27 Mart 2026 Cuma

16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI   16:43   SAADET PARTISI’NDEN ABD VE İSRAIL’E PROTESTO: "BU KATLIAM DURANA, ABLUKA TAMAMEN KALKANA DEK DURMAYACAĞıZ, SUSMAYACAĞıZ"   15:39   AYŞE TOKYAZ CINAYETININ SANıĞı CEMIL KOÇ’UN EJEGÜL OVEZOVA’ı DA ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANDıĞı DAVADA DINLENEN TANıK: “EJEGÜL DÜŞMEDEN ÖNCE ‘YETER, YETER’ DIYE BAĞıRıYORDU”   15:38   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... CHP UŞAK MILLETVEKILI ALI KARAOBA: "DIRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:37   SOSYALIST ENTERNASYONAL GENÇLIK ÖRGÜTÜ DÜNYA KONGRESI... ÖZGÜR ÖZEL: "İKI YıL SONRA YAPıLACAK SEÇIMLERE KADAR DAHA BIZE NE KÖTÜLÜKLER YAPACAKLAR BILMIYORUZ AMA HEPSINE HAZıRıZ VE DIMDIK AYAKTAYıZ"   10:27   MERSIN’DEN GELECEĞE YAZıLıM HAMLESI! GENÇLER YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZIYLE DÜNYAYA AÇıLıYOR   10:25   BAŞKAN TUNCER’DEN MUHTARLARA NET MESAJ: "MEZITLI’YI BIRLIKTE YÖNETIYORUZ"   10:01   TARSUS’TA DEV YATıRıM HAMLESI: 4 KRITIK SEKTÖRE BÜYÜK TEŞVIK MÜJDESI!   09:30   AKDENIZ’DE ULAŞıM SEFERBERLIĞI   09:04   MERSIN’DE ULAŞıM DEVRIMI: O CADDELER SIL BAŞTAN YENILENDI! SÜRÜŞ KEYFI İKI KATıNA ÇıKTı   08:52   UŞAK BELEDIYE BAŞKANı ÖZKAN YALıM GÖZALTıNDA:   07:59   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDAKI SON RAKIBI BELLI OLDU! PLAY-OFF FINALINDE NEFES KESEN EŞLEŞME   07:56   CHP İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN BALYANLıLAR DERNEĞI’NE ZIYARET!   04:41   MARMARIS BELEDIYESI’NDE GECE YARıSı OPERASYONU! BAŞKAN ACAR ÜNLÜ’DEN İLK AÇıKLAMA: "MAKAMıMDAYıM"   14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"   14:16   ANKARA’DA GAZETECILER, İSMAIL ARı VE ALICAN ULUDAĞ IÇIN BIR ARAYA GELDI: TUTUKLU GAZETECILER SERBEST BıRAKıLSıN   14:08   AK PARTI MEZITLI’DEN BAŞKAN TUNCER’E SESSIZ KALMAYACAĞıZ MESAJı  
 
     
   

Hurda Paletler, Kuş Gözlemevine Dönüştü


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif ve sosyal yönden gelişmeleri, doğa sevgisi kazanmaları adına düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yaratıcılıklarını kullanan Büyükşehir Belediyesi personeli, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, kamp içerisinde su kenarında bulunan bir ağacı çevreleyecek şekilde kuş gözlemevi inşa etti.

 

Tarih : 14 Kasım 2019 Perşembe 06:57   Okunma : 1853

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif ve sosyal yönden gelişmeleri, doğa sevgisi kazanmaları adına düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yaratıcılıklarını kullanan Büyükşehir Belediyesi personeli, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, kamp içerisinde su kenarında bulunan bir ağacı çevreleyecek şekilde kuş gözlemevi inşa etti.

Kampa gelen öğrenciler, doğa ile iç içe bir ortamda kuş gözlemevine çıkarak, hazır halde bekletilen özel dürbünlerle bugüne kadar kitaplarda ve internet ortamında görebildikleri, karabatak, sakarmeke, su tavuğu, yalı çapkını ve daha birçok kuş türünü doğal ortamlarında canlı canlı görme imkanı buluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve Berdan Baraj Gölü mesire alanı içerisinde yer alan Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif faaliyetleri yapabilme, sosyal yönden gelişme ve doğa sevgisi kazanmaları adına çalışmalar devam ediyor.Suyun ve yeşilin uyum içerisinde yer aldığı Tarsus Gençlik Kampı içerisine kuş gözlemevi yapıldı.

Berdan nehrinin hemen yanından aktığı, ormanlık alan içerisinde yer alan kampa ilgi her geçen gün daha da artıyor.Haftanın 7 günü hizmet veren kampa, Tarsus başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden kafileler halinde okullar geliyor. Doğa sporlarının, su sporlarının rahatlıkla yapıldığı kampa, Büyükşehir personeli yaratıcılıklarını kullanarak, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, herhangi bir masraf yapmadan kuş gözlemevi inşa etti.

Doğal ortama zarar vermeden su kenarındaki bir ağacı çevreleyecek şekilde yapılan kuş gözlemevi, kampa gelen çocukların ilgi odağı oldu.

Görevliler yardımcı oluyor

Kamp içerisinde görevli Büyükşehir personeli, gruplar halinde öğrencileri gözlemevine çıkararak, burada hazır bekletilen dürbünlerle, sulak alanlarda yaşayan karabatak, sakarmeke, su tavuğu, ördek, bahri, yalıçapkını, gri balıkçıl ve diğer kuş türlerini görme şansı buluyor.

Bugüne kadar kitaplarda, belgesellerde veya internet ortamında gördükleri kuş türlerini canlı canlı gören çocuklar ise büyük heyecan ve sevinç yaşıyor.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, GELECEĞE NEFES OL, DOĞAYI SEV YEŞİLİ KORU, TARSUS GENÇLİK KAMP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA