELLİYDİ”

10 yıllık özlemin sonunda ihtiyaç duydukları yola kavuşan mahalle sakinleri, memnuniyetlerini ve mutluluklarını paylaştılar. Yeniyörük Mahallesi eski muhtarı Ömer Çiçek, “Tek bir taş koyandan Allah razı olsun. Benim evim burada, yolun üstünde. Ben bir yıldır burada toz yedim. Ama çok şükür şu iki gündür tozdan kurtulduk. Onun sevincinden iki gündür uyuyamıyorum. Asfalt döküldüğü için şahsım ve mahallem adına çok mutluyum. Buranın yolu Konya’ya kadar uzanıyor. Buraya birçok yerden daha önce asfalt dökülmesi gerekiyordu” dedi.

Yeniyörük Mahallesi sakini Abdullah Arı ise şunları söyledi:

“Dört yıldır tozun toprağın içindeydik. Hizmet dediğin böyle olur işte. Şimdi tozdan kurtulduk. Vahap Bey’in bu işleri başaracağı zaten belliydi. Belli olduğunu vatandaş hissetti ki bu görevi ona layık gördü. Kendisine teşekkür ediyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA