17 Ocak 2026 Cumartesi

16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”  
 
 
 
 
 
   

Başkan Seçer, Festivalin Son Gününde’de Alandaydı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü ve son gününde de vatandaşlar ile bir araya gelerek, stantları tek tek ziyaret etti.

 

Tarih : 4 Kasım 2019 Pazartesi 08:16   Okunma : 1531

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü ve son gününde de vatandaşlar ile bir araya gelerek, stantları tek tek ziyaret etti.

Önceki yıllarda yapılan tüm Narenciye Festivalleri’ne katılım sağladığını, ancak bu yılın enerjisinin çok farklı olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Ben bundan önce 6 etkinliğin tamamına katıldım. Hiç bu kadar güzel, keyifli görmedim. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu yılın herhalde enerjisi çok farklı. Ayağım uğurlu geldi diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü gününde de vatandaşlar ile bir araya geldi.Narenciyenin istihdama ve üretime olan katkısından söz eden Seçer, “Narenciye bizim için önemli. İhracatımızda önemli bir paya sahip. Her 100 dolarlık ihracatın yaklaşık 40 doları Mersin'den  yapılıyor. Mersin, Türkiye üretiminde de önemli bir paya sahip. Yaklaşık her 4 kilo üretimin 1 kilosu Mersin'den karşılanıyor.Bizim daha çok ihracat yapmamız lazım. İhracat yapmak için daha kaliteli üretim yapmak lazım ama yaptığınız üretimi de ekonomik değere dönüştürmek için pazarlar bulmanız lazım. Bir değil, birkaç pazar, on değil, yüzlerce pazar bulmak lazım. Bunun için de tanıtıma ihtiyacınız var. Tüm dünya sizi tanımalı. Bunu gerçekleştirecek mecraların başında da bu tip etkinlikler geliyor”  dedi.

Gün boyunca stantları gezdi

Mersinliler’in yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Başkan Seçer, sabah erken saatlerde festival alanını gezmeye ve stant ziyaretleri yapmaya başladı.

Tüm gün boyunca Galatasaray Meydanı’ndaki festival coşkusuna ortak olan ve festivale gelen vatandaşlar ile sohbet eden Seçer, ulusal ve yerel basın mensupları ile de bir araya geldi. Seçer, hem festival hem de kentin potansiyeli hakkında gazetecilerle sohbet etti.

Festival kapsamında 33 metre tantuni

Festival kapsamında gerçekleştirilen Gastro-Show’a da katılan Seçer, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte şeflerin pişirdiği lezzetlerin tadına baktı. Ardından Başkan Seçer,  festivale özel 33 metre uzunluğunda yapılan ve Mersin’e özgü bir lezzet olan tantuninin yapılışını izleyip, Vali Su ile birlikte tantuniyi keserek, vatandaşlara dağıttı.

Son olarak ise Başkan Seçer, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için Mersin’e gelen ve 'Etin Profesörü' unvanıyla tanınan Cüneyt Asan ve Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ebru Erke ile Gastro-Show'a katılan birbirinden değerli şefler ile yemekte bir araya gelerek, kendilerinin festivaldeki izlenimlerini dinledi. Seçer,festival kapsamında imza günü düzenlemek için Mersin’e gelen Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar ve Gazeteci İpek Çalışlar ile de bir araya geldi.

“Festival çok renkli ve güzel”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, festivalin çok coşkulu ve güzel geçtiğinden söz ederek,  “Festival renkli ve güzel geçiyor. Ben de mutlu oluyorum. Yurttaşlarımızı bu şekilde bir arada, yüzleri güler vaziyette, çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla bir arada gördüğümüz zaman keyif alıyorum. Zaten bizim de yapmak istediğimiz tam da bu. Festivallerin yapılma sebeplerinden bir tanesi de bu. İnsanları bir araya getiriyorsunuz, bir anlamda sosyal huzurun tesisine katkı yapmış oluyorsunuz. Diğer taraftan şehrinizi tanıtıyorsunuz. İnsanlar geliyor, görüyor, burada oluyor, televizyon ekranlarından izliyor, basından, haberlerden izliyor. Kentiniz tanınmış oluyor, kentinizin özelliklerini tanıtmış oluyorsunuz” dedi.

“Narenciyede daha fazla pazar bulup, ihracat yapmamız lazım”

Narenciyenin istihdama ve üretime olan katkısından söz eden Seçer, şunları söyledi:

Narenciye Festivali’nin teması narenciye. Portakal, limon, mandalina bu bölgenin önemli bir tarımsal üretim kalemi. Bizim bölgemizde hem ekonomiye, hem sosyal yapıya tesir ediyor. Çünkü binlerce insan çalışıyor. Bu istihdam demektir. Diğer taraftan bu insanlar bu üretimden para kazanıyor. Alın terlerinin karşılığını almaya çalışıyor. Böyle de bu üretime ekonomik bir değer yaratıyorsunuz. Bu sebeple narenciye bizim için önemli. İhracatımızda önemli bir paya sahip. Her 100 dolarlık ihracatın yaklaşık 40 doları Mersin'den  yapılıyor. Mersin,Türkiye üretiminde de önemli bir paya sahip. Yaklaşık her 4 kilo üretimin 1 kilosu Mersin'den karşılanıyor. Limon üretiminin yarıdan fazlası, yine Mersin'den karşılanıyor. Bunlar önemli özellikler, önemli potansiyeller. Bunları değerlendirmek lazım. Bizim daha çok ihracat yapmamız lazım. İhracat yapmak için daha kaliteli üretim yapmak lazım ama yaptığınız üretimi de ekonomik değere dönüştürmek için pazarlar bulmanız lazım. Bir değil, birkaç pazar, on değil yüzlerce pazar bulmak lazım. Bunun için de tanıtıma ihtiyacınız var. Tüm dünya sizi tanımalı. Bunu gerçekleştirecek mecraların başında da bu tip etkinlikler geliyor.”

“Mersin, marka bir kent olma yolunda bize her türlü olanağı, gücü veriyor”

Mersin’in önemli potansiyellere sahip bir kent olduğundan bahseden Seçer, “Mersin, önemli potansiyellere sahip. Sadece narenciye üretimi değil. Birçok alanda fark yaratan bir şehir. Artık dünyada ülkeler yarışıyor ama şehirler yarışacak. Artık yeni bir konsept var. Bu önemli bir durumdur. Bunu görmek lazım. Bu sebeple Mersin’in bu avantajını kullanacağız. Mersin, bize çok imkanlar sunuyor. Marka bir kent olma yolunda bize her türlü olanağı, gücü veriyor. Ekonomik anlamda içerdiği potansiyellere baktığınız zaman bütün sektörleri barındıran bir kent burası. Burada yok yok. Diğer taraftan kültürel zenginliğiniz, tarihi birikiminiz var. Nüfusunuz, insan kaynağınız, bunlar çok zengin, çok önemli potansiyeller. Bunları açığa çıkaracağız. Tabi yöneticilerle de çok ilintili. Ben hep söyledim, sıra dışı belediye başkanlığı yapacağız. Bu yolda gidiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak farklı uygulamaların altına imza atacaklarını dile getiren Seçer, “Farklı düşünüyoruz, farklı uygulamalar yapıyoruz. Bugüne kadar süregelen teamüllerin dışına çıkmaya çalışıyoruz ki bir fark yaratalım. Yeni şeyler söyleyelim, yeni şeyler ortaya koyalım. Kenti arzu ettiğimiz noktalara bir an önce getirelim istiyoruz. İnşallah Allah yardımcımız olsun, vatandaşlarımızın desteğine layık olacağız. Bize sandıkta destek verdiler, seçtiler, görüyorum ki hala destekleri devam ediyor. Sokakta da bunu gördükçe gerçekten mutlu oluyorum, motive oluyorum. Güvenleri devam ediyor. Tabii bu önemli bir beklenti doğuruyor. O bizim için ayrı bir yük ve sorumluluk ama bu yükü taşıyacak kudretteyiz. Ondan hiçbir endişem yok” ifadelerini kullandı.

“Yöneticiler gülerse halk da güler, kent de güler”

Yöneticilerin ortaya koyduğu dilin ve enerjinin öneminden söz eden Seçer, “Yöneticiler gülerse halk da güler, kent de güler. Şimdi balık baştan kokar misali biz nasıl bir tavır ortaya koyarsak, girdiğimiz ortamlarda iyi bir sinerji verirsek, insanlara pozitif enerji verirsek, toplum da pozitif olacak. Onlar da gülecek. Kent gülüyor. Ben bunu övünerek söylüyorum. Burada tevazu göstermeyeceğiz. Çünkü kentte yaşayanlar biliyor ki, bu kentin yönetiminde olan Belediye Başkanı, bu kentte ayrımcılık yapan bir Belediye Başkanı değil. Adaletsizlik yapan ya da adaletsizliğe izin veren bir Belediye Başkanı asla değil. Biz vatandaş için, vatandaşın menfaatlerini korumak, kollamak için çalışıyoruz. Vatandaşa hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bu bilinçle bize güveni, güven kat sayısını arttırıyor. Ama bu da bize enerji veriyor. Güzel bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi.

“Ayağım uğurlu geldi diye düşünüyorum”

Festivalin atmosferinin çok güzel olduğundan bahseden Seçer, “Burada çok güzel bir atmosfer var. Bütün yurttaşlarımız burada. Çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla, sevgilileriyle burada. Gayet keyifli bir ortam var. Çok sayıda da yiyecek, içecek var. Her şey güzel burada. Güzel bir etkinlik ve organizasyon oldu. Biz de Büyükşehir olarak katkılar verdik. Diğer belediyeler, merkez belediyeler verdi. Valilikten, Ticaret Borsası’na, Ticaret Odası’na kadar birçok kurum ve kuruluş buraya maddi, manevi katkı yaptı. Böyle güzel bir ortam oldu. Etkinliğin yedincisi yapıldı. Ben bundan önce 6 etkinliğin tamamına katıldım. Hiç bu kadar güzel, keyifli görmedim. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bu yılın herhalde enerjisi çok farklı. Ayağım uğurlu geldi diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Mersin’e yakışır bir festival oldu

Mersin Ticaret Borsası koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Kültür Park’ta 70 dönümlük alanda gerçekleşen festival, rengarenk bir görsel şölene sahne oldu.

25 ülkeden gelen 700 gösteri sanatçısının dans gösterileri, narenciye ürünlerinden yapılan devasa figürler, alanda kurulan stantlar ve narenciye ürünlerinden yapılan farklı lezzetler, vatandaşlara rengarenk ve dolu dolu bir festival programı sundu.

İki farklı alanda kurulan sahnede Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Kore, Tunus, Cezayir Bulgaristan ve Rusya gibi dünyanın farklı 25 ülkesinden gelen dans toplulukları ilginç kıyafetleri ve oldukça eğlenceli dans gösterileri ile festivale katılanlara eğlenceli saatler yaşatırken, narenciye motifleriyle işlenen kıyafetlerin yer aldığı defileye de yoğun ilgi vardı.

Festivalin songününde düzenlenen perküsyon sanatçısı Gencer Savaş’ın konseri katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA