29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

GDO’suz Türk pamuğu, EU GDO FREE COTTON logosuyla fark yaratır


Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, GDO’suz Türk pamuğunun TURKİSH GDO FREE COTTON ismi yerine, Avrupa’daki pamuk üreticileri ile birlikte hareket ederek “EU GDO FREE COTTON” logosu altında pazarlanmasının bu ürünleri kullanan tekstil sektörünün önünü açacağını söyledi.

 

Tarih : 10 Kasım 2019 Pazar 21:34   Okunma : 1247

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, GDO’suz Türk pamuğunun TURKİSH GDO FREE COTTON ismi yerine, Avrupa’daki pamuk üreticileri ile birlikte hareket ederek “EU GDO FREE COTTON” logosu altında pazarlanmasının bu ürünleri kullanan tekstil sektörünün önünü açacağını söyledi.

GDO’suz pamuk üreten Yunanistan’ın pamuk üreticileri ve çırçırcılarının İspanyol paydaşları ile birlikte 16 Ekim tarihinde Brüksel’de düzenledikleri toplantıya davet edildiğini ifade eden Doğan, “Türkiye’de pamuk tohumundan yağ ve küspe üretilmesinden dolayı gıda güvenliği nedenleriyle GDO’suz pamuk tarımı yapılmakta. Bu yüzden bu toplantıyı bir fırsat olarak gördük. Birlikte hareket etmemizin herkesin menfaatine olduğunu ifade ettik” dedi.

GDO’suz Türk pamuğunun, pamuklu tekstil ve hazırgiyim ürünlerinin dünya genelinde tanınmasını, küresel nihai tüketiciler nezdinde fark edilmesini amaçlayan TURKİSH GDO FREE COTTON Projesinin iki yıl önce Ulusal Pamuk Konseyi ve İzmir Ticaret Borsası tarafından harekete geçirildiğini hatırlatan Doğan, “İTHİB’in de ortak olduğu projede istenilen başarı tam olarak sağlanamadı. Geldiğimiz noktada Avrupa’nın da bu yönde bir girişim içinde olması bizlere iş birliği imkânı yaratıyor. TURKİSH GDO FREE COTTON yerine Yunanistan ve İspanya ile ortak hareket ederek EU GDO FREE COTTON logosunun kullanılması tüm paydaşlar için faydalı olacaktır. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” dedi.

‘Yunanistan, İspanya ile ortak hareket etmeliyiz’
Başkan Fatih Doğan, bu amaçla ekim ayının ortalarında davet üzerine gittiği Brüksel’de, AB parlamenterleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda Türkiye’nin diğer GDO’suz pamuk üreticisi Yunanistan ve İspanya ile ortak çalışma yürütmesinin tüm paydaşlar için yaratacağı fırsatları gündeme getirdiğini söyledi.
Fatih Doğan, “Ülke olarak bizler tekstil sektöründe GDO’suz pamuk işlerken, Yunanistan ve İspanya pamuğunu da kullanıyoruz. İthal ettiğimiz pamukla birlikte ortaya çıkardığımız tekstil ürünlerimizin de yüzde 60’lık bölümünü  AB ülkelerine ihraç ediyoruz. Ürünlerimizde EU GDO FREE COTTON logolu pamuğunun kullanılması tekstil ürünlerimizi tüm dünya genelinde tercih edilir hale getirecektir. Brüksel’de Yunanistan ve İspanya pamuğundan memnun olduğumuzu, GDO’suz pamukta ortak hareket etmemiz gerektiğini dile getirdim. Birlikte hareket ederek EU GDO FREE COTTON logosunun pazarlamada sağlayacağı yararları vurguladım” diye konuştu.
ATHİB Başkanı Fatih Doğan, 12 Aralık’ta İspanya’da benzer bir toplantının yapılacağını, buraya da katılım sağlayıp, EU GDO FREE COTTON logosu fikrinin kabullenilmesine yönelik çabalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  GDO, EU GDO FREE COTTON, ATHİB, İTHİB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA