24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Seçer, Narenciye Çalışmalarını İnceledi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çalışma arkadaşları ile birlikte teknik saha incelemelerinde bulundu

 

Tarih : 27 Ekim 2019 Pazar 22:06   Okunma : 955

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çalışma arkadaşları ile birlikte teknik saha incelemelerinde bulundu. Seçer, kent merkezini, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney aksındaki refüj, kent estetiği ve peyzaj çalışmalarını bir uçtan bir ucainceledi.

Mersinli vatandaşları daha temiz bir kentte yaşatmak istediklerini anlatan Seçer,“Çalışma arkadaşlarımızla beraber, kent merkezimizi Doğu-Batı, Güney-Kuzey aksında bir uçtan bir uca kadar geziyoruz, bazı incelemeler ve tespitler yapıyoruz. Kentin estetiği, temizliği önemli. Caddelerin, refüjlerin düzeni, tertibi önemli. Bunları inceliyoruz” dedi.

Seçer, ayrıca Adnan Menderes Bulvarı sahiline de giderek, incelemeler yaptı ve 1-3 Kasım’da yapılacak olan 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivaliiçin  narenciye meyveleri ile dev figürleri inşa eden kadınları ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin kent merkezini, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney aksınıbir uçtan bir uca inceledi. Sahaya inen Seçer, Yenişehir ve Akdeniz ilçelerindeki ana arterleri inceleyip, nerelere müdahale etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Temizlik ve peyzaj konusundaki durumu da inceleyen Seçer, sulama sistemlerinde yapmayı planladıkları çalışmaları aktardı.

Orta refüj, kent estetiği ve peyzaj çalışmalarını kapsayan teknik inceleme gezisinde Başkan Seçer’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri ile MESKİ yetkilileri ve Büyükşehir Belediyesi teknik ekibi eşlik etti.

İncelemeler daha temiz bir Mersin için!

Kentin estetiği ve temizliği ile cadde, refüj ve kaldırımlarda var olması gereken düzenin kendileri için ne kadar önemli olduğunu aktaran Seçer, Mersinli vatandaşların daha temiz bir kentte yaşayabilmeleri için yapacakları yeni düzenlemelerden de bahsetti. Seçer, daha yeşil bir Mersin yaratmak istediklerini ve sulama sistemlerinde kullanmayı planladıkları daha işlevsel sistemleri anlattı. Yaklaşık 3 saat boyunca otobüs ile yapılan incelemede kısa bir mola veren Başkan Seçer, Adnan Menderes Bulvarı sahilinegiderek, Kültür Park’ı da inceledi. 1-3 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için,  narenciye meyveleri ile dev figürleri inşa eden kadınlara “kolay gelsin” dileklerinde bulunan Seçer, figürlerin örülmesine de yardım etti.

“Kentin estetiği, temizliği önemli”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, inceleme çalışması için şunları söyledi:

“Çalışma arkadaşlarımızla beraber, kent merkezimizi Doğu-Batı, Güney-Kuzey aksında bir uçtan bir uca kadar geziyoruz, bazı incelemeler, tespitler yapıyoruz. Kentin estetiği, temizliği önemli. Caddelerin, refüjlerin düzeni, tertibi önemli. Bunları inceliyoruz. Bazı bölgelerde kaldırımlarda sorunumuz var, bazı bölgelerde refüjlerde sorun var. Temizlik sorunu var. Vatandaşlarımızı daha temiz bir kentte yaşatalım. Onun için bazı yeni düzenlemeler getireceğiz. Kentin temiz olmasını önemsiyorum.”

“Yurttaşlarımıza daha yeşil bir görüntü sunmak istiyoruz”

Mersin’i daha yeşil bir kent haline getirmek istediklerini anlatan Seçer, “Yurttaşlarımıza daha yeşil bir görüntü sunmak istiyoruz. Parklardaki, refüjlerdeki bitki çeşitliliğine ve desenine bakıyoruz. Buradaki sulama sitemlerini inceliyoruz. Çok daha işlevsel, kullanılabilir sistemleri buralara uygulamayı düşünüyoruz. Daha otomasyona düşeceğiz sulama sistemlerimizde de. Önemli bölgelerde, kaldırım ihtiyacı olan yerlerde yeni kaldırım çalışmalarını başlatacağız. Kentin yeniden bir elden geçirilmeye ihtiyacı var. İhmal edilmiş yerler var. Yeniden yapılması gereken yerler var. Tamiratı olan bölgeler var. Bunları tespit ediyoruz”diye konuştu.

“Burada yasal bazı sıkıntılar yaşıyoruz”

Seçer, ana arterlerde yapılan incelemelerin ardından, Kültür Park’ta da bir takım incelemeler yaptığını aktararak, şöyle devam etti:

“Kültür Park oldukça uzun bir sahil şeridi. Burada yurttaşlarımız zaman geçiriyor, yurttaşlarımız için önemli bir mekan. Oranın görselliği, rekreasyon alanları yurttaşlarımızın hoşça vakit geçirmesine uygun olması gerekiyor. Güvenliği ve temizliği son derece önemli. Orada bazı hukuki sorunlar yaşıyoruz. Onları çözmeye çalışıyoruz. Çözünce belediye olarak daha seri müdahale etme imkanımız olacak. Oradaki kafeleri hayata geçireceğiz. Mevcut şu anda kafelerin Mezitli bölümündeki kısmını çok daha kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız. Yenişehir bölgesinde kalanlar da belli zaman süreci içerisinde halkımızın hizmetine girecek. Burada yasal bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Orası Milli Emlak’ın hüküm ve tasarrufu altında. Biz oraların Milli Emlak’tan devrini bekliyoruz. Onlar gerçekleştiği anda biz de çalışmalarımızı o bölgelerde de başlatacağız.”

Seçer, Narenciye Festivali hazırlıklarını yerinde inceledi

Seçer, son olarak,7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için,  narenciye meyveleri ile dev figürleri inşa eden kadınlara “kolay gelsin” dileklerinde bulundu ve “Narenciye Festivali’nde belediyemizin üzerine düşen görevi harfiyen yapmak istiyoruz. Narenciye Festivali sürecinde o bölgede festivale iştirak edecek misafirlerimizin, hemşehrilerimizin hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak, huzurla, güvenle vakit geçirmelerini sağlayacak bütün imkanları seferber ettik. Yerinde de inceleme imkanımız oldu. Orada gördüğüm eksiklikleri de arkadaşlarıma aktardım. Onlar da en kısa süre içerisinde giderilecek” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  NARENCİYE FESTİVALİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA