28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir’in Bilgisayarları İşleri Hızlandırdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı bilgisayarlarla muhtarların çalışma ortamındaki verimi artıyor ve işler daha hızlı ilerliyor.

 

Tarih : 18 Ekim 2019 Cuma 22:23   Okunma : 802

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı bilgisayarlarla muhtarların çalışma ortamındaki verimi artıyor ve işler daha hızlı ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yakın zamanda yaptığı ‘Muhtarlara Bilgisayar Dağıtımı Bilgilendirme Programı’ kapsamında, 805 muhtarı temsilen, dernek başkanı muhtarlar ve kadın muhtarlara bilgisayarlarını teslim etmişti.

Toplantıda kadın muhtarları temsilen Başkan Seçer’den bilgisayarı teslim alan Tarsus Gaziler Mahalle Muhtarı Çiğdem Ekici, vatandaşın ihtiyaçlarının hızlıca karşılanmasında bilgisayarın çok büyük faydası olduğunu anlattı. Tarsus Altaylı Mahalle Muhtarı Perihan Özcan ise Başkan Seçer’in muhtarlara verdiği sözü tuttuğunu belirterek,“Çocuklarımın derslerinde kullandıkları bilgisayarı evden mahallemin muhtarlığına getirmiştim. On gün kadar önce bilgisayarımızı aldık. Vahap Bey muhtarlara verdiği sözü tuttu. Ben de bilgisayarımı evime götürdüm, çocuklarımın da sıkıntıları giderilmiş oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlara dağıttığı bilgisayarlarla mahalle muhtarlıklarında işler daha hızlı ve verimli yürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eylül sonunda yaptığı ‘Muhtarlara Bilgisayar Dağıtımı Bilgilendirme Programı’ kapsamında 805 muhtarı temsilen, dernek başkanı muhtarlar ve kadın muhtarlara bilgisayarlarını teslim etmişti. Başkan Seçer, 386’sı ilk kez göreve gelen, 419’u geçmişten gelen muhtarlara daha önce verdiği bilgisayar sözünü yerine getirerek, 300 bilgisayar teslim etmiş, kalanların da kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını söylemişti.

Toplantıda Başkan Seçer’den kadın muhtarlar adına bilgisayarı teslim alan Tarsus İlçesi Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici, bilgisayarın vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında büyük avantaj sağladığını söyledi. Tarsus İlçesi Altaylılar Mahalle Muhtarı Perihan Özcan ise, bilgisayara kavuşmadanönce çocuklarının ödevleri için kullandıkları bilgisayarı evden muhtarlık binasına getirerek işleri yürüttüğünü belirtti ve Başkan Seçer’e muhtarlara verdiği sözü tuttuğu için teşekkür etti.

Bilgisayardan önce işler zor yürüyordu

Tarsus İlçesi Altaylılar Mahallesi Muhtarı Perihan Özcan, iki çocuk okutuyor ve ilk dönemini yaptığı muhtarlıkta mahallenin çocukları ona “Muhtar Abla” diye sesleniyor. Devraldığı muhtarlığın boşaltılmış bir şekilde kendisine verildiğini anlatan Özcan, bilgisayara kavuşmaktan oldukça memnun kaldığını belirterek, süreçten şöyle bahsetti:

“1990’lardalisedeki arkadaşlarım bana Muhtar Perihan diyorlardı. İş hayatımdaki mesai arkadaşlarımın da bana taktığı muhtar lakabından muhtarlık bilinçaltıma yerleşti. 31 Mart seçimlerinde de aday olmaya karar verdim. 14 Eylül 2018’de adaylığımı resmen açıkladıktan sonra süreç başladı.Çok uzun bir süreçti. Tabii evde annesiniz, muhtarlığa gelince de bir mahallenin muhtarısınız.Zor ama bir kadın isterse başarır. Altaylar Mahallesi Muhtarlığı boşaltılan bir muhtarlık olduğu için ilk bir hafta İçişleri Bakanlığı’ndan şifremiz gelene kadar ekip arkadaşımız bana destek oldu. Mahallelinin evrak taleplerini ekip arkadaşımızla birlikte yürüttük.”

Mahalleliye hizmet için evden getirdiği bilgisayarı kullandı

Muhtarlık görevini büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle yürüten Özcan, seçildikten sonraki süreçte yaşadığı zorlukları gidermek için evdeki bilgisayarı muhtarlık binasına getirdiğini ve sorunları çözmeye çalıştığını şu cümlelerle anlattı:

“Bu süreçte dedik ki mahalleliye hizmet vermemiz gerek. Çocuklarımın derslerinde kullandıkları bilgisayarı mahalleye hizmet edebilmek için evden mahallemin muhtarlığına getirdim. Talepler, yazışmalar bu süreçte devam etti. On gün kadar önce bilgisayarımızı aldık. Vahap Bey sözünü tuttu, kendisine teşekkür ederim. Ben de çocuklarımın bilgisayarını evime götürdüm, çocuklarımın da sıkıntıları giderilmiş oldu.Bilgisayar muhtarlıkta çok önemli bir araç. Bilgisayar olmazsa işler yürümez. Çünkü vermemiz gereken ikametgah belgesini, nüfus kayıt örneğini, mahallelinin nerede oturduğunu bilgisayar üzerinden bulmamız lazım. Büyük bir ihtiyaç, olmazsa olmaz.”

Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar el ele sorunları çözüyor

Altaylılar Mahalle Muhtarı ve tüm muhtarlar olarak Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve vatandaşın sorunlarının çözümünde Başkan Seçer’in gösterdiği hassasiyetten memnun olduklarını dile getiren Özcan, “Meslek icabı söz uçar yazı kalır mantığıyla tüm taleplerimi dilekçeyle iletmeye çalışıyorum. Bu konuda da bana her türlü destek oluyorlar. İletişimimiz çok güzel. Vahap Bey’e ne zaman ulaşmak istediysem ulaşabildim. Hatta bunun bir örneği, belediyeyi daha yeni aldığında muhtarlar ve meclis üyeleriyle toplantısını yaptığında söz isteyip Turan Caddesi’nin asfaltlanmasını talep ettiğimde hemen asfaltlanmıştı”dedi.

“Benim de muhtarlığım çok farklı olacak”

Mahalle Muhtarlığı binasında kurduğu kütüphaneyle çocukların kitap okuma alışkanlıklarının pekişmesinde önemli adımlar atarak Başkan Seçer’in sıra dışı belediye başkanlığı gibi, kendisinin de sıra dışı bir muhtarlık amacı olduğunu dile getiren Özcan, “Okuyarak insanlar dünyalarını genişletebilirler. Ben kızlarımla beraber kitap okumayı çok severim. Hatta buradaki kitapların çoğu da benim kızlarımın kütüphanesinden gelen kitaplar. Benim çocukluğumda halk kütüphanesine kitap okumaya giderdik, kitapları alırdık, bir ay bizde kalırdı. Okurduk sonra geri verirdik. Bunun olması gerektiğini düşündüm ve muhtarlığa böyle küçük bir kitaplık yaptık. Çocuklar geliyor, kitaplarını okuyorlar.Kitabı bana anlatıyorlar.Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey ‘Benim belediye başkanlığım çok farklı olacak’ dedi. Benim de muhtarlığım çok farklı olacak” dedi.

“Muhtarlıkta bilgisayar olmadığı sürece hiçbir şey olmuyor”

Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici de muhtarlıkta ilk dönemini yaşıyor. 15 yıllık evli olan Ekici’nin 13 yaşında bir kızı var ve muhtarlık görevinden önce direksiyon eğitimi verdiğini anlatıyor. Bir kadın olarak direksiyon eğitimi verdikten sonra muhtarlığa seçilerek gösterdiği başarıyla takdir toplayan Ekici, masasını oyuncak arabalarla süslüyor.

Muhtarlara bilgisayar dağıtımı toplantısında kadın muhtarları temsilen Başkan Seçer’den bilgisayarı teslim almanın kendisini heyecanlandırdığını belirten Ekici, şunları söyledi:

“O anda benim çıkmam gerekiyordu sahneye. Vahap Bey’in bana teslim etmesi gerekiyordu o bilgisayarı. Çıktım, çok heyecanlıydı. Bütün muhtarları temsil ettim. Alırken bile heyecandan elim ayağım titriyordu. Hoş bir sohbetimiz oldu orada da Vahap Bey’le. Gerçekten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e çok teşekkür ederiz. Muhtarlıkta bilgisayar olmadığı sürece hiçbir şey olmuyor. Daha öncesinde bilgisayarımız yoktu, ta ki Vahap Bey bize bilgisayar verene kadar. Şu anda bir sıkıntımız kalmadı. Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer gerçekten muhtarlara çok değer veriyor. Kendi adıma, bütün muhtarlar adına çok teşekkür ediyoruz. Bizim yükümüzü gerçekten hafifletmiş durumda.”

 

Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA