21 Mayıs 2026 Perşembe

17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   05:28   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN DIKKAT ÇEKEN 19 MAYıS ÇıKıŞı: ’TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ ONLAR!’   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR  
 
     
   

Mersin’de kaçak ete izin yok


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin’de son günlerde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve ilçe tarım müdürlükleri koordinesinde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak kesim et tespit edilmesi üzerine, halk sağlığının korunması ve esnafın mağduriyetin önlenmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı, Mersin Kasaplar Odası ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanlarıyla bir araya gelerek alınması gereken tedbirler konusunda varılan mutabakat metnini imza altına aldı.

 

Tarih : 20 Kasım 2019 Çarşamba 08:14   Okunma : 1722

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin’de son günlerde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve ilçe tarım müdürlükleri koordinesinde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak kesim et tespit edilmesi üzerine, halk sağlığının korunması ve esnafın mağduriyetin önlenmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı, Mersin Kasaplar Odası ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanlarıyla bir araya gelerek alınması gereken tedbirler konusunda varılan mutabakat metnini imza altına aldı.

Mersin ESOB Hizmet binasında Birlik Başkanı Talat Dinçer koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek,  Mezbahalar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak katılım gösterdi. 

Halk sağlığının korunması ve esnafın mağduriyetinin önlenmesi amacı taşıyan toplantıda Mersin il sınırları içerisinde 8’i Büyükşehir Belediyesine 1’i özel sektöre ait olmak üzere  9 mezbahane bulunduğu, ancak yapılan denetimlerde satış yerlerinde bulunan etlerin çoğunun mezbaha dışı kesilen etler olduğu,  bunun halk sağlığını tehdit edebilecek nitelikte olması nedeniyle denetimlerin devam ettirileceği vurgulandı.

Söz konusu toplantıda  hayvan pazarı ve besi ahırlarında kaçak kesimlerin önlenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara iletişime geçilmesi, ruhsatsız kasapların ilçe belediyeleri tarafından denetlenerek  ruhsatlandırılması ve ilgili odalara kayıtlarının yaptırılmasının sağlanması; ayrıca  ilçe belediyeleri tarafından et satış yerlerinde oluşturulan kesim yerlerinin mühürlenerek kapatılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantıda ilçelerdeki kesimlerde masaya yatırılarak İlçelerde mülki amir başkanlığında emniyet,  ilçe belediyeleri ve tarım ve orman ilçe müdürlükleriyle birlikte kasaplar odası temsilcisinin katılımıyla geniş kapsamlı denetim gerçekleştirilmesi için girişimlerin yapılacağı kaydedilerek, il genelinde kasap, et ve et ürünleri işletmelerinin hijyen konusu ve mezbaha harici kesim konusuna dikkat ederek mağdur duruma düşmemelerinin altı çizildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN VAHAP SEÇER, ESOB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA