13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

Büyükşehir Limon Üreticisini Asfalta Kavuşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve kırsalda aralıksız sürdürdüğü asfalt çalışmalarıyla vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlıyor. Yıllık 5 ile 8 bin ton arası limon üretimi yapan Mezitli’nin Doğlu Mahallesi’ni D-400’e bağlayan arızalı bölgeleri toplam 2 bin 100 metre asfalta kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki narenciye üreticisine rahat bir nefes aldırdı.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:17   Okunma : 1453

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, kent merkezinde ve kırsalda aralıksız sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarıyla güvenli ve konforlu yolları vatandaşların hizmetine sunuyor. Kırsalda tarımla uğraşan üreticilerin çağrısına kulak veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla üreticiler kullanışlı yollara kavuşurken, tarımsal kalkınmanın da önemli bir halkası tamamlanıyor.

 Yıllık 5-8 bin ton arası limon üretimiyle ülkenin ve bölgenin limon ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Mezitli İlçesi Doğlu Mahallesi’ni D-400’e bağlayan Doğlu ile Çamlık Caddeleri toplam 2 bin 100 metre asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, narenciye üreticisinin yüzünü güldürdü.

LİMON ÜRETİMİNDE DOĞLU ÖNEMLİ BİR MERKEZ 

Nüfusu 585 kişiden oluşan 170 haneli Doğlu Mahallesi, limon üretiminde bölgenin ve ülkenin narenciye ihtiyacını önemli oranda karşılıyor. Doğlu’nun nüfusunun yüzde 90’ı limon üretimi yaparken, yüzde 5’i mevsimlik sebze, geriye kalan yüzde 5’i ise hayvancılık ve arıcılıkla uğraşıyor. Yüzde 20 Aydın, yüzde 80 Yediveren cinsi limon üretimi yapan Doğlu Mahallesi yıllık 5-8 bin ton arası limon üretimiyle tarımda önemli bir merkez konumunda. 

DOĞLU’DAN BÖLGEYE DAĞITILACAK LİMON KONFORLU YOLLARDAN GEÇECEK

Bölgesel tarımın kalkınmasında önemli bir halkayı oluşturan asfalt sorununu çözmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi,  Türkiye’nin Güney’inde, Doğu’dan Batı’ya boydan boya uzanan D-400 Karayolunu Doğlu Mahallesi’ne bağlayan Doğlu Caddesi’ni 1200 metre uzunluğunda asfalta kavuşturdu. Zemine yapılan hazırlık çalışmasıyla 1237 ton 460 kg sıcak asfalt kaplama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çamlık Caddesi’nin de 900 metrelik bölümünü 1044 ton sıcak asfalt kaplamayla kullanıma elverişli hale getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA