19 Nisan 2026 Pazar

18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’   01:19   KULLANıLMAYAN EVLER İÇIN KATı ATıK BEDELI ÖDENMEYECEK: İŞTE MECLIS’TEN ÇıKAN KRITIK KARARLAR!   16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı  
 
     
   

Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri: Alpaka Ve Koati


Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı.Koati ve Alpaka.

 

Tarih : 11 Kasım 2019 Pazartesi 22:05   Okunma : 2444

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.

Oldukça sosyal ve sıcakkanlı hayvanlar olan Alpakalar ve Koatiler, kendilerine özel yapılan alanlar sayesindeTarsus Hayvan Parkı’nı kısa sürede benimsedi.Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.

Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e ulaştı

Özellikle çocukların ve gençlerin ilgi odağı olan ve belgesellerde karşımıza çıkan türleri barındıran Tarsus Hayvan Parkı ailesi, bünyesine kattığı yeni türler ile her geçen gün genişliyor.

Farklı bir ilden getirilen 2 Alpaka ve 2 Koarti ile birlikte Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e yükselirken, hayvan popülasyonu ise toplam 1706’ya çıktı.        

“Türlerimiz hayvan parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”

Alpaka ve Koatilerin kısa sürede Tarsus Hayvan Parkı’na uyum sağladığını ifade eden Veteriner Hekim Fırat Kabayel, “İki türümüzün de hayvan parkımıza getirdikten sonra tüy, tırnak bakımlarını yaptık. Rehabilitasyon süreçleri vardı. Hayvan Parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”dedi.

“İnşallah burada daha büyük bir aile olacaklar”

Akpakalar hakkında bilgi veren Kabayel,“Alpakalar çok sevecen ve sosyal hayvanlar olması dolayısıyla herkes tarafından sevilen oldukça sevimli hayvanlar. Bir çift getirdik. Yakın zamanda üremelerini bekliyoruz.Burada inşallah daha büyük bir aile olacaklar”diye konuştu.

Meraklıları Alpaka ve Koatileri yakından tanıyabilir

Koatiler hakkında da kısa bilgi verdikten sonra iki türün de uyum sağlama sürecinin tamamlandığını ifade eden Kabayel, tüm Mersinliler’i Hayvan Parkı’nın yeni misafirlerini görmeye davet etti. Kabayel, “Koatilerimiz de tırmanma kabiliyetine sahip çok güçlü hayvanlar. Bunun için de ağaçlık ortamları ve tırmanabilecekleri alanları çok seviyorlar. Alpakalar gibi çok sosyal hayvanlar. Onlar da yeni yaşam alanlarına çok kısa sürede uyum sağladılar. Bugünden itibaren vatandaşlarımız Alpaka ve Koatilerimizi görmeye gelebilirler”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  TARSUS, HAYVAN PARKI’NIN, YENİ MİSAFİRLERİ, ALPAKA VE KOATİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA