18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Halk Kart,İhtiyaç Sahiplerine Ulaşmaya Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirdiği Halk Kart’ın dağıtımları başladı.

 

Tarih : 28 Ekim 2019 Pazartesi 23:24   Okunma : 732

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirdiği Halk Kart’ın dağıtımları başladı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için titizlikle yürütülen inceleme çalışmalarının ardından tüm aşamaları tamamlanan Halk Kart,toplam 5 bin 952 kişiye dağıtılmaya başlandı.Halk Kart’lara ihtiyaç sahiplerinin maddi durumuna göre aylık 90 ve 160’şar liralık yükleme yapılacak.

Halk Kart’ını almak isteyen vatandaşlarınmerkez ilçelerde ve Tarsus’ta Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’ne, ilçelerde ise İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlıMuhtarlık Şube Müdürlükleri’ne başvurmaları yeterli olacak. Dağıtımlar, 31 Ekim’e kadar sürecek ve Halk Kart’a bakiye yüklemesi 31 Ekim’de yapılacak.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan ve toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart Projesi’nde kart dağıtımları başladı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için titizlikle yürütülen inceleme çalışmalarının ardından tüm aşamaları tamamlanan Halk Kart, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Halk Kartını almak isteyen vatandaşların merkez ilçelerde ve Tarsus’ta Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’ne, ilçelerde ise İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlıMuhtarlık Şube Müdürlükleri’ne başvurmaları yeterli olacak.

Halk Kart’a nakit yüklemesi 31 Ekim’de yapılacak

Dar gelirli vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Halk Kartların dağıtımı 31 Ekim’e kadar sürecek.

31 Ekim’de vatandaşların ihtiyaç durumuna göre belirlenen tutarlar, Halk Kart’a yüklenecek ve vatandaşlar yaşadıklarıilçelerde Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmalı olan market ve mahalle bakkallarından alışveriş yapabilme olanağına kavuşacak. Halk Kart’lara ihtiyaç sahiplerinin maddi durumuna göre aylık 90 ve 160’şar liralık yükleme yapılacak.

“Halk Kart’ı alacağım için gece sevinçten uyuyamadım”

Halk Kartını alacağı için gece sevinçten uyuyamadığını ifade eden Şükran Saraçoğlu, “Çok mutluyum. Gece uyuyamadım, bayağı sevindim çünkü çok ihtiyacımız var. Allah Vahap Seçer Başkanımız’dan bin kez razı olsun, ondan çok memnunuz”dedi.

“Allah Vahap Başkanın tırnağını taşa değdirmesin”

Halk Kartını almak için erkenden yola düşen ve kartını aldıktan sonra emeği geçen herkese teşekkür eden Nevin Özortak, “Büyükşehir Belediyemiz’e dar gelirli ailelere böyle yardımlar yaptığı için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Allah Vahap Başkanın tırnağını taşa değdirmesin, o yüzü hep gülsün. Dört dörtlük bir başkan, çok güzel çalışmalar yapıyor” diye konuştu.

Halk Kart sahipleri mutlu

Kartını almak için Ulu Camii Meydanı’nda bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’ne gelen Bozan Çiftçi, “Vahap Başkanımıza bizlere yardımcı olduğu için çok teşekkür ederim. Allah onun eksikliğini vermesin. Kendisine minnettarız. Allah birine bin versin. Biz ondan razıyız, Allah da ondan razı olsun” dedi.

Eşini kısa süre önce kaybeden Saadet Karakurt ise “Yetim annesiyim. Eşimi 5 ay önce kaybettim. Halk Kart için başvurdum. Kabul oldu. Başkanımıza yardımları için, her şey için çok teşekkür ederiz. Allah ondan razı olsun”diye konuştu.

İlçelerde dağıtımlarMuhtarlık İşleri Şube Müdürlükleri’nden yapılacak

Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, Halk Kartları’nı, Ulu Camii Meydanı’nda bulunanBüyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’nden, Tarsus’ta ise Kültür Park içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’nden alabilecek.

Merkez 4 ilçe ve Tarsus dışında kalan ilçelerde vatandaşlar Halk Kartlarını İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlıMuhtarlık Şube Müdürlükleri’nden alabilecek. Halk Kartı’nı almak isteyen vatandaşların T.C. kimlik kartları ile dağıtım noktalarına gitmeleri yeterli olacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  HALK KART, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA