21 Şubat 2026 Cumartesi

14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ   10:59   FETI YıLDıZ’DAN ‘KOMISYON RAPORU’ ÇıKıŞı: “OKUMADAN KONUŞUYORLAR”   10:50   TANRıKULU’NDAN DÜNYA ANADILI GÜNÜ MESAJı: “ANA DIL GÜVENLIK DEĞIL, EŞITLIK MESELESIDIR”   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 50 BIN ÇOCUĞA SANAT DOKUNUŞU! ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNESI KAHKAHAYA BOĞDU   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: “ADAYıMıZ İÇERIDE DE OLSA EKREM İMAMOĞLU; FATURAYı RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÖDEMEDEN YENI İSIM ÇıKMAZ”   01:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN BEYOĞLU’NDA İFTAR SÜRPRIZI: KAYACıK AILESININ SOFRASıNA KONUK OLDU   01:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KOCAELI ÇAĞRıSı: “HAKKıMıZı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”   01:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ERDEMLI’DE 13 İLÇELIK RAMAZAN BULUŞMASıNı BAŞLATTı: BINLER AYNı SOFRADA, TEK YÜREK   23:56   CHP’DEN ABDULVAHAP GÖÇER’E KESIN İHRAÇ   23:55   ALI MAHIR BAŞARıR VE AHMET SERKAN TUNCER MEZITLI’DE SAHAYA İNDI: SEL BÖLGESINDE KRITIK MESAJLAR   23:54   YAYLAKONAKLıLAR BIR ARADA: MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYAN DERNEĞI’NE ANLAMLı ZIYARET   17:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ÇEVREYI KORUMANıN PARTISI OLMAZ   17:44   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LÂL DENIZLI IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   16:30   ERKAN BAŞ’TAN GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: "ALICAN ULUDAĞ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL, ATATÜRK BÜSTÜNÜ KORUYAN ADANALı GENÇLERLE GÖRÜŞTÜ... ÖZEL: "İZLERKEN GÖZYAŞLARıMı TUTAMADıM"   14:28   ARZU ÇERKEZOĞLU: "EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI EN AZ 17 BIN 519 TL OLMALı"   14:26   BASıN MESLEK ÖRGÜTLERI ÇAĞLAYAN’DA AÇıKLAMA YAPTı: GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN DAHA FAZLA VAKIT GEÇIRILMEDEN DERHAL SERBEST BıRAKıLMASıNı TALEP EDIYORUZ   13:25   ALI MAHIR BAŞARıR: "EMEKLIMIZI DE MEMLEKETIMIZI DE BU SEFALETTEN HEP BERABER KURTARACAĞıZ, AZ KALDı"  
 
     
   

Büyükşehir’de İşe Alınan 100 Kadın Personel Eğitimden Geçti


Mersin Büyükşehir Belediyesinde 100 Kadın, İş Sağlığı Güvenliği Ve İlk Yardım Eğitimi Alarak İşe Başladı

 

Tarih : 18 Ekim 2019 Cuma 05:42   Okunma : 3050

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde işe alımlarını gerçekleştirdiği 100 kadına, İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlk Yardım Eğitimleri verdi.

Eğitimler kapsamında kadınlar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile iş yeri hekimi tarafından, risk etmenlerinden iş ekipmanlarının güvenli kullanımınakadar pek çok alanda bilgilendirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını artırmak amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafındanişe alımları gerçekleştirilen 100 kadına, İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlk Yardım konularında eğitimler verildi.

Eğitimler 2 gün boyunca devam etti

Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Tic. ve San. A.Ş.’de gerçekleştirilen ve 2 gün devam eden eğitimler, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ela Şimşir Kaya, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Şahin ile İş Yeri Hekimi Elife Uysal tarafından verildi.  Kadınlar, eğitimler kapsamında teknik, genel ve sağlık alanlarında bilgilendirildi.

İş kazası ve meslek hastalığı gibi konular anlatıldı

Eğitimde kadınlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı gibi konularda bilgilendirilirken, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması gibi alanlarda da eğitim aldı.

Ayrıca, kadınlara güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü ile tahliye ve kurtarma konuları da anlatıldı.Genel konular kapsamında da bilgilendirilen kadınlar, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizlik ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar hakkında bilgi sahibi oldu.

Sağlık konularında ise meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım ile tütün ürünlerinin zararları, pasif etkilenim ve hijyen konuları paylaşıldı.Son olarak da uzmanlar tarafından yüksekte, kapalı ortamda, kaynakla ve özel risk taşıyan ekipman ile çalışma konuları üzerinde duruldu.

Verimli bir eğitimin ardından 50’si Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, 50’si de Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde saha elemanı olarak çalışacak kadınlar, eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.Kadınlar verilen eğitimlerin ardından iş başı yapıp, kenti güzelleştirmeye başlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA