20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Satrancın Ustaları Hamlelerini Mersin’de Yapıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, tüm hızıyla devam ediyor. Rekor sayıda sporcunun katılımıyla başlayan turnuvada, finale doğru yeni hamleler yapılıyor.

 

Tarih : 20 Kasım 2019 Çarşamba 08:27   Okunma : 1509

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, tüm hızıyla devam ediyor. Rekor sayıda sporcunun katılımıyla başlayan turnuvada, finale doğru yeni hamleler yapılıyor. Avrupa’nın en prestijli satranç organizasyonu olan turnuva, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Ödül Töreni ile sona erecek.

Turnuvada, toplam 16 ülkeden, 320 sporcu A ve B kategorisinde yarışıyor. Satranca küçük yaşlardan itibaren başlayan sporcular, satrancın hayatlarına çok fazla şey kattığını belirterek, “Satranç düşündüren bir spor, düşündürdüğü için de derslerde özellikle de matematik ve fen dersinde çok hızlı işlem yapmanızı sağlıyor” sözleriyle düşüncülerini ifade ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, tüm hızıyla devam ediyor. Rekor sayıda sporcunun katılımıyla başlayan turnuvada, finale doğru yeni hamleler yapılıyor.

16 Kasım’da başlayan ve Avrupa’nın en prestijli satranç organizasyonu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası,22 Kasım Cuma günü saat 16.00’daki Ödül Töreni ile sona erecek. Turnuva boyunca tüm karşılaşmalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

Satranç severler bir arada

Kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, satranç severleri bir araya getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen turnuvada Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, İran, Ukrayna, Hindistan, Ürdün, Gürcistan, Lübnan, Türkmenistan, Belarus, Yunanistan, Moldova, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere toplam 16 ülkeden, 320 sporcu, A ve B kategorisinde yarışıyor. 

9 tur şeklinde yapılan turnuva sonunda, A kategorisinde birinci olan sporcuya 7 bin, B kategorisinde birinci olan sporcuya 2 bin TL olmak üzere toplam 51 bin 750 TL para ödülü verilecek. ELO puan ortalaması ile Türkiye’de oynanan en kuvvetli turnuva olması ve Avrupa’da da ilk sıralarda yer alması ile dikkat çeken turnuvada sporcular kıyasıya rekabet ediyor.

Sporcular, sonuna kadar savaşıyor

Bu yıl dünyada en çok puan toplayan Azeri sporcu Eynullayev Altay, “7 yaşından beri satranç oynuyorum. Organizasyon çok güzel, çok memnunum, mutluyum. Davet ederseniz her zaman gelirim. Mersin, çok güzel, çok beğendim. Şu anki duruma göre şampiyon olmam zor ama sonuna kadar savaşacağım” diye konuştu.

Yaşının çok üstünde oyun gücüyle geçen yıl Avrupa Şampiyonu olan 9 yaşındaki sporcu Yağız Kaan Erdoğmuş, “Satranca 6 yaşında başladım. Avrupa ve Türkiye Şampiyonu oldum, çok mutluyum. Amacım 12 yaşında Grand Master, yani büyük usta olmak. Turnuva iyi geçiyor. Şampiyon olacağıma inanıyorum” dedi.

Satrancın kendisini bir adım öne çıkardığını ifade eden Mersinli sporcu Taha Şahin ise“7 yaşından beri satranç oynuyorum. Satranç, hayatıma çok fazla şey kattı. Özellikle matematik dersinde daha hızlı problem çözebiliyorum, bu benim arkadaşlarıma göre avantajım. Satranç düşündüren bir spor, düşündürdüğü için de derslerde özellikle de matematik ve fen dersinde çok hızlı işlem yapmanızı sağlıyor. Turnuvada şimdiye kadarki süreç benim için rahat geçti. Artık zor maçlar başlıyor, onun için de fazla çalışıp, rakiplerime hazırlık yapmaya çalışıyorum. Şampiyon olabileceğime inanıyorum. Mersinliyim, şu ana kadar Mersin’in tüm satranç turnuvalarına girdim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, IV. ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA