17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

Büyükşehir Limon Üreticisini Asfalta Kavuşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve kırsalda aralıksız sürdürdüğü asfalt çalışmalarıyla vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlıyor. Yıllık 5 ile 8 bin ton arası limon üretimi yapan Mezitli’nin Doğlu Mahallesi’ni D-400’e bağlayan arızalı bölgeleri toplam 2 bin 100 metre asfalta kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki narenciye üreticisine rahat bir nefes aldırdı.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:17   Okunma : 1460

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, kent merkezinde ve kırsalda aralıksız sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarıyla güvenli ve konforlu yolları vatandaşların hizmetine sunuyor. Kırsalda tarımla uğraşan üreticilerin çağrısına kulak veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla üreticiler kullanışlı yollara kavuşurken, tarımsal kalkınmanın da önemli bir halkası tamamlanıyor.

 Yıllık 5-8 bin ton arası limon üretimiyle ülkenin ve bölgenin limon ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Mezitli İlçesi Doğlu Mahallesi’ni D-400’e bağlayan Doğlu ile Çamlık Caddeleri toplam 2 bin 100 metre asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, narenciye üreticisinin yüzünü güldürdü.

LİMON ÜRETİMİNDE DOĞLU ÖNEMLİ BİR MERKEZ 

Nüfusu 585 kişiden oluşan 170 haneli Doğlu Mahallesi, limon üretiminde bölgenin ve ülkenin narenciye ihtiyacını önemli oranda karşılıyor. Doğlu’nun nüfusunun yüzde 90’ı limon üretimi yaparken, yüzde 5’i mevsimlik sebze, geriye kalan yüzde 5’i ise hayvancılık ve arıcılıkla uğraşıyor. Yüzde 20 Aydın, yüzde 80 Yediveren cinsi limon üretimi yapan Doğlu Mahallesi yıllık 5-8 bin ton arası limon üretimiyle tarımda önemli bir merkez konumunda. 

DOĞLU’DAN BÖLGEYE DAĞITILACAK LİMON KONFORLU YOLLARDAN GEÇECEK

Bölgesel tarımın kalkınmasında önemli bir halkayı oluşturan asfalt sorununu çözmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi,  Türkiye’nin Güney’inde, Doğu’dan Batı’ya boydan boya uzanan D-400 Karayolunu Doğlu Mahallesi’ne bağlayan Doğlu Caddesi’ni 1200 metre uzunluğunda asfalta kavuşturdu. Zemine yapılan hazırlık çalışmasıyla 1237 ton 460 kg sıcak asfalt kaplama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çamlık Caddesi’nin de 900 metrelik bölümünü 1044 ton sıcak asfalt kaplamayla kullanıma elverişli hale getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA