19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Seçer:“Narenciyenin Başkentiyiz”


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in ve kente özgü narenciye ürünlerinin bütün dünyaya tanıtılması ve marka değerinin arttırılması amacıyla bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası MersinNarenciye Festivali’ne katılarak, Mersinliler’in festival coşkusuna ve heyecanına ortak oldu.

 

Tarih : 3 Kasım 2019 Pazar 11:02   Okunma : 1245

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in ve kente özgü narenciye ürünlerinin bütün dünyaya tanıtılması ve marka değerinin arttırılması amacıyla bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası MersinNarenciye Festivali’ne katılarak, Mersinliler’in festival coşkusuna ve heyecanına ortak oldu.

Başkan Seçer, “Çok güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklar gayet güzel oldu. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Mersin'i dünyanın her noktasına taşımamız lazım. Bu sebeple de bu etkinliklerle farklı ülkelerden, farklı toplumlardan, farklı kültürlerden insanları burada buluşturmak son derece önemli. Bugün böyle bir gün” dedi.

Seçer, festival alanında kurulan Büyükşehir Belediyesi’nin standında da festival ruhuna uygun ve anlamlı bir etkinliğe imza atarak, 1000 limon fidesini toprakla buluşmak üzere vatandaşlara dağıttı. Narenciye ürünlerinin ikram edildiği Büyükşehir standı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Dans gösterileri, defileler ve konserle dolu dolu bir program sunan festivalde, Başkan Seçer, tüm alanı gezerek, Mersinli vatandaşlarla bir araya geldi. Rengarenk görüntülere sahne olan festival, tonlarca narenciye kullanılarak oluşturulan birbirinden ilginç figürler ve 25 ülkeden gelen sanat gruplarının yer aldığı kortejle devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in ve kente özgü narenciye ürünlerinin bütün dünyaya tanıtılması ve marka değerinin arttırılması amacıyla bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne katılarak, Mersinliler’in festival coşkusuna ve heyecanına ortak oldu. Açılış konuşması yapan Başkan Seçer, “Çok güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklar gayet güzel oldu. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Mersin'i dünyanın her noktasına taşımamız lazım. Bu sebeple de bu etkinliklerle farklı ülkelerden, farklı toplumlardan, farklı kültürlerden insanları burada buluşturmak son derece önemli. Bugün böyle bir gün” dedi.

Kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü

Mersin ismiyle özdeşleşen ve önemli bir ekonomik gelir kaynağı olan narenciye ürünlerinin tüm dünyaya tanıtılması hedefiyle yapılan 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, ikinci gün yapılan resmi açılış töreni ile devam etti.

Rengarenk görüntülere sahne olan festivalin ikinci günü, tonlarca narenciye kullanılarak oluşturulan birbirinden ilginç figürler ve 25 ülkeden gelen sanat gruplarının yer aldığı kortejle devam etti. Çocuk grupları, bisikletli gezginler, tiyatro toplulukları, sanat tırları, sivil toplum kuruluşları da kortejde yerini aldı.

Narenciye Festivali’nde Başkan Seçer’e yoğun ilgi

Dans gösterileri, defileler, flyboard gösterileri ve konserle dolu dolu bir program sunan festival, açılış konuşmalarının ardından alan gezisi ile devam etti. Başkan Seçer, Kültür Park’taki festival alanına kurulan stantları inceledi, binlerce Mersinli vatandaşla bir araya geldi. Festivale katılan vatandaşlardan Başkan Seçer’e yoğun ilgi vardı.

Seçer’den vatandaşlara 1000 limon fidesi

Tüm alanı gezerek hem vatandaşlar hem de çalışanlarla selamlaşan Seçer, festival alanında kurulan Büyükşehir Belediyesi’nin standında da festival ruhuna uygun ve anlamlı bir etkinliğe imza atarak, 1000 limon fidesini toprakla buluşmak üzere vatandaşlara dağıttı. Narenciye ürünlerinin ikram edildiği Büyükşehir standı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

“Kent gülmeli, halk gülmeli”

Seçer, festivalde yaptığı konuşmasında, birlik ve beraberlik ruhunun ortaya güzel işler çıkardığını belirterek, “Güzel kentimiz, Akdeniz'in incisi, barış, huzur ve kardeşlik kenti Mersinimiz’de enerjimiz yüksek. Öyle de olmak gerekiyor. Kent gülmeli, kenti yönetenler gülmeli, devlet gülmeli, halk gülmeli. Kol kola, el ele başaramayacağımız, aşamayacağımız hiçbir engel yok” dedi.

Mersin’in özelliklerini ve birbirinden güzel potansiyellerini açığa çıkarma görevlerinin olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Bizlerin görevi Mersin’in güzellikleri, özellikleri ve bu potansiyeli açığa çıkarmak. Başta Sayın Valimiz, bizler, seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, atanmışlar, hepimizin ortak görevi bu”diye konuştu.

“Mersin'i dünyanın her noktasına taşımamız lazım”

Mersin’in ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması açısından Mersin Narenciye Festivali’nin önemine değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bu etkinlik bizim açımızdan 2 sebeple önemli. Mersin’i tanıtmak istiyoruz. Ne kadar tanınırsanız dünya ile o kadar ilişkiniz, iletişiminiz artar. Tanınmıyorsanız sizinle ne siyasi, ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel bir iletişime girme ihtiyacı duyulmaz. Çünkü fark edilmiyor, bilinmiyorsunuzdur. Onun için Mersin'i dünyanın her noktasına taşımamız lazım. Bu sebeple de bu etkinliklerle insanları bir araya getirmek, farklı ülkelerden, farklı toplumlardan, farklı kültürlerden insanları burada buluşturmak son derece önemli. Bugün böyle bir gün. Çok güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklar gayet güzel oldu. Herkes üzerine düşen görevi yaptıFestivalimizde hem yurt içinden, hem yurt dışından 100 binleri aşacak olan ziyaretçilerimiz olacak. Bir arada olmaktan, şarkı söylemekten, gülmekten, eğlenmekten kimseye bir kötülük gelmez. Bunu söyleyeyim. Yani bu festivallerin en kötüsü bile iyidir. Hep yapacağız. Daha iyisini yapacağız. Buna gayret edeceğiz.”

“Ben Mersinimiz’e pozitif ayrımcılık istiyorum”

Narenciyenin başkenti Mersin’i daha ileri noktalara taşımak için pozitif ayrımcılık istediklerini ifade eden Seçer,  “Narenciye önemli. Burada iş dünyasının değerli insanları var. Ben Mersinimiz’e pozitif ayrımcılık istiyorum. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bunu başlatabilir. İstikbal vaat etmeyen bir şehre koca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı gelir mi? Demek ki bu enerji var, bu hareketlilik var, bu verimlilik var” dedi.

“Narenciyenin başkentiyiz”

Başkan Seçer, Mersin ekonomisi için son derece önemli olan festivalde, her fırsatta dile getirdiği gibi yatırımcı çekmenin önemine yeniden değindi. Seçer, “Bütün işadamlarını Mersin'de yatırım yapmaya davet ediyoruz. Her türlü potansiyelimiz var. Türkiye'nin en değerli ürünü narenciyenin başkentiyiz. Gıdada, tarımda diğer alanlarda, sanayide bir marka değeri yaratmak zorundayız. Bunun içinde yatırıma ihtiyacımız var. Yeni OSB’ler kuruluyor. Tarsus'ta kuruluyor. Mevcut OSB’miz genişliyor. Bunlar yatırımcı bekliyor. Yatırımcı güven, huzur ve bürokratik engelin olmadığı bir kent arar ve bunların tamamı Mersin'de var. Bu vesileyle Türkiye'nin her tarafından, dünyanın her tarafından yatırım yapmak isteyen yatırımcıları Mersin'e çağırıyoruz, davet ediyoruz” diye konuştu.

Rengarenk bir festival

Mersin Ticaret Borsası koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Kültür Park’ta 70 dönümlük alanda gerçekleşen festival, rengarenk bir görsel şölene sahne oldu. 25 ülkeden gelen 700 gösteri sanatçısının dans gösterileri, narenciye ürünlerinden yapılan devasa figürler, alanda kurulan stantlar ve narenciye ürünlerinden yapılan farklı lezzetler, vatandaşlara rengarenk ve dolu dolu bir festival programı sundu.

İki farklı alanda kurulan sahnede Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Kore, Tunus, Cezayir Bulgaristan ve Rusya gibi dünyanın farklı 25 ülkesinden gelen dans toplulukları ilginç kıyafetleri ve oldukça eğlenceli dans gösterileri ile festivale katılanlara eğlenceli saatler yaşatırken, narenciye motifleriyle işlenen kıyafetlerin yer aldığı defileye de yoğun ilgi vardı.

 

Paylaş :
Etiketler :  7.MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA