28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir’den Üreticilere Uygulamalı Tarımsal Eğitim


Büyükşehir Belediyesi, Mersin tarımında kaliteyi artırmak için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim verdi.

 

Tarih : 12 Kasım 2019 Salı 22:18   Okunma : 1017

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim verdi. Kentte tarım ekonomisini arttırmak ve kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen eğitimler, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki uzman personeller tarafından verildi.

Uygulamalı eğitim, sert çekirdekli meyveler, turunçgiller, süs bitkilerinde budama ve bitki besleme, hasat ve hasat sonrası işlemler olarak 13 ilçeden 105 üreticiye yönelik olarak gerçekleştirildi.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Mersin’in tarım alanında çok verimli topraklara sahip olduğunu, “Tarımın başkenti Mersin’de yaşıyoruz. Çok şanslı bir il.  Ürettiğimiz ürünlerin kalitesi açısından üreticinin fazladan çalışmalar yapması gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin tarımında kaliteyi artırmak için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim verdi. Tarım potansiyeli yüksek olan Mersin tarımının ekonomiye yaptığı katkıları arttırmak için öncelikli olarak kalitenin artırılmasını hedef alan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda çiftçilerle uzman personelleri bir araya getirdi.

Ziraat Mühendisi Rasim Arslanbitki besleme ve gübreleme konusunda, Ziraat Yüksek Mühendis Alper Baydarsulama konusunda, Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Altan, bitki koruma ve bitki koruma yöntemleri konusundaeğitim verdi. Eğitim başlamadan önce Dr. Ayhan Aydın iseüreticilere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü hakkında bilgilendirme yaptı.   

Uygulamalı eğitim, sert çekirdekli meyveler, turunçgiller, süs bitkilerinde budama ve bitki besleme, hasat ve hasat sonrası işlemler olarak 13 ilçeden 105 üreticiye verildi.Üreticiler, teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra uygulama yapmak üzere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü uygulama bahçesinde, uzmanlar eşliğinde bilgilerini güncelledi.

Tarımın başkenti Mersin

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Mersin’in tarım alanında çok verimli topraklara sahip olduğunu, “Tarımın başkenti Mersin’de yaşıyoruz. Çok şanslı bir il.  Ürettiğimiz ürünlerin kalitesi açısından üreticinin fazladan çalışmalar yapması gerekiyor. Bu nedenle bunun ilk ayağı olan üretici eğitimleri ile işe başlıyoruz. Bundan sonra bu eğitimleri daha da yoğunlaştırıp, sizleri bu konuda daha iyi bilgilendirerek, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde, üreticilerin tamamına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katma değer sağlayacak ürünlerimizle çalışmalar yapmaya, projeler uygulamaya, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde olduğu gibi, Tarım Bakanlığımız’ın birçok kurum ve kuruluşu ile Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Kadın üreticiden Başkan Seçer’e teşekkür

Eğitime katılan Selma Yılmaz, doğru bildiği yanlışları eğitimler sayesinde düzelttiğini belirterek, şunları söyledi:

“Eğitime Toroslar İlçesi YüksekolukMahallesi’nden katılıyorum. Şeftali üreticisiyim.Eğitimin üretimle ilgili çok şey katacağına inanıyorum, çünkü biz bugüne kadar her şeyi kulaktan dolma şeylerle yaptık. Şeftalimizin budamasını tamamen bilmiyoruz.Hep komşularımızdan ne gördüysek onu yaptık. Gübreyi bazen fazla attık, bazen az attık.Ama şimdi daha iyi bir eğitim alırsak ben inanıyorum ki her şeyi daha güzel yetiştireceğiz. Artık tek kişiyle bu hayat çok zor, geçim olmuyor.Benim eşim işte çalışıyor, ben çiftçilikle uğraşıyorum, zeytin yetiştiriyorum, şeftali yetiştiriciliği ile uğraşıyorum. İnanıyorum ki bu eğitim bize çok şey katacak. Bu eğitimlerin devam etmesini çok istiyoruz.Başkanımız Vahap Seçer Bey’e çok teşekkür ediyorum. Köylüleri teşvik etsin, hanımlar çağırılsın. Çok memnun kaldık, çok teşekkür ederiz.”

Üretici ürünlerinin kalitesini arttırmak istiyor

Değirmençay Mahallesi’nden eğitime katılan ve üretimi bilinçli bir şekilde yapmak istediğini dile getiren Mehmet Doğukan ise“Daha önce de Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim programına katılmıştım. Ondan sonra yetiştirdiğimiz malların kalitesi ve satımındaki farkları gördük. Tekrar eğitim programına katılma gereği duydum. Üreticilik yapıyoruz, üretiyoruz.Narenciye ve sert çekirdekler üzerine üretiyoruz, üretime katkıda bulunmak istiyoruz. Bilinçli bir şekilde yapmak istiyoruz. Türkiye’nin bu şartlarında üreten bir toplum olmak zorundayız. Vatandaş olarak biz bunun bilincindeyiz. Bizler elimizden geleni yapıyoruz, devletimizden de gerekeni bekliyoruz. Eğitim öncesinde tamamen zirai ilaç bayilerinin dedikleriyle hareket ediyorduk. Şimdi bilinçlendiğimiz için gübremizi, ilacımızı kendi bilincimize göre alıyoruz. Her şeyin başı eğitim.Beşikten mezara kadar eğitim. Biz de öğrendiğimiz kadarını öğreneceğiz ve bunları çocuklarımıza aktaracağız” dedi.

“Bu eğitimde daha çok bilgilendik, bilinçlendik”

Emekli olduktan sonra tarım ekonomisine katkı sağlamak için çabalayan Hatice Tekin de eğitimlere katılan çiftçilerden biri. Gülnar’dan katılan ve emekli hemşire olan Tekin, “Emekliye ayrıldıktan sonra, kendimize bir iş bulalım, iş kuralım dedik, badem bahçesi yaptık. Önceden bilmiyorduk, öğrendiğimiz kadarıyla yavaş yavaş yapmaya başladık.Fakat şu anda Belediye’nin veAlata’nın vermiş olduğu bu eğitimde daha çok bilgilendik, bilinçlendik. Bundan sonra daha bilinçli olarak yapacağız. Eğitim öncesi çevreye soruyorduk, bazı şeyleri bilinçsizce yapıyorduk. Ama şu anda her şeyi bilinçli olarak yapıyoruz. En azından dibine vereceğimiz gübreyi, oranlarını ona göre yapıyoruz. Şimdi de budaması, sulaması, ilaçlaması, gübresi hepsini burada öğrendik. Özellikle Sayın Başkanımız Vahap Seçer’den rica ediyorum, bu eğitimlerin sık sık tekrarlanmasını istiyorum. Çok bilgilendik, çok faydasını gördük, devamını istiyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI, TARIMSAL VE VETERİNER HİZMETLERİ, DAİRE BAŞKANLIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA