19 Nisan 2024 Cuma

15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

Ele gelen her kitle kanser değildir..


Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Can Terzier, memede ele gelen her kitlenin kanser olmayacağını belirterek, “Meme içinde büyüyen kistler, iyi huylu tümörler olabilir” dedi. Opr. Dr. Terzier, memenin iyi huylu hastalıkları ile meme kanserine ait belirtilerin bir kısmının o

 

Tarih : 25 Nisan 2017 Salı 10:23   Okunma : 1471

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Can Terzier, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinin başında geldiğini kaydetti.

Memede ele gelen ve kadınları endişelendiren her kitlenin kanser olmayacağını ifade eden Opr. Dr. Terzier, memede iyi huylu hastalıkların görülme sıklığının meme kanserine oranla daha fazla olduğunu dile getirdi. Opr. Dr. Terzier, iyi huylu olarak tanımlanan kitleler ile meme kanserine ait belirti ve bulguların bir kısmının ortak olduğunu anlattı.

KENDİ KENDİNİZİN DOKTORU OLUN

Erken teşhisin meme kanserinde hayati önem taşıdığına dikkat çeken Opr. Dr. Can Terzier, meme kanserinde belirtiler ortaya çıkmadan hastalığı yakalayabilmenin önemine işaret ederek, şu bilgileri verdi:

“Hastalıkta erken evre şansı veren en önemli etken, kişinin kendi memesinin farkında olmasıdır. Kendi kendinin doktoru olan, organını iyi tanıyan kadın, herhangi bir değişikliği fark ederek erken evrede teşhisi sağlayabilir. Şu belirtilerden herhangi birini fark ettiğinde kadınların doktora başvurmaları gerekmektedir. Memede ya da koltuk altında ele gelen kitle, memenin boyutunda veya şeklinde oluşan değişiklik, meme başından kanlı akıntı gelmesi, memenin derisinde veya meme başında şekil ve renk değişikliği, meme veya meme başında içeriye doğru çekilme olması ve memede kitle olmamasına rağmen koltukaltında ya da boyunda bir beze oluşması.”

SİGARADAN UZAK DURUN

Sağlıklı bir yaşam tarzının tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserde de önemli bir etken olduğuna vurgu yapan Opr. Dr. Can Terzier, “Kanser riskini düşürmek için özellikle sigaradan uzak durmak gerekiyor. Şişmanlık da meme kanseri ile doğrudan ilgili. Obezite, kanser olma olasılığını artırıyor. Kadınların 40-45 yaşlar arasında düzenli hekim kontrollari yaptırmaları önemli. Risk altında olanların 40 yaşından sonra her yıl, risk altında olmayanların ise 45 yaşından sonra her yıl muayene, mamografi ve ultrasonografi çektirmeleri gerekiyor. Eğer, kişide özel bir risk varsa daha sık doktor kontrolüne gitmesi gerekiyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, Genel Cerrahi Uzmanı, Opr. Dr. Can Terzier,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA