28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

“Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi” projesini hazırlayan akademisyenler Yenişehir’de


Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek “Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi” projesinin çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

 

Tarih : 27 Kasım 2019 Çarşamba 10:59   Okunma : 1758

Temel amacı, 0-3 yaş aralığında çocuğu olan annelere ve babalara temel gelişim alanları ve evde bu alanlarda çocuklarını destekleyici etkinlik uygulamalarına yönelik aile eğitiminin verileceği “Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi” Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde hazırlanıyor. ProjeMarmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ozana Ural öncülüğünde yürütülüyor. 

Projenin geldiği aşamayı anlatmak üzere Prof. Dr. Ural, beraberinde Doç. Dr. Özgül Polat, Dr. Hülya Bilgin, Dr. Özge Ünsal, Öğr. Gör. Elif Küçükoğlu, Araş. Gör. Büşra Çelik, Araş.Gör. Tuba Ö. Yıldız ve Hemşire Ayşe Kutluata ile birlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyğit’e bir sunum yaptılar.

Milli Eğitim bakanlığının verilerine göre Türkiye’de 10 milyon çocuğun bulunduğuna işaret eden Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ozana Ural, “Türkiye’de 31 bin okul bulunmakta. Öğrenci sayısı ise 1.5 milyon. Bu 1.5 milyon çocuk, okul öncesi eğitim ya da kreşlerde eğitim aldığı anlamına gelir. Çocukların eğitimi için bu çok geç bir vakit. Tabi hiç olmamasından daha iyidir. 0-3 yaş eğitimi açısından Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de durum hiç iç açıcı değil. Çocuğun beyin gelişimi erkenden başlıyor. Bilinçsel gelişimi, dil gelişimi, sosyal gelişimi, temelleri atılıyor. Eğer bu şata, önce ailede sonra okulda doğru eğitimi alıpdoğru yönlendirilirse, bu çocuklar hem okula daha hazır başlıyorlar hem de okul başarısı dediğimiz okul terki yaşamıyorlar. Dezavantajlı guruplardan olsa bile çocuk, eğer 0-3 yaş döneminde eğitim aldı ise okul terk oranı azalıyor. Okul öncesi dediğimiz yatırım aslında yetişkine yaptığınız yatırımdır. 0-3 yaş aralığında ki çocuğu aileleri aracılığıyla eğitiyorsunuz ama bunun faydasını o çocuk büyüyüp 30 yaşına geldiğinde göreceksiniz. Bu çocuk hem meslek sahibi, hem üniversite mezunu ve topluma yararlı bir birey olacak. 0-3 yaşa yaptığınız yatırım hemen görülen bir şey değildir. Dünyada artık farkına varıldı, eğer çocuğa dünyanın en iyi eğitimini verin, üstelik bu birde dezavantajlı guruptan geliyorsa, eğitim evde desteklenmiyorsa başarılı olamıyorsunuz. Çocuğun okulda aldığı eğitim sonlandırılırsa kendi arzusuyla eğitime devam etmiyor. Bir çocuğun başarılı olması isteniyorsa okulun yanında aile eğitiminin de mutlaka olması gerekmektedir” dedi.

Prof Dr. Ozana Ural, eğitimin aslında ailelere yönelik ‘’Yetişkin Eğitimi’’ olduğunu ifade etti. Öte yandan Ural, 0-3 yaş grubu çocuklara yazılacak eğitsel etkinliklerinde olacağını ve bu çerçevede ailelere ‘’Okul Öncesi Eğitimi’’ninde verileceği programda ayrıca,‘’Yeni Doğan Temel Eğitimi’’ninde olacağını belirtti. Ural,bu eğitimlerin konusunda uzman Program Geliştirme Ekibi tarafından verileceğini de sözlerine ekledi.

Programın birden fazla yönünün olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ozana Ural, “Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi”nin 2 farklı fazdan yürüyeceğini anlattı. Uysal, “1. Fazda eğitim ‘’Program Geliştirme Ekibi’’ tarafından program uygulamalarının sürdürülebilmesi ve daha geniş çalışma gruplarıyla daha çok anneye ulaşılması amacıyla gönüllü öğretmenlerle çalışılarak ve proje uygulamaları, kapsamı, içeriği ve annelerle çalışma yöntemleri ile ilgili eğitimler verilir. 2. Fazda ise gönüllülük esası ile programa katılmak isteyen annelere, çocuk gelişiminin kritik noktaları, yaş aralıklarına göre gelişim özellikleri ve gelişimsel destek sağlamak üzere evde uygulanabilecek etkinlik önerilerini içeren temel eğitimler program geliştirme ekibi tarafından verilir.Süreç içinde yöneltilen sorularayanıtlar destek gönüllü öğretmenleri tarafından verilir.Öte yandan program geliştirme ekibi süreç içinde gönüllü öğretmenlere rehberlik etmeye devam eder”dedi.

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Ural, Aile Eğitim Seminerlerinde katılımcılara ayrıca,“Çocuk Gelişiminde Erken Eğitim”,“Annelerin Rolü”, “Çocuğun Gelişen Beyni”, “Aile Danışmanlığı ve Rehberliği”, “Etkili Aile Çocuk İletişimi”, “Evimizdeki Eğitimsel Materyaller ve Kullanımı” ve “Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek” gibi eğitim seminerlerinin de verileceğini de anlattı.

Yenişehir Belediyesi Akademi Binasında gerçekleştirilen sunumun ardından konuşan belediye başkanı Abdullah Özyiğit ise Yenişehir Belediyesi olarak fiziki ve teknik altyapısını hazırlayarak Yenişehir Akademiyi oluşturduklarını söyledi. Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de “Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi”nin yanı sıra, çocukların gelişim gecikmeleri ve engellerinin erken tespiti, zihin ve dil gelişimi, sosyal ve duygusal gelişimi, beslenme, öz bakım becerilerinin gelişimi, çocuk hakları, çocuk ihmal ve istismarı konularında da eğitimler verilecek” dedi.

Başkan Abdullah Özyiğit, sunumun ardından akademisyenleri eğitimlerin verileceği binayı gezdirdi.  Özyiğit, çok önemsedikleri “Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi” konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Ozana Ural ve ekibine birer plaket takdim etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ EĞİTİMİ, MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA