19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz “Tahir Elçi Cinayetinde Fail, Meçhul Değildir”


4’üncü ölüm yıldönümünde Tahir Elçi’yi anan Mersin Barosundan Basın açıklaması.Başkan Yeşilboğaz, yaptığı konuşmada, cinayet etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulsun, "Katiller bulunsun" dedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2019 Cuma 01:42   Okunma : 919

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklaması ile 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi katledilişinin dördüncü yılında anarak, cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını talep etti.

Çok sayıda avukatın katılımıyla Mersin Baro Odasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “İnsan hakkı mücadelesi verdiği sırada, savaşın son bulması için çırpındığı, barışı, adaleti, insanca yaşamı savunduğu sırada, 28 Kasım 2015 tarihinde, karanlık güçler tarafından katledilen barış elçisi Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi, katledilişinin 4. yılında anmak ve hala aydınlatılmamış olan cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını bir kez daha talep etmek için bugün burada, bir araya gelmiş bulunmaktayız. Av. Tahir Elçi vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında, ‘Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz’ demişti ve ardından başına isabet eden kurşunla öldürüldü. Bundan tam 4 yıl önce Diyarbakır’da dört ayaklı bir minarenin önünde sadece bir insan değil; tüm insanlık, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, henüz doğmamış bebeklerin yaşam hakkı, adalet, hukuk, barış kurşunlandı” ifadesini kullandı.

“CİNAYETİN AYDINLATILMAMASI, SİYASİ GÜDÜMLÜ HUKUKÇULARIN HUKUKSUZLUĞUDUR”

Av. Tahir Elçi’nin yaşamı boyunca hak ihlallerine karşı, çok sayıda faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması için en önde mücadele eden insanlardan birisi olduğunu belirten Yeşilboğaz,“Av. Tahir Elçi, kendisine yönelik baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş bir hukukçuydu. O sadece bir baro başkanı, bir avukat değil, barış toplumunu inşa etmek için mücadele veren örnek bir hukukçuydu. Dönemin iktidar sahipleri, 'Bu cinayeti aydınlatacağız' dediler. Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, Diyarbakır’ın ortasında, güpegündüz işlenen cinayete yönelik soruşturma dosyasında tek bir şüpheli bile maalesef yok. Hala katliamda yer alan katil ya da katiller ortaya çıkartılmadı.  Tahir Elçi'yi vuran kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilmedi. Tüm deliller karartıldı. Cinayetin aydınlatılması yönündeki hukukçuların ve kamuoyunun baskısına rağmen soruşturma etkin yürütülmedi, açılan dosya sürüncemede bırakıldı.  Tahir Elçi cinayetinde fail, meçhul değildir. Demokrasiyi içselleştirenlerin vicdanını yaralayan Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmaması, hukuk sistemimizin kara lekesi, siyasi güdümlü hukukçuların hukuksuzluğudur” şeklinde konuştu.

“TAHİR ELÇİ CİNAYETİ, İNSAN HAKLARININ ALTINA DÖŞENEN MAYINDIR”

Tahir Elçi cinayetinin,  insan haklarının ve sevgi toplumunun altına döşenen bir mayın olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bugün Tahir Elçi’nin hesabını soramazsak, yarın daha çok Tahir Elçi kaybedeceğiz.  Mersin Barosu olarak, Cinayeti işleyenlerin, azmettirenlerin ve üstünü örtenlerin karşısında, hukuk kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tahir Elçi’nin yarım kalan mücadelesi, mücadelemiz olmaya devam edecek.  Barış ve adalet; hala tek umudumuz, tek çaremiz, tek yolumuz. Biz yılmaz hukukçular, öldürülmekle bitmeyeceğiz. Mersin Barosu olarak, Av. Tahir Elçi’yi bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ, TAHİR ELÇİ CİNAYETİNDE FAİL, MEÇHUL DEĞİLDİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA