29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Başkan Seçer, 24 Kasım’da Bir Öğretmenin Düşünü Gerçekleştirdi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerle farklı etkinliklerde bir araya geldi.

 

Tarih : 25 Kasım 2019 Pazartesi 10:49   Okunma : 1359

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından Mersin Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyladüzenlenen

kutlama programına katıldı.

Seçer,daha sonra Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde gençleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerle bir araya geldi. Bu buluşmada Başkan Seçer’in bir de misafirleri vardı. Anamur’un Antalya sınırında bulunan Anıtlı Mahallesi’ndekiAlanoba İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 7. sınıf öğrencileri programa katılarak, hem Başkan Seçer ile bir araya geldi, hem de daha önce hayatlarında hiç görmedikleri ve merak ettikleri Mersin’in merkezini gezdi.Seçer, miniklere, “Mersin merkeze ilk kez mi geliyorsunuz? Anamur mu güzel, burası mı?” diye sordu. Mersin’e ilk kez geldiklerini ifade eden çocuklar, Başkan Seçer’e sarılarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak öğretmenlere, eğitim ve öğretime her zaman destek vereceklerinin altını çizerek,  öğretmenlere “Geleceğimiz, ülkemiz, dünyamız aydınlık olsun, huzur, barış, kardeşlik olsun, bütün dileklerimiz bu yönde. Sizler geleceğimizi şekillendiren mimarlarsınız. Sadece Mersin’in, Türkiye’nin değil, dünyanın geleceğini şekillendirecek olan, milletlerin geleceğinin kaderini belirleyecek olan sizlersiniz” diye seslendi. Seçer, TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler için de sınava hazırlama merkezi düşündüklerini ve çalışmaların devam ettiğiniifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerle farklı etkinliklerde bir araya geldi. Başkan Seçer, bu özel günde Anamur’un Antalya sınırındaki Anıtlı Mahallesi Alanoba İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan ve kendisine sosyal medyadan ulaşan bir öğretmenin dileğini deyerine getirdi. Seçer, bu öğretmenin Mersin merkezi hiç görmemiş olan öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Seçer’le buluşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, hayatlarında hiç görmedikleri Mersinmerkezi de gezme fırsatı buldu.

Kültür Merkezi’ndeki kutlama programına katıldı

Başkan Seçer, ilk olarak Mersin Valiliği tarafından öğretmenler onuruna Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına katıldı. Programda, saygı duruşu ve Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından aday öğretmenler ve emekliye ayrılan öğretmenler adına birer konuşma gerçekleştirildi. Program, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon alanında şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ederek, kendilerini tebrik etti. Başkan Seçer, ayrıca kent protokolü ile birlikte öğretmenler arası basketbol turnuvasında Türkiye 2’ncisi olan öğretmenlere de ödül ve kupalarını verdi.

Öğretmen Başkan Seçer’e sosyal medyadan ulaştı

Seçer, programın ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim veren öğretmenler onuruna düzenlenen programda, gençleri geleceğe hazırlayan öğretmenler ile bir araya geldi.

Bu buluşmada Başkan Seçer’in bir de misafirleri vardı. Anamur’un Antalya sınırında bulunan Anıtlı Mahallesi Alanoba İlköğretim Okulu’ndan bir öğretmen, Twitter üzerinden Başkan Seçer’e ulaşarak öğrencilerinin kendisi ile tanışmak ve daha önce hiç görmedikleri Mersin’in merkezini görmek istediklerini iletti. Öğretmenin isteğini kırmayan Başkan Seçer, öğrencileri Kurs Merkezleri’ndeki öğretmenler için düzenlenen programda ağırladı. Seçer, miniklere, “Mersin merkeze ilk kez mi geliyorsunuz? Anamur mu güzel, burası mı?” diye sordu. Mersin’e ilk kez geldiklerini ifade eden çocuklar, Başkan Seçer’e sarılarak, hatırafotoğrafı çektirdi.

Seçer’den öğretmenlere: “Sizler geleceğimizi şekillendiren mimarlarsınız”

Başkan Seçer, öğretmenlere yönelik programda yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değindi. Büyükşehir Belediyesi olarak öğretmenlere, eğitim ve öğretime her zaman destek vereceklerinin altını çizen Seçer, şunları söyledi:

“Geleceğimiz, ülkemiz, dünyamız aydınlık olsun, huzur, barış, kardeşlik olsun, bütün dileklerimiz bu yönde. Sizler geleceğimizişekillendiren mimarlarsınız. Sadece Mersin’in, Türkiye’nin değil,dünyanın geleceğini şekillendirecek olan, milletlerin geleceğinin kaderini belirleyecek olan sizlersiniz. Dünya tarihinden bu yana bilgi en büyük güç değil mi? İşte o güç kaynağı sizlersiniz. Onun için sizleri canı yürekten kutluyorum.Meslek hayatınızda başarılar diliyorum.İnşallah her biriniz çok başarılı olursunuz. Çok başarılı hizmetler yaparsınız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, hem ülkelerine hem dünyaya, hem de insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştirirsiniz.”

“Öğretmenler kıymetli ve eli öpülesi insanlar”

Bir çocuğun geleceğini etkileyen önemli faktörler olduğunu, o faktörlerden birinin de öğretmenler olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bir çocuğu ailesi, çevresi, sokağı, okulu öğretmeni etkiler ama öğretmeni çok önemli, çok farklı. Öğretmenler çocukların annesi, babası, abisi, kardeşi, dert ortağı. Çocuklar için bütün sorunların ortaklaştığı kişi öğretmenleridir. İyi bir öğretmenden eğitim almak çocuk için en büyük şanstır.Öğretmenler o derece kıymetli ve eli öpülesi insanlar” dedi.

“Umut ediyorum ki bilimin ışığında çağdaş, laik bir eğitim düzeni Türkiye’ye hâkim olur”

Ülkenin en temel sorunlarından bir tanesinin eğitim olduğunu ifade eden Başkan Seçer, eğitimin hata kabul etmeyen bir alan olduğunu vurguladı. Seçer, “İktidarlar, siyasetçiler, her konuda yanlış yapabilir. Sağlık, tarım politikaları kötü olabilir, ekonomiyi kötü yönetebilirler ya da farklı alanlarda iktidarlar önemli hatalar yapabilirler ama eğitim sisteminde yapacağız yanlış onlarca jenerasyonun heba olmasına neden olur. Umut ediyorum bilimin ışığında çağdaş, laik bir eğitim düzeni Türkiye’ye hâkim olur. Bizi kurtaracak olan budur”diye konuştu.

Başkan Seçer, konuşmasının devamında öğretmenlere seslenerek,“Hepiniz Mersin’de üniversite sınavlarına hazırlanan 4 bin 200 öğrencimize ve onların ailelerine hizmet ediyor, katkı yapıyor,yardımcı oluyorsunuz.Bunu yaparken vicdanınız rahatsa, akşam kafanızı yastığa koyduğunuzda rahat uyulabiliyorsanız sizler eli öpülesi insanlarsınız. Her şey aldığınız maaş değil; benim gibi. Benim derdimBelediye Başkanlığı yaparken aldığım maaşdeğil. Bunun çok ötesinde”dedi.

“Benim kırmızı çizgim laik Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’tür”

Eğitimin ticari bir iş olmadığını ifade eden Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim veren hiçbir öğretmenin işe torpille alınmadığının altını çizdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Siz bir ticaret erbabı değilsiniz. Sizler ticaret yapmıyorsunuz. Sabah evden çıktığınızda gittiğiniz yer iş yeriniz değil, ikinci aileniz, okulunuza gidiyorsunuz. Sizler bu ülkeye çok büyük katkılar yapıyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Hiçbir işinizi siyasi saik ile yapmayın. Biz bu dönem 114 öğretmenimizi eğitim ordumuza kattık. Diğer öğretmenlerimiz, bizden önceki yönetim döneminde belediyede eğitim ordusuna alınan arkadaşlarımız.Ben hiçbirinizi tanımıyorum. Belediye Başkanı olarak hiç kimseye direkt telefonu kaldırıp,‘Şu ismi işe al’ diye bir talimatım asla olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Eğitim siyaset üstü, ciddi bir iştir. Ancak kırmızı çizgim laik Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu temel prensipler çerçevesinde işini iyi yapan herkes benim başımın tacıdır.”

“Biz Mersin’in, Türkiye’nin geleceğini şekillendiriyoruz”

Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim gören çocukların ailelerine direkt olarak maddi yardım yapmadıklarını, ancak ücretsiz eğitim vererek farklı bir eğitim kurumuna para ödemelerine gerek kalmadan aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyledi. Başkan Seçer,  “Biz Mersin’in, Türkiye’nin geleceğini şekillendiriyoruz.Mersin’de önemli üniversitelerde okuyan, özel eğitim alan kamuda, özel sektörde farklı alanlarda,Türkiye’de, dünyada karar alma noktalarında görevlendireceğimiz, bu noktaya gelmesine katkı sunacağımız ne kadar fazla Mersinli çocuğumuz olursa, gelecekte Mersin’e o kadar büyük hizmetler yapmış oluruz. Mersin’i kalkındıracak olan eğitim seviyesinin yükselmesidir” diye konuştu.

Ülkenin geleceği için paranın değil, eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Ortadoğu’ya bir bakın. Petrol zenginleri vardır ama hiçbiri Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti seviyesinde değil. Petrol zengini ama dünyanın emperyal güçlerinin güdümünde yaşayan, gelişmemiş halklardır. Demek ki bir ülkenin kalkınmasında, huzura erişmesinde, bağımsız olmasında para hiçbir şey değildir; ama bilgi çok şeydir” dedi.

“TEOG sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik çalışmalarımız sürüyor”

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime yapacakları katkıların detaylarını da katılımcılarla paylaştı. TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler için de sınava hazırlama merkezi düşündüklerini ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Biz bu bilinç ile bundan sonraki süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanına çok daha önemli katkılar yapacağız.Bunun bir bütçesi olacak o iş bana ait. Siyasetçiler, belediyeler nerelere para harcamıyor ki? Eğitime harcayacağımız her kuruş helali hoş olsun. Çok önemli kaynaklar ayıracağız. Öğrenci sayımızı arttıracağız.Daha sonra da farklı alanlara da girebiliriz. TEOG sınavınahazırlanan çocuklarımızla ilgili bazı projeksiyonlarımız olacak. Arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyor. Bunun yanında çok daha farklı eğitimsel alanlardaAnamur’dan Tarsus’a kadar hiçbir noktada ayrım yapmadan, dil, din, ırk, mezhep, siyaset ayrımı yapmadan bunu yapmak zorundayız. Türkiye’yi birleştirecek olan bizim gibi çağdaş, laik, Atatürkçü zihniyetler olacak.Vatandaşımı ayıramam. Bunu yapamam. Bunu yapmak Türkiye’nin dibine dinamit koymaktır. Bu anlayışı, bu zihniyeti ortadan kaldıracağız. Hepimiz kardeşiz ve hepimiz bir hedef, bir ülkü için çalışıyoruz. Bu bilinçte olmak zorundayız.”

Öğrencilere fiziki koşulların en uygun olduğu mekanlarda, daha başarılı olmaları için en iyi ortamları hazırlamaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Çalışacağız hep beraber imkansızlıkları imkanlı hale getireceğiz.Bizimen önemli amacımızyurttaşlarımızhangi sosyo-ekonomik yapıdan olursa olsun eğitime erişmesinde fırsat eşitliği yaratmak. Çocuklarımız yarış atı değil. Fakiri, zengini, akademik olarak, görece olarak daha az başarılı, orta başarılı, çok başarılı çocuklarımızı bir araya getirelim, yoksul da bundan faydalansın ve fırsat eşitliği yaratmış olalım. Bizim derdimiz bu karmayı yapmak. Böylece zengin fakir ayrımını ortadan kaldırıp,heterojen bir yapıya büründürerek ve Mersin eğitimine dolayısıylaTürkiye eğitimine katkı sunmak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  ÖĞRETMENLER GÜNÜ, VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA