18 Nisan 2024 Perşembe

13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI  
 
     
   

Gülcan Kış: “66 Dalda Sporcu Yetiştirmek İstiyoruz”


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 16 ülkeden 320 sporcunun katılımıyla 1 hafta süren 4. Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası sona erdi.

 

Tarih : 23 Kasım 2019 Cumartesi 23:33   Okunma : 1255

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği 4. Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuvanın A kategorisinde Özbekistanlı sporcu NodirbekAbdusattorov birinci oldu. Bu kategoride ilk 10’a 2 Türk sporcu, Mustafa Yılmaz ile Atakan Mert Biçer de girdi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini sunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış,  “Bu salonda bir hafta boyunca akıl ve zeka hakim oldu. Genç sporcuların gözlerindeki ışıltı daha güzel bir dünya için umutlarımızı tazeledi” dedi. Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hedefinin 26’sı olimpik, 66 spor dalında sporcu yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 16 ülkeden 320 sporcunun katılımıyla 1 hafta süren 4. Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası sona erdi.

Turnuvada A kategorisinde birinciliği Özbekistanlı sporcu NodirbekAbdusattorov elde etti ve 7 bin liralık para ödülünün sahibi oldu. Aynı kategoride ikinci olan Azerbaycanlı Misraddinİskandarov 6 bin lira, üçüncü olan Rus NikitaPetrov 5 bin lira para ödülü aldı. Bu kategoride Türk sporculardan Mustafa Yılmaz beşinci, Atakan Mert Biçer onuncu oldu.

Turnuvanın B kategorisinde birinciliği İranlı MohorramAhmadian elde etti ve 2 bin liralık para ödülünün sahibi oldu. Bu kategoride Yağız Kaan Erdoğmuş ikinci olarak 1500 lira, Vedat Çam üçüncü olarak 1000 lira para ödülü kazandı.

Turnuvanın kapanış toplantısı ve ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Gülcan Kış, Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Tarımsal ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay ve Türkiye Satranç Federasyonu Mersin Temsilcisi Ömer Faruk Ercan’ın katılımıyla yapıldı.

“Bir hafta boyunca akıl ve zekâ hâkim oldu”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış ödül töreninde yaptığı konuşmasında, “Bir hafta boyunca 16 ülkeden 57’si yabancı 319 sporcumuz zeka alışverişinde bulundular. Elbette burada yenenler oldu, yenilenler oldu ama kaybeden olmadı. Çünkü satranç birbirine rakip iki insana değer katar, aklını kullanmayı öğretir. Aklını kullananlar kendini geliştirir ve analitik düşünmeyi öğrenir. Bu salonda bir hafta boyunca akıl ve zeka hakim oldu. Genç kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı daha güzel bir dünya için umutlarımızı tazeledi. Kendilerine katılımları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kategorilerde dereceye giren tüm sporcuları kutluyorum”dedi.

“Hedefimiz 66 spor dalında sporcu yetiştirmek”

Zekanın ödülünün başarı olduğuna işaret eden Kış, “Burada belediyemiz tarafından dağıtılacak ödüllerin de başarının teşviki olarak algılanmasını istiyoruz. Bu, Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in Mersin’i spor kentine dönüştürme hedefinin göstergesidir. Hedefimiz  Mersin’de her yaştan gencin spor yapmasını sağlamak ve 26’sı olimpik, 66 spor dalında ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilmesi için çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Tülay: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay ise “Mersin’de bu turnuva başladığından beri her yıl bir öncekine göre daha iyi oluyor. Ama sanırım bu sene yaptığımız turnuva en iyilerden biriydi. 16 ülke, 46 şehir ve 320 sporcu ile katılım çok iyiydi. 57 yabancı sporcunun Mersin’den ne kadar çok zevk aldıklarını ‘Tekrar ne zaman geleceğiz?’ diye sormalarından anlıyoruz. Bizim de duymak istediğimiz bunlar. Buraya gelen herkesin memnun ayrılması bizler için çok kıymetli” dedi.

2252 el ortalamasıyla oynanan şahane bir organizasyon izlediklerini ifade eden Tulay,  “Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum. Başkan Vahap Seçer şahsında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Daha nice güzel turnuvalarda görüşmek üzere” diye konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, daire başkanları ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay tarafından sunuldu. Ödüllerin sunulmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA