29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Mersin’de Yüzlerce Kadın “Şiddete Sıfır Tolerans” Dedi


Mersin’de kadına yönelik şiddete karşı “Sıfır Tolerans” adını verdikleri topluluk çatısı altında birleşen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıylayürüdü.

 

Tarih : 25 Kasım 2019 Pazartesi 09:01   Okunma : 1046

Kadına yönelik şiddeti durdurmak adına “Sıfır Tolerans” adıyla kurdukları topluluk çatısı altında Mersin’de bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Mersin caddelerinde yürüdü.Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 24 kuruluşun destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı.Yürüyüşe Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış ve Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da katılarak, “şiddetesıfır tolerans” sloganlarına ses verdi. Yürüyüşün sonunda şiddet mağduru kadınlar ve çocuklar adına çınar fidanı dikildi.

Mersin’de kadına yönelik şiddete karşı “Sıfır Tolerans” adını verdikleri topluluk çatısı altında birleşen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıylayürüdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 24 kuruluşun destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı.Forum AVM’den Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar süren yürüyüşte kadınlar,“şiddete sıfır tolerans”, “kadınlar özgürse toplum özgürdür” ve “güçlü kadın güçlü toplum” sloganları attı. Yürüyüşte kadınlar siyah ve turuncu renklerle farkındalık oluştururken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Mersin Bisikletli Gezginler Topluluğu da kortejde yer aldı.

Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Barosu Başkan Bilgin Yeşilboğaz,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram,Sembol Tarhan, Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ve daire başkanlarının katıldığı yürüyüşün sonunda şiddet mağduru kadınlar ve çocuklar adına çınar fidanı dikildi.

“Kadına karşı şiddete toleransımızın olmadığını bildirmek istedik”

Meral Seçer, kadına şiddete karşı Mersin’deki kadınlarla güç birliği yaptıklarını ifade ederek,  şunları söyledi:

“Mersin’de Sıfır Tolerans adı altında belediyeler, sivil toplum kuruluşları, baro ve kadınlarımızdan oluşan bir grup oluşturuldu. Buradaki amacımız bir farkındalık yaratmak. Kadına karşı uygulanan şiddete bizim toleransımızın olmadığını bildirmek istedik. Hukuksuzluğa, haksızlığa son verilmesi gerektiğini topluma duyurmak istedik. Bunun için de yapılması gerekenler konusunda çalışmalarımız var ve devam edecek. Eğitimden tutun, kadınlarımızın şiddete karşı daha duyarlı olması için etkinlikler, kadının güçlü ve üretimde etkin bir şekilde olması konusunda çalışmalar yapmaktayız. Kadın mutluysa toplum mutlu diyoruz, bunu tüm toplumumuza duyurmak istiyoruz.”

“El ele verirsek pek çok sorunun üstesinden gelebileceğimizi biliyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise Sıfır Tolerans adını verdikleri topluluğu oluşturma süreci ve şiddet mağduru kadınlar adına diktikleri fidandan bahsederek, şöyle dedi:

“Üniversitelerle, sivil derneklerle, diğer belediyelerle, kent konseyleriyle ortak bir topluluk oluşturduk. Adına da Sıfır Tolerans dedik. Bunu Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi’ni de dahil ederek yaptık. Bu sadece bir başlangıç. El ele verdik. El ele verirsek pek çok sorunun üstesinden gelebileceğimizi biliyoruz. Şiddetin şehrimizde bu boyutta olması bizi utandırıyor. Kökten çözmemiz gerekiyor. Kökten çözmek için de çocuktan başlamamız gerektiğini fark ettik. Öldürülen tüm kadınlarımız adına Kültürpark’ın ortasına bir çınar ağacı dikelim dedik. Onların anısına hep beraber bugünün tarihiyle yaşayacak bir çınar fidanı diktik.”

25 Kasım’da Mirabal Kardeşler’e uygulanan şiddet hatırlatıldı

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Mersin Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Dernek Başkanı Hülya Aslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nün tarihinden bahsederek,“25 Kasım 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde diktatör Rafael Trujillo’ya karşı özgürlük için mücadele eden Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, tecavüz edilerek öldürüldü. 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Mirabel Kardeşler’in öldürüldüğü 25 Kasım, onların anısına Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edildi” dedi.

10 Aralık’a kadar kadına şiddete karşı bir dizi faaliyet yapılacak

İlk aşamada 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürecek bir dizi faaliyetle seslerini daha fazla duyuracaklarını belirten Aslan, “Kadın demokratik kitle örgütleri ile il ve ilçe Kent Konseyleri ve Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı’nca uzun ve verimli bir imece çalışması sonucunda 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar kadına yakışır muamelenin şiddet olmadığını anlatmak için, sesimizi daha fazla yükseltmeye devam edecek ve toplumsal huzur için şiddetin hiçbir türüne geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Bu kentte kadınların birlikte daha güçlü olacağı inancıyla bir araya geldik

Sıfır Tolerans çatısı altında bir araya gelen kadınlar adına basın bildirisini paylaşan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, örgütlenme öykülerinden söz ederek, “Ülkemizde ilk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bünyesinde Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı’nın kurulmuş bulunması, aynı zamanda Kent Konseyleri’nin Kadın Komisyonları’nın da aynı kararlılıkta olması sonrasında bu kentte kadınların birlikte örgütlü daha da güçlü olacağı inancıyla bir araya geldik” dedi.

“Kadına yönelik şiddete karşı her alanda mücadele edeceğiz”

Kadına şiddete karşı mücadelelerini Mersin’de kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Demircioğlu, “Kadına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiği Türkiye’de ve özellikle de kentimizde, Sıfır Tolerans kararlılığı ile bir araya gelen, şiddetle mücadele eden, kadın-erkek eşitliğini savunan, kadın emeğinin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin işbirliği ile şiddetin ortadan kaldırıldığı bir dünya yaratabilme gücüne sahip olduğumuzu biliyoruz ve şiddet karşısında susmuyoruz. Bu nedenle kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için her alanda mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  ŞİDDETE SIFIR TOLERANS, VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA