28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Atatürk Parkı’nın Çehresi Değişiyor


Mersin’i yeşilin yoğunluklu olduğu çok renkli bir kent yapmak amacıyla Peyzaj Master Planı’nı uygulamaya koyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Parkı’nda kapsamlı bir çalışma başlattı. Park içerisinde topraklama, tesviye ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yaklaşık 2 bin metrekarelik beton alanı yeşil alana dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, ağaçsız yeşil alanlara da dikim yaparak park içerisindeki ağaç sayısı ve beraberinde gölgelik alanı arttırıyor.

 

Tarih : 1 Ekim 2019 Salı 16:47   Okunma : 759

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Mersin'i yeşilin yoğunluklu olduğu çok renkli bir kent yapmak için yakın zamanda Peyzaj Master Planı için düğmeye bastı. Plan kapsamında Çamlıbel'de yer alan Balıkçı Barınağı'ndan başlayarak Mersin Uluslararası Limanı'na kadar uzanan Atatürk Parkı içerisinde peyzaj çalışmaları başladı. 

Çalışmalar kapsamında topraklama, tesviye ve ağaçlandırma çalışmalarıyla park içerisindeki   2 bin metrekarelik beton alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana dönüştürüldü.

Modern kent mobilyaları Atatürk Parkı’na çok yakıştı

Uzun yıllar bakımsız kalan Atatürk Parkı'nda mobilya, ışıklandırma, zemin ve içme suyu ihtiyaçlarını da karşılayacak çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, farklı noktalara yerleştirdiği çeşmelerle vatandaşların büyük beğenisini topladı. Tuğla konseptli paslanmaz malzemeden yapılan dayanıklı çeşmeler parka yeni bir doku kattı.

Büyükşehir Belediyesi Marangozhanesi'nde Belediye’nin öz kaynakları kullanılarak üretilen mobilyaları ekipler ihtiyaca göre parkın farklı noktalarına yerleştirdi. Kullanılamaz durumdaki çöp kovalarını değiştiren ekipler, uygun görülen yerlere çöp kovası takviyesi yaptı. Barınak'tan Anıt'a kadar yer alan bölgeye 5 adet kamelya, 2 adet piknik masası montajı yapan ekipler, 2 adet kullanılamaz haldeki bankı da yenileriyle değiştirdi. Çalışmalar kapsamında ayrıca alandaki ışıklandırma çalışmaları için de incelemeler ve çalışmalar sürerken, parkın zemininde yer alan bozukluklar Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından onarılıyor.

Kısa zamanda 2000 metrekarelik alan betondan yeşil alana dönüştürüldü

Peyzaj Master Planı çerçevesinde Mersin'in peyzaj alanında çehresini değiştirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, toplam 184 bin 772 metrekareye sahip Atatürk Parkı'nda kısa zamanda yaklaşık 2 bin metrekarelik beton alanı topraklama, tesviye ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil alana dönüştürdü. Balıkçı Barınağı'ndan Kıbrıs Anıtı'na kadar olan bölgede betondan yeşil alana dönüştürülen 2 bin metrekarelik alana ek olarak, Anıt'tan Mersin Uluslararası Limanı arasındaki bölgede de çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Park ve Bahçeler Dairesine bağlı ekipler ayrıca ağaç sayısı az olan yeşil alanlarda da dikim çalışmaları yaparak ağaç sayısı ve beraberinde gölgelik alanları arttırıyor.

İklim ve coğrafi şartlar baz alınıyor

Peyzaj mimarlarının kentin coğrafi ve iklim koşullarını baz alarak yaptıkları analizler çerçevesinde alana en uygun bitkilerin dikimini gerçekleştirmek için çalışmalar titiz bir şekilde yürütülüyor. Parkın iç kısımlarındaki bazı bölgelerde dikime elverişli Oya Ağacı ve Orkide dikimi gerçekleştirilerek belediyenin sahip olduğu fidanlar verimli kullanılırken; alan genelinde tuzluluğa, deniz etkisine ve dayanıklılığa elverişli bitkilerin kullanımına özen gösteriliyor. Bitki tercihinde ayrıca gölgelik alan oluşturmasına da dikkat ediliyor.

Parkın cadde kısmı renkleniyor

Yeşilin yoğunluklu olduğu renkli bir Mersin oluşturmak için Atatürk Parkı'nın yola bakan iç kısmında çiçeklendirme çalışmalarına da büyük bir özveri ve titizlikle başlayan ekipler, Ulu Cami karşısında bulunan boş saksılara 6 adet Kıbrıs Akasyası ve 200 adet gül dikimi gerçekleştiriyor. Saksıların kenarında yer alan, oturma alanları da onarılıp, renklendirilerek estetik bir görünüme kavuşuyor.

Park, yeni çeşmeleriyle farklı bir dokuya kavuştu

Atatürk Parkı'nda vatandaşların uzun yıllar sorun yaşadığı içme suyu ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, Barınak önüne ve Kongre Merkezi'nin ön tarafında yer alan kısma tuğla çeşmeler yerleştirerek parka yeni bir doku kattı.  Alan içerisinde sayıları her geçen gün arttırılacak olan çeşmeler, amatör balıkçılıkla ilgilenen vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Vatandaşlar çeşmeden memnun kalarak temiz kullanılması çağrısı yaptı

16 yıldır Atatürk Parkı'nda amatör balıkçılıkla ilgilenen Halil Temizsoy, zamanının büyük bir çoğunluğunun park içerisinde geçtiğini söyleyerek; "Her zaman içmek için, temizlenmek için suya ihtiyaç duyuyoruz. Su sağlıktır, suyun olmadığı yerde hayat olmaz. Belediyemiz buraya güzel bir çeşme yaptı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye belirtti.

Amatör balıkçılık yapan Mehmet Karalar ise yapılan hizmetlere sahip çıkılması ve koruması çağrısında bulunarak "Şubat ayından beri amatör balıkçılar olarak rezil haldeydik. Yapandan Allah razı olsun. Ben bugün gördüm. Belediye yaptı ama halk olarak bizlerin koruması lazım" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA