20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Başkan Lütfü Savaş : Burası radikal işlerin yapıldığı yer olacak


Suriye’de 2011 yılından veri süren iç savaştan en çok etkilenen şehirlerden biri olan ve kendi nüfusunun yarısına yakın Suriyeliyi barındıran Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyeli çocukların yaklaşık 3’te birinin okula gidemediğini belirterek, “Bizim burası da radikal işlerin yapıldığı bölgelerden bir tanesi olacaktır.” dedi.

 

Tarih : 19 Kasım 2019 Salı 00:11   Okunma : 1389

Suriye’de 2011 yılından veri süren iç savaştan en çok etkilenen şehirlerden biri olan ve kendi nüfusunun yarısına yakın Suriyeliyi barındıran Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyeli çocukların yaklaşık 3'te birinin okula gidemediğini belirterek, “Bizim burası da radikal işlerin yapıldığı bölgelerden bir tanesi olacaktır.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, T24’e verdiği röportajda, kentteki Suriyeli sığınmacı sorununa değindi.

Savaş, sığınmacı sorununu anlatırken, "1 milyon 600 bin insanın parasıyla 2 milyon küsür insana bakıyorsunuz, 3 kişilik yerine 4 kişilik masraf yapıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, yaptığı değerlendirmede, "Şu bir gerçek ki, bizim hepimizin isteği Suriye’de tez vakitte bir barış ortamı olsun, burada gurbette yaşayan, Suriye’den gelen kardeşlerimiz de kendi yurtlarına sağ salim huzur içinde dönsünler. Çünkü, misafir sayısı 500 bin civarında olunca birçok komplikasyonlar çıkıyor. Bir defa yaşam standartlarımız eşit değil, sosyokültürel yaşamımız eşit değil, örf adetlerimiz farklı. Öyle olunca birçok sosyolojik uyumsuzluk ortaya çıkıyor. Bunların dışında da ekonomik kaygılar, barınma sorunları ön plana çıkıyor. 1 milyon 600 bin insanın parasıyla 2 milyon küsur insana bakıyorsunuz, bir evde 3 kişilik masraf edeceğinize 4 kişilik masraf yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu bir gün, 2 hafta, 5 hafta olur ama 8 yıl olması insanları biraz yıpratıyor. Bu sebepten biz bir an önce Suriye’de barışın hüküm sürmesini ve barışa katkı sağlaması gereken ülkelerin de sağlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hatay'da kişi başına düşen yıllık milli gelirin 8 bin dolardan 6 bin doların altına indiğini belirten Savaş, hali hazırda çok da fazla olmayan iş imkânlarının nüfusun artmasıyla birlikte rekabete daha açık hale geldiğini vurguladı.

“RADİKAL İŞLERİN YAPILDIĞI BÖLGELERDEN BİR TANESİ OLACAKTIR”

Savaş, özellikle şehirdeki Suriyeli çocukların yaklaşık 3'te birinin ekonomik ya da başka sebeplere okula gidemediğini belirterek, "Şimdi nasıl bu çocuklar kalem tutamıyorsa gelecekte ya esrar tutacak ya eroin tutacak ya silah tutacak. Bunları tutan eller de topluma huzur veren eller, zihinler olmayacak. Nasıl şimdi Ortadoğu’da birçok radikal insanla karşı karşıya kalıyoruz, 'şucu bucu' diye insanları sayıyoruz, yarın burada da bunlar üreyecek. Kalem tutmayan, zihni dolu olmayan insanları herkes çekiştirip bir yere götürmek isteyecektir, o zaman bizim burası da radikal işlerin yapıldığı bölgelerden bir tanesi olacaktır." diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, LÜTFÜ SAVAŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA