20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Büyükşehir’den Muazzez İlmiye Çığ’a Anlamlı Hediye


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları, ünlü Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ için besteledikleri “İlmiye Valsi” adlı eseri kendisine sundu.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:12   Okunma : 866

Çalışmaları ve özellikle Sümer Uygarlığı ile ilgili eserleriyle tanınan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ı, Mersin’de yaşadığı evde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları bir sürpriz yaparak, kendisi için besteledikleri “İlmiye Valsi” adlı eseri sundular.

Ziyarete katılan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık, Muazzez İlmiye Çığ’a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını getirdiklerini belirtti. Muazzez İlmiye Çığ’ın, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli Cumhuriyet kadınlarından birisi olduğunu ifade eden Fatma Yanık, kendisine Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak bir sürpriz yaptıklarını, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarının kendisi için bir beste yaptıklarını ve bu besteyi icra edeceklerini ifade etti.

ÇIĞ: “İNANIYORUM Kİ ÜLKEMİZ DAHA DA İYİ NOKTALARA GELECEK”

Konuşmasının başında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür eden ve kendisi için bestelenen “İlmiye Valsi” adlı eseri dinledikten sonra çok duygulandığını belirten Muazzez İlmiye Çığ, “Benim en önem verdiğim insanların başında sanatçılar gelmektedir. Çünkü Atatürk sanatçılara çok büyük önem verdi ve çok sayıda sanatçının yetişmesini istedi. Ben inanıyorum ki, ülkemiz daha da iyi noktalara gelecek. Kesinlikle kötü düşünüp umutsuzluğa kapılmayın” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN”

Türk devrimi başladığında, kadınların kara çarşaflar içinde ve toplumsal hayatta yerinin olmadığı örneğini veren Muazzez İlmiye Çığ, şimdi ise kadınlarımızın modern kıyafetler içinde ve her alanda kendini ispatlamış durumda olduğunu vurguladı. Avrupa’nın 400 senede gerçekleştirdiği Rönesans’ı, bizim 80 yıla sığdırdığımızı sözlerine ekleyen Muazzez İlmiye Çığ, “O yüzden, hiçbir zaman ümitsizlik içinde olmayın. Kısa sürede büyük işler başaran ülkemiz, mutlaka hak ettiği noktaya gelecek, ben buna inanıyorum, siz de inanın” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA