29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Seçer: “Kentime Olumsuz Sonuç Doğuracak Yatırımlara Olumlu Bakamam”


MersinBüyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimigerçekleştirildi. Toplantıda,Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı ile ilgili komisyon raporu kabul edilirken, Meclis gündemine dair önemli konular da değerlendirildi.

 

Tarih : 18 Ekim 2019 Cuma 23:33   Okunma : 1119

MersinBüyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimigerçekleştirildi. Toplantıda,Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı ile ilgili komisyon raporu kabul edilirken, Meclis gündemine dair önemli konular da değerlendirildi.

Başkan Seçer,Meclis üyelerinden belediye otobüslerinin klimalarının çalışmadığı ile ilgiligelen şikayetleri dikkate alarak, “Şu anda 73 otobüs için ihaleye çıkacağız, kalan 27 otobüs içinde Ocak ayında ihalenin ikinci aşamasını yapacağız. Burada bizim bir ihmalimiz var.Klimalarımız ya arızalı ya da otobüs şoförleri bilinçli olarak bu klimaları açmıyorlar. Bunu bir ihbar kabul edelim. Bu konuda bir soruşturma yapalım”dedi.

Milli Emlak Müdürlüğü’nden kiralanan, fakat işlevsel bir şekilde kullanılamayan plajlarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Seçer, “Belediyeye külfet getiriyor. Bu konuda da sorunların çözümünde yalnız kalıyoruz, yani kendi paramızla rezil oluyoruz.Yine plajlarda belirli noktaları işletelim. İş yaparken en iyisini, en doğrusunu, düzgününü yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan uzanamadığımız yere şapkamızı atarak hizmet olmaz” diye konuştu.

Ayrıca, Mersin gündeminde olan ve Akdeniz İlçesi’ne yapılması planlanan Polipropilen tesisi ile ilgili de konuşanSeçer, konuya olumsuz baktığını ifade ederek, “Yetki açısından bizi aşan bir konu. Benim görüşüm oraya bu tesisin yapılmasının olumsuz olacağı.Ben yatırıma karşı bir insan değilim. Yatırımcı ve işadamı bir BelediyeBaşkanı olarak böyle bir düşüncenin içerisinde olamam.Ama yatırım yapılsın diye de kentime olumsuz sonuç doğuracak yatırımlara da olumlu bakamam” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis’te, komisyon raporlarına ait 28, idare tekliflerine ait 3 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü.Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 dönemi Stratejik Planı ile ilgili komisyon raporu kabul edilirken, Meclis gündemine dair önemli konular da değerlendirildi.

Başkan Seçer, Meclis üyelerinden belediye otobüslerinin klimalarının çalışmadığı ile ilgili gelen şikayetler konusunu dikkate alarak, “Şu anda 73 otobüs için ihaleye çıkacağız, kalan 27 otobüs içinde Ocak ayında ihalenin ikinci aşamasını yapacağız. Burada bizim bir ihmalimiz var.Klimalarımız ya arızalı ya da otobüs şoförleri bilinçli olarak bu klimaları açmıyorlar. Bunu bir ihbar kabul edelim. Bu konuda bir soruşturma yapalım” dedi.

“Uzanamadığımız yere şapkamızı atarak hizmet olmaz”

Mersin sahillerinde geçmiş dönemde Milli Emlak Müdürlüğü’nden kiralanan, ancak işlevsel bir şekilde kullanılamayan plajlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Bunların birçoğu zaten işlevsel değil. Kiralanmış, bedel ödeniyor ama orada herhangi bir belediyenin yatırımı da yoktu, işletilmiyordu.Gereksiz yere bir kira ödemesi söz konusu. Diğer taraftan bazı bölgeler yine kiralanmış ancak bizim açımızdan işletilmesi son derece zor. Belediyeye külfet getiriyor. Bu konuda da sorunların çözümünde yalnız kalıyoruz, yani kendi paramızla rezil oluyoruz” dedi.

Yine geçmiş dönemde Susanoğlu’nda kiralanan oldukça geniş bir alan olduğunu ve bedelinin çok üzerinde kira ödendiğini söyleyen Seçer, bu konuyla ilgili de düzenlemeye gittiklerini belirtti. Başkan Seçer,şunları söyledi:

“İptal edilen bir nokta da Susanoğlu’nda. Orada işletme devam edecek ama bedelinin çok üzerinde. O dönemde kaymakamlıkla bir anlaşmazlık söz konusu olmuş, gereksiz yere o anlaşmazlığı o an çözmek için çok geniş bir alan kiralanmış ve en çok kira bedeli ödediğimiz nokta orası. Bunları ortadan kaldırmak için bir düzene gidelim. Yine plajlarda belirli noktaları işletelim. İş yaparken en iyisini, en doğrusunu, düzgününü yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan uzanamadığımız yere şapkamızı atarak hizmet olmaz. Buraları işletmek kendi tasarrufumuzda. Dolayısıyla bunu da yaparken, inisiyatif alırken de doğru işler yapmak istiyoruz. Gelecek yıl için Susanoğlu, Kocahasanlı, Kumkuyu gibi plajlarımız işletilecek ama çok daha derli toplu olacak ve giderlerimizde azalacak”

“Mantıklı görmediğimiz projelerde düzenlemeler yapıyoruz”

Emirler Kent Ormanı projesini durdurduklarını ifade eden Başkan Seçer, “Emirler Kent Ormanı var. Bir proje yapılmış. 7 milyon civarında para harcanmış. Benim bu projeyi tamamlamam için 28 milyon lira ek paraya ihtiyacım var. Benim öyle bir param yok. Param da olsa bunu mantıklı görmediğim için çok açık söylüyorum 7 milyondan vazgeçtik. 28 milyon daha vermemek için bu tip düzenlemeler yapıyoruz. Orası Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsisti. İlgilenen kurumlar varsa ilgilenebilir. Orada yatırımları öyle bıraktık” ifadelerine yer verdi.

“Ben yüce Meclis’in onurunu temsil ediyorum”

Başkan Seçer, Meclis üyeleri tarafından yürütülen komisyon çalışmalarını, komisyon üyesi olmayan Meclis üyelerinin de takip edebileceğini ifade ederek, komisyonda görüşülecek konularla ilgili Meclis üyelerinin önceden bilgilendirilmesi için talimat verdi. Seçer, “Komisyon toplantılarını o komisyona üye olmayan Meclis üyelerinin izlemesine mani bir durum yok. İzleyici olarak zaman zaman görüş de belirtebilirler. Diğer bütün komisyon toplantılarına katılabilirler. Elektronik ortamda komisyon gündemlerini duyurmuyoruz ama bundan sonra komisyon gündemlerinde bütün Meclis üyelerimize duyuralım. Komisyon gündemleri meclis üyelerimize gönderilecek.  Hiç merak etmeyin, hiçbir konu kimsenin gözünden kaçırılmaz. Ben yüce Meclis’in onurunu temsil ediyorum.Kamuoyunda bizi sıkıntıya sokacak hiçbir konunun altında imzamız olamaz.Bir yanlış varsa bundan da döneriz”dedi.

“Polipropilen tesisi bizi aşan bir konu”

Akdeniz İlçesi’nde kurulması planlanan plastik fabrikasınadeğinen Başkan Seçer, “Yetki açısından bizi aşan bir konu. Benim görüşüm oraya bu tesisin yapılmasının olumsuz olacağı. Bu konuda görüşümüzü ilgili bakanlıklara gönderdik. Ben yatırıma karşı bir insan değilim. Yatırımcı ve işadamı bir belediye başkanı olarak böyle bir düşüncenin içerisinde olamam ama yatırım yapılsın diye de kentime olumsuz sonuç doğuracak yatırımlara da olumlu bakamam. Bu çevre, kent, sosyolojik, ulaşım açısından olabilir. Birçok faktör var. Ben bunları değerlendiririm, olumlu görürsem olumlu yaklaşırım ama olumsuz görürsem bunu açıklıkla ifade ederim. Ben sadece görüş bildiririm.Bu Ankara'nın, ilgili Bakanlığın, Bakanlar Kurulu'nun alacağı karar”diye konuştu.

Çalışmayan otobüs klimalarıiçin soruşturma açılacak

Başkan Seçer, Meclis üyelerinden belediye otobüslerinin klimalarının çalışmadığı ile ilgili gelen şikayetler konusunu dikkate alarak, “Şu anda 73 otobüs için ihaleye çıkacağız, kalan 27 otobüs içinde Ocak ayında ihalenin ikinci aşamasını yapacağız. Burada bizim bir ihmalimiz var.Klimalarımız ya arızalı ya da otobüs şoförleri bilinçli olarak bu klimaları açmıyorlar. Bunu bir ihbar kabul edelim. Bu konuda bir soruşturma yapalım” dedi.

Mersin, Batı Çin’deki ‘Xining’ kenti ile kardeş olacak

Mersin ileBatı Çin'deki en büyük şehir olan ve yaklaşık 2.2 milyon nüfusa sahip, ekonomi, kültür, eğitim, teknoloji, ulaşım ve ticaretin merkezi “Xining” şehriyle kardeş kent olunması ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde Menopoz Okulu açılacak

Mersin’de yaşayan vatandaşlara yönelik olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Arasında Menopoz Okulu Açılmasına Dair İş Birliği Protokolü’nü imzalamak üzere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili teklif Meclis’te görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir’den 8. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu’na destek

Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından 8-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi için maddi destek verecek. Yapılacak sempozyuma 50 bin TL destek verilmesi ile ilgili teklif, Meclis üyeleri tarafından görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Yenişehir Triatlonu için 100 bin TL destek

Yenişehir Belediyesi'nin 19-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Yenişehir Triatlonu ve diğer sportif faaliyetler için 100 bin TL destek verilmesi konusu ile ilgili gündem dışı madde oy birliği ile kabul edildi.

73 adet doğalgazlı otobüs alınacak

Toplu taşıma hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi ve vatandaş memnuniyetinin arttırılabilmesi amacıyla 73 adet 12 metrelik doğalgazlı otobüsün alınabilmesi için 2019 yılında edinilecek taşıtların (T1) cetveline eklenmesi ile ilgili teklif, oy birliği ile kabul edildi.

Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA