29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Başkan Seçer, “Mersin’de Mutlaka Bir Kruvaziyer Liman İhtiyacımız Var”


Mersin Deniz Ticaret Odası’nın 30. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’na katılan Başkan Seçer, Mersin limanının önemine değinerek, “Birçok şehir kıyı kentidir. Hatta limana sahiptir ama Mersin limanı çok farklı bir öneme sahiptir. Dünyanın neresinden gelirse gelsin ticarete konu ürünlerin Orta Doğu, Arap yarımadası, Kafkaslar gibi çok önemli hinterlantlara bu koridordan transferi anlamında önemli avantajlar taşıyan bir coğrafya üzerindeyiz” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2019 Salı 17:34   Okunma : 1240

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin ikinci deniz ticaret odası olma özelliği gösteren Mersin Deniz Ticaret Odası’nın 30. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı’na katıldı.

Özel bir otelde gerçekleştirilen resepsiyonda konuşan Başkan Seçer, denizciliğin ve deniz ticaretinin gelişmesinde önemli katkılar sunan Mersin Deniz Ticaret Odası’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kentin deniz ticareti alanında daha da gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak her anlamda destek vereceklerini ifade eden Başkan Seçer, sahip oldukları Taşucu limanı ile Türkiye’nin liman işleten tek belediyesi olduklarını belirtti.

Mersin’in jeopolitik konumu ve sahip olduğu limanı ile ticaret alanında çok geniş bir hinterlanda hizmet vermesi açısından hem ulusal hem de uluslararası arenada önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, Mersin’in bu konumunu ileriye taşıması için ikinci bir limana ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Seçer konuşmasında, deniz ticareti esnasında yapılan deniz kirliliğine de dikkat çekerek, ticaret yapan firmaları, denizi ve çevreyi kirletmeme konusunda hassas davranmaya davet etti.

“Mersin limanı Türkiye’de çok farklı bir öneme sahip”

Mersin’in önemli bir ticaret kenti olduğunu, bu özelliğini de önemli hinterlantlara transfer yapan bir limana sahip olmasından aldığını söyleyen Başkan Seçer, “Birçok şehir kıyı kentidir. Hatta limana sahiptir ama Mersin limanı çok farklı bir öneme sahiptir. Dünyanın neresinden gelirse gelsin ticarete konu ürünlerin Orta Doğu, Arap yarımadası, Kafkaslar gibi çok önemli hinterlantlara bu koridordan transferi anlamında önemli avantajlar taşıyan bir coğrafya üzerindeyiz” dedi.

Mersin’in deniz ticareti konusunda, konumu ve stratejik önemi sayesinde önemli bir noktada olduğunu ancak çok daha iyi noktalarda da olabileceğini ifade eden Seçer,  “Burada yaklaşık 3 milyar dolar gibi bir ticaret hacmi olan bir limana sahibiz. İthalat, ihracat yapıyoruz. Yapılan ithalatlar üretime giriyor. Yapılan üretimler ihraç kalemi olarak yurtdışına gidiyor” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’deki saygın belediyeler arasında en üst seviyelerdeyiz”

Mersin’in ticaret kenti kimliğinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en saygın belediyeler arasında yer almasında önemli bir payı olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Elbette Mersin kent olarak birçok tarihi kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor, birçok medeniyetlerin bir potada eridiği muazzam bir kent ama eğer bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlü bir belediyeyse, buranın bir ticaret kenti olmasının önemli bir payı var. Belediyemizin, vergi gelirlerinin yüksek olmasından kaynaklı önemli bir geliri var. Türkiye’deki saygın belediyeler arasında en üst seviyelerdeyiz. Biz de bunu hakkıyla vatandaşlarımıza, güzel kentimize hizmete dönüştürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Seçer konuşmasının devamında, Mersin’de deniz ticaretinin gelişmesi noktasında kurumlara ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü, Mersin’in deniz konusunda avantajlarını kullanarak, ellerinden gelenin fazlasını yapmaları gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

“Çevre ve deniz kirliliği konusunda hassasiyet taşıyoruz”

Deniz ticareti yapan firmaların çevre ve deniz kirliliğine yol açtığı gerçeğini de vurgulayan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in denizini temiz tutmak için özen gösterdiklerini ifade etti ve taşımacılık yapan firmaları da bu konuda hassas olmaya davet etti. Başkan Seçer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Özellikle deniz ticareti ile uğraşan arkadaşlarımızdan bazı taleplerim olacak. Bizler kendi yetkilerimiz ölçüsünde denetimler yapıyoruz çünkü çevre kirliliği hassasiyeti ve deniz kirliliği hassasiyeti taşıyoruz. Belediyemiz yılbaşından bu yana 14 milyon liradan fazla ceza kesmiş. Bu konuda ceza caydırıcı bir yöntem değil. Çevre kirleniyor ve çevre elden gidiyor. Biz ceza kesmeyelim ama buraya yük getiren gemiler bizim denizimizi, memleketimizi kirletmesin. Bu ticareti yapan bu taşımacılığı yapan firmalarla ilgili bu farkındalığı yaratmak hepimizin görevi”

“Türkiye’nin liman işleten tek belediyesi biziz”

“Taşucu limanını en iyi şekilde işletmek istiyoruz”

Türkiye’nin liman işleten tek belediyesi olduklarını ve ilgili kurum tarafından uzun süreli hak lehtarlığı verilirse en iyi şekilde işletmek istediklerini ifade eden Seçer,  “Taşucu limanı 2014 sonrası bütün şehir olduktan sonra belediyemizin uhdesinde bırakılmış ama içler acısı bir kara mizah. Orası gümrüklü bir liman ve o hizmetleri de verebiliyoruz ama bir belediye başkanı olarak gördüğüm zaman gerçekten hicap duyduğum bir liman. Bugüne kadar her yıl yenileme tahsis çalışmaları yapılmış. İlgili kurum bunu bize vermiş. Ben bu konuya itiraz ettim. Eğer uzun süreli bize hak lehtarlığı ilgili kurum tarafından sağlanırsa biz de bu limanı belediye olarak en güzel şekilde işletmek istiyoruz” dedi.

“Mersin’e mutlaka bir kruvaziyer liman ihtiyacımız var”

Mersin’in ikinci bir limana ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda yapılacak düzenlemelerde belediye olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Seçer, “İkinci liman, Mersin için önemli olduğunu düşündüğüm bir projeksiyondur. Bu benim görevim değil, merkezi yönetimin görevidir ama 11. Kalkınma Planı’nda bunun da sanki Mersin’in dışında bir yere planlandığı gibi bir düzenleme olduğunu üzülerek izledik. Mersin’de mutlaka bir kruvaziyer liman ihtiyacımız var. Bu konuda yapılacak düzenlemelere belediye olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız.  Sadece ürün, mal taşımacılığı değil, turist taşıyan kruvaziyerlerin de bu kente gelmesini istiyoruz. Her alanda Mersin’in bir deniz kenti olmasını, Mersinli’nin bir deniz toplumu olması için ben ve belediyem her türlü katkı yapmaya hazırız”

Seçer son olarak, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın 30. yılını kutladı ve “Bu camiaya emek veren, kentimize önemli değerler katan deneyimli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 30. yılını kutluyorum başarılı günler diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA