23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Yaşlılar Mutlu Ve Huzurlu Olsun Diye Çalışıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi,yaşlıların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürmesine yönelik hizmetleri değerlendirmek amacıyla Yaşlı Destek Hizmetleri Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, Büyükşehir’in hizmetlerinden 65 yaş üstü10 bin civarında vatandaşın faydalandığı ifade edildi. Mersin, Türkiye’de yaşlı nüfusunda 9. sırada yer alırken, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik yapacağı hizmetlerin stratejisini belirlemek ve yol haritasını çizmek için çalıştayda bir araya gelindi.

 

Tarih : 17 Kasım 2019 Pazar 15:06   Okunma : 1503

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,yaşlıların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürmesine yönelik hizmetlerin değerlendirilmesi amacıyla Yaşlı Destek Hizmetleri Çalıştayı düzenledi.

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen Yaşlı Bakım Çalıştayı’nda yaş almışlar, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Çalıştayda, TÜİK verilerine göre, Türkiye’de yaşlı nüfusunda 9. sırada yer alan Mersin’de, yaşlıların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik yaptığı hizmetler anlatılırken, hayata geçireceği hizmetlerin stratejisini belirlemek ve yol haritasını çizmek amacıyla görüş ve öneriler dinlendi.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila,Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sevgi ve saygılarını ileterek yaşlı vatandaşlara çiçek takdiminde bulundu.

“Türkiye’de yaşlı nüfusunda 9. il konumundayız”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Manolya Karaoğlan, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerini anlattığı sunumunda, yaşlı nüfus oranlarıyla ilgili bilgileri paylaşarak, şunları söyledi:

Ülkemiz son yıllarda artan yaşlı nüfusu ile yaşlı toplumlar sınıfına dahil olmuştur. TÜİK verilerine göre, yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2014 yılında yüzde 8 iken, 2018 yılında yüzde 8.8’e yükselmiş. İlimize bakarsak, 1 milyon 814 bin nüfusa sahip ilimizde 160 bin 503 kişinin 65 yaş ve üzeri yaşta olduğu tespit edilmiştir. 65 yaş üstü nüfusun Mersin nüfusuna oranı ise yüzde 8.85’tir. 2015 yılı verileriyle karşılaştırıldığında Mersin’de artan bir yaşlı nüfusu olduğunu söylemek mümkün. Türkiye’deyse yaşlı nüfusunda 9. il konumundayız”

65 yaş üzeri 10 bin yaşlı Büyükşehir’in hizmetlerinden faydalandı

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden faydalanan yaşlılara dair istatistikleri paylaşan Karaoğlan, hizmetlerden 65 yaş üstü toplam 10 bin civarı vatandaşın faydalandığını ifade etti. Verileri tek tek paylaşan Karaoğlan, Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık, gezici sağlık, hasta nakil hizmetleri, evde fizyoterapi, evde bakım ile evde temizlik desteklerinden faydalanan vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı.

“Gerçekten güzel çalışıyorlar”

Mersin Kimsesiz Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Rabia Işık ise Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek,“Yaşlıların yalnızlığını hissettirmeden, evlerde ziyareti, aranması, hatırlarının sorulması, önemsenmesi için başlatılan hizmetlerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Onlar gerçekten güzel çalışıyorlar” diye konuştu.

“Biz çok memnunuz”

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanan yaşlı vatandaş Ayhan Öz, “Biz çok memnunuz. Yaşlıyız ve devamını istiyoruz. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA