29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

2020 Yılı Bütçesi Meclis’ten Oy Birliği İle Geçti


Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 100 bin TL destek verilmesi ve alınacak yeni otobüsler ile ilgili maddeler,Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. 2020 yılı bütçesi, 2 milyar 254 milyon TL olarak belirlendi.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 21:45   Okunma : 1071

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının dördüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 100 bin TL destek verilmesi ve alınacak yeni otobüsler ile ilgili maddeler,Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. 2020 yılı bütçesi, 2 milyar 254 milyon TL olarak belirlendi.

Başkan Seçer, bütçenin kabul edilmesiyle ilgili olarak, “Hayırlı uğurlu olsun. Desteğiniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel bir yıl geçiririz, faydalı hizmetler yaparız, bu bütçeyi de en akıllı şekilde kullanırız. Bütçe gerçekleşme oranımız da son derece ideal noktalarda olur”  dedi.

Meclis üyeleri tarafından yöneltilen, performans düşüklüğü gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 45 işçinin işine son verildiği eleştirileri üzerine açıklamalar yapan Seçer, “Bazı personellerle yolumuzu ayırmaya devam edeceğiz. Ama personel alımları da devam edecek. Biz Mersin’e hizmet etmek zorundayız. Zorlanıyoruz. Kantitatif olarak, rakamsal personele sahip olmanız önemli değil. Kalite olarak çalışacak, işi bilen personele ihtiyacımız var. Bir kamu kurumu içerisinde, militanca bir tavır sergilerse siz o personeli tutar mısınız?” diye sordu.

Meclis’te Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Logo konusu aslında iyi anlaşılmadan tartışma farklı mecralara gitti. Bu konuda değerlendirme yapan kalemler de bildiğini okudu. Bu, her kurum için olabilecek bir çalışmadır. Şehirler canlı birer organizma gibidir, nefes alıp verdikçe arızalar da, yenilenmeler de olur. Bir kentin, bir kurumun logosu olabilir” dedi. Seçer, logo için ödenen parayla ilgili olarak da Meclis üyelerine, “Bunun faturası 2 tantuni 1 ayran arkadaşlar” açıklamasında bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının dördüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 100 bin TL destek verilmesi ve alınacak yeni otobüsler ile ilgili maddeler Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. Meclis’te, ayrıca Anadolu İmam Hatip Lisesi yapım işi, işten çıkarma konusu ve yeni logo tartışmaları da gündeme geldi. Başkan Seçer, yeni logoya ödenen parayla ilgili olarak da“Bunun faturası 2 tantuni 1 ayran” açıklamasında bulundu.

2020 bütçesi 2 milyar 254 milyon TL

Meclis toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Yılı Bütçe Kararnamesi de oylandı. 2020 yılı bütçesi 2 milyar 254 milyon TL olarak belirlendi ve Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te komisyon raporlarına ait 3, idare tekliflerine ait 6 ve gündem dışı 1 olmak üzere toplam 10 madde görüşüldü.

Ayrıca, 2009 yılından günümüze kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tahsil edilen evsel katı atık taşıma ve bertaraf bedellerinin, ilçe belediyelerine geri iade edilmesi ile ilgili gündem dışı madde de oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

Seçer: “Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun”

Başkan Seçer, bütçenin oy birliği kabul edilmesinin ardından, “Hayırlı uğurlu olsun. Desteğiniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel bir yıl geçiririz, faydalı hizmetler yaparız, bu bütçeyi de en akıllı şekilde kullanırız. Bütçe gerçekleşme oranımız da son derece ideal noktalarda olur. 2020 yılı bütçemiz hakkındaki dilekler ve destekleriniz için de teşekkür ediyorum. İnşallah mahcup olmadan 2020 yılında bizler de bu bütçe çerçevesinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bütçenin en ideal şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Orada öngördüğümüz hizmetleri yerine getireceğiz”  dedi.

“Geçen yılbaşına yakın bir tarihte bunun bitirilmiş olması gerekiyordu”

Geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı hakkında Meclis üyelerinin sorularına yanıt veren Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bu konunun başlangıcı bizim yeni yönetime geldiğimiz dönemlere rastlıyor. Bana bir İmam Hatip Lisesi yapımı var dediler. İnanın o tarihe kadar da benim bilgim yoktu, çünkü yeni Belediye Başkanı olmuştum. İhale tarihi 30.01.2018,sözleşme tarihi 01.03.2018. İşyeri teslim tarihi 03.03.2018. Sözleşmeye göre işin süresi 300 gün, işin bitim tarihi 28.12.2018. Yani geçtiğimiz yılın 12. ayının 20’sinde yani yılbaşına yakın bir tarihte bunun bitirilmiş olması gerekiyordu. Daha sonra da 45 bir gün süre uzatımı var.Sonra 75 güne çıkartılıyor ve 8 Şubat’a kadar bu süre uzatımı yapılıyor. Ama binanın inşaatının gerçekleşme oranı %15.  Bunlara hakedişler düzenleniyor. Bunun % 12’si hakedişe bağlanıyor. 2 milyon 942 bin 555 TL ödeme yapılıyor. İhale benden önce, inşaatın bitiş tarihi benden önce. Benimle uzaktan yakından alakası yok. Ancak tabii ki devlet işi, kamu işi, burada devamlılık esas. Çok değerli AK Partili meclis üyelerimiz, Sayın Belediye Başkanımızla aramızda yaptığımız değerlendirmeler şu.  Belli ki belediye bu işte zorlanacak. 24 milyon 722 bin lira sözleşme bedeli var. ‘Biz eğer uygun ise bunu Milli Eğitim üzerinden yapalım. Belediyemiz Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı yazsın’ dediler. ‘Biz bu inşaatı yapamıyoruz. Bu inşaatı siz tamamlayın.’ Bunu ben kendim çıkarmadım, kendim üretmedim, bu formülü kendim bulmadım. Ben de bu yazıyı belediyem kanalıyla ilgili Bakanlığa gönderdim. O günden bu yana herhangi bir gelişme sağlayamadım. Bu noktadan sonra bu konuyu tekrar masaya yatıracağız. Nasıl çözeriz, ne şekilde çözeriz yine arkadaşlarımızla oturup konuşacağız ama işin gerçeği budur.”

“Bizim bu insanlarla yürüme şansımız yok”

Meclis üyeleri tarafından yöneltilen, performans düşüklüğü gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 45 işçinin işine son verildiği eleştirileri üzerine açıklamalar yapan Seçer, “Bunun gerekçesi performanstır, tutanaktır, her ne iş ise demek ki bu çalışan arkadaşlarımızdan aldığımız katkı bizim açımızdan yeterli değil. Ya işe gelmiyor, ya işe geliyor işini yapmıyor, ya işe geliyor işini yapıyor gibi görünüyor, kurumu karıştırıyor. Bizim bu insanlarla yürüme şansımız yok. Ben tekrar tekrar söylüyorum, bunu Meclis önünde tartışmayı uygun görmüyorum, gerekli bulmuyorum. Partilerimiz ayrı olabilir, ama benim meclis üyelerimsiniz. Bir Belediye Başkanı olarak sizlerle bu kurumu yönetiyorum. Tam tersi ben sizin Belediye Başkanınızım. Bu konuları zaten birebirde konuşmamızda bir beis var mı? Bugüne kadar bir engel oldu mu? Tartışma ortamı mı oldu? Ben telefonlara mı çıkmadım? Geldiniz görüşmedik mi?  Bunları görüşüyoruz, yine görüşmeye devam ederiz. Bazı personelle yolumuzu ayırmaya devam edeceğiz. Ama personel alımları da devam edecek” dedi.

“100 kadın içerisinde AK Parti, MHP, HDP, İYİ Parti, CHP seçmeni de var”

Başkan Seçer, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma Dairesi bünyesinde çalıştırılmak üzere işe aldıkları 100 kadın üzerinden örnek vererek, “100 kadın çalışan aldık. Niye aldık? Sokaklar kirli. Mevcut personeli çalıştıramıyoruz, bir türlü olmuyor. Bahçeler, parklar kirli. Bakım yaptıramıyoruz. 100 kadın çalışan aldık. Biz orada partili ayrımı yapmadık. Sizler biliyorsunuz. AK Parti, MHP, HDP, İYİ Parti, CHP seçmeni de o 100 kadın içerisinde var. Çünkü biz çalışacak personelle yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Topluma, Mersin’e en iyi katkı yapacak personelle çalışmak isterim

73 şoför alımı ilanına da toplam 40 kadının müracaat ettiğini ve uygun görülen 33 kadının işe alındığını dile getiren Başkan Vahap Seçer, şunları kaydetti:

“73 şoför alındı. 40 kadın arkadaşımız müracaat etti. Bunun 33’ünü almışız. 4’ü direksiyonu kötü, 2’sinin farklı gerekçesi var, 1’nin yasal bir engeli var. Gidin kendiniz araştırın. Kimdir bu kadınlar? Ben eminim ki sizlerin partisine oy verenler var. Ben burada en iyi personelle, topluma, Mersin’e en iyi katkı yapacak personelle çalışmak isterim. 150 kadın eleman alıyoruz. İlana çıktık herkes gelebilir. Arkadaşlarımıza, oluşturduğumuz komisyonuna da talimatım açıktır. Biz Mersin’e hizmet etmek zorundayız. Zorlanıyoruz. Kantitatif olarak, rakamsal personele sahip olmanız önemli değil. Kalite olarak çalışacak, işi bilen personele bizim ihtiyacımız var. Yoksa işlerimiz yürümüyor. 50 personel Yol Dairesi’ne aldık, bir o kadar da Fen İşleri’ne. Zaten mala tutacak, kazma tutacak, harç yapacak adam bulamıyoruz. Vallahi partisini soramam. Bana düzgün kaldırım taşı döşesin, bordür taşı döşesin, gitsin tamirat yapsın, gönderdiğimiz okulun boyasını düzgün yapsın, iyi bir boyacı olsun.”

“Bir kamu kurumu içerisinde, militanca bir tavır sergilerse siz onu tutar mısınız?”

İşten çıkarmalar hakkında Meclis üyelerinin eleştirilerine cevap veren Başkan Seçer, “Bugüne kadar işine son verdiğimiz personel sayısı ile bugün mevcutta MESKİ’de, Büyükşehir’de çalışan personel arasında rakamsal olarak uçurumlar var. 300 kişinin işine son verilmiş. Çalışan 9 bin 700 kişi ne? Herkesin mi işine son veriyoruz? Allah aşkına yapmayın. Partinizin üyesi olup da belediyede işine devam eden yok mu? Bizim memnun olduğumuz yok mu, bizden memnun olan personeliniz yok mu? Adam işine devam ediyor. Sizin partinizin üyesi. Değilse bile size oy veriyor. Bunda ne beis var? Bugün size oy verir, yarın bize verir. O benim insanım. Bir kamu kurumu içerisinde, militanca bir tavır sergilerse siz onu tutar mısınız? Yapmazsınız, olmaz, zaten yürütemezsiniz, yönetemezsiniz. Dolayısıyla ben vicdanen rahatım. Tekrar tekrar söylüyorum. Hata olabilir. Hepimiz insanız. Bu değerlendirmeleri yapanlar, bu tespitleri yapanlar hata yapabilir, bilinçli yapabilir. Denetim esastır. Yöneticilikte güven olmalı. Alt birimde çalışana güvenmeliyim. Ama mutlaka denetlemeliyim. Denetlemede taviz olmaz. Denetlemek zorundayız” dedi.

Başkan Seçer, logo ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Meclis’te Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Logo konusu aslında iyi anlaşılmadan, tartışma farklı mecralara gitti. Bu konuda değerlendirme yapan kalemler de bildiğini okudu. Konuyu bilmiyor ama kendi bildiği üzerinden yorumlar yapıyor. Bu logo Meclis’in bilgisi dışında, Meclis’te kabul edilmemiş diyor. Oysaki bilmedikleri bir konu var. Logo ilk gündeme geldiğinde, biz Belediye’nin Stratejik Planı’nı sunduğumuzda, Meclis üyelerimizle paylaştık. 78 Meclis üyesi oradaydık. Sunumu ben yaptım, daha sonra da bu sunumu elektronik ortamda maillerinize gönderdik. Bu her kurum için olabilecek bir çalışmadır. Şehirler canlı birer organizma gibidir, nefes alıp verdikçe arızalar da, yenilenmeler de olur. Bir kentin, bir kurumun logosu olabilir.  Kurum, sonsuza kadar devam edecek diye bir şey yok. Bu sunumda Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer ilçe belediyelerinin logolarını da verdik. Hepsi bir kalemden çıkmış gibi. 13 ilçenin logolarına bakın. Hepsi daire içinde. Büyük bir çoğunluğunda deniz dalgaları, ortada bir güneş, birinde martı var, öbüründe martı çıkmış yelkenli girmiş. Öbüründe yelkenli çıkmış, palmiye ağacı girmiş.  Öbüründe bizim Tarsus beyazı üzümü girmiş, öbüründe Gülnar’ın kara üzümü girmiş. Örneğin ben yeni bir logo çalışması yaparım. Bir daire çizerim. Sanat direktörü değilim ben, bu konuda uzman değilim. Her yaptığım mubahtır. Biraz limon koyarım, biraz Tarsus beyazı girerim, bir taraftan kara üzüm,  bir de cezerye,  biraz tantuni koyarım, biraz içli köfte, bu da logo oldu. Herkes bunu istiyor. ‘Neyi yansıtıyor’ diyor.  Orada illa köfte, tantuni görmek istiyor. Bu eleştirileri yapanlar, okumuyorsunuz bari dinleyin. Sizlere sunum gönderdik, sosyal medyada bazı arkadaşlarımız bunu paylaşmış. Dünyada marka kentler var. Bunların logolarına bir bakın, bizim logoya, sunumumuza bakın. Nereden geliyor? Mersin’in ‘M’si, sonsuzluk işaretinden. Değişim, dönüşüm, devinim. Güneşin rengini, denizin mavisini, Toroslar’ın karlarını bir çocuk gözüyle ifade ettiğini ve böyle bir logonun çıktığını.”

“Hırsız gibi bir tarafımız var mı?”

Logonun çalıntı olduğu iddialarına da yanıt veren Seçer, “Hiç bir taraftan çalıntı da değil. Hırsız gibi bir tarafımız var mı? İntihalci bir halimiz var mı? Yok. Bugün de gazetelerde vardı, gülmemek elde değil. Müthiş bir rant yaratıyormuşuz. Doğru, bir fatura ödedik. Bunu hazırlayan art direktörü benim çok yakın arkadaşım. Gerçekten muazzam, zeki, iyi yetişmiş bir adam. Biz kampanyayı kendi başımıza yapmadık. Topluma verdiğimiz mesajları okuyan, düşünen, alim düzeyinde beyinlerin ürettiği o mottoları getiriyoruz, halka sunuyoruz. Birliği, beraberliği, kardeşliği, öyle yalın dille, derinlemesine, felsefi bir şekilde anlatan beyinlerin sayesinde yapıyoruz. Öyle oturup iki makale yazmakla kendine logo uzmanı zannediyor. Her konuda uzman adam. Oturmuş bir yere makale yazıyor, limonu, portakalı, logoyu, siyaseti, Ortadoğu’yu o biliyor. Bırak da herkes kendi işini yapsın” diye konuştu.

Logonun faturası: 2 tantuni 1 ayran

Seçer, logo için ödenen faturanın gündeme getirildiğini ifade ederek, “Bu arkadaşımıza rica ettik, böyle bir çalışma yaptı. ‘Borcumuz ne?’ dedik, ‘Mersin’e geliyorum, beni tantuniciye götür’ dedi. Bunun faturası 2 tantuni 1 ayran arkadaşlar. Yapmayın, ayıp oluyor. Öyle milyon dolar, 270 bin dolar para ödeyen belediyeleri yazın. Beni niye yazıyorsunuz. Benim faturam bu. Bu logo kabul edilir ya da edilmez. Yüce Meclis burada. Kamuoyu tartışıyor. Size geleceğim, tekrar sunacağım, grup sözcülerimizle konuşacağım, kendilerinin fikrini alacağız, kabul edilirse de nitelikli çoğunluk lazım. Biz bu logoyu kabul edeceğiz. Eğer Meclis kabul etmezse, bizim resmi logomuz şu anda kullandığımız logo. Bizim yeni çalışmamız o değil şu anda. Sadece simgesel olarak bazı çalışmalarımızda, billboardlarda ya da bazı vinil ilanlarda kullanılıyor. Bunlar geçici, kalıcı herhangi bir çalışma yapmıyoruz. Yeni logo değiştiği zaman sil baştan bütün evraklarda, tabelalarda logo değişeceği için milyonlarca lira tabelacılara para ödenecek. Bu da cehaletin bir eseri. Hiçbir kurumda logo akşamdan sabaha değişmez. En az dört-beş yılını alır. Diyelim ki yeni logoya geçtik. İhtiyaç duyduğumuz noktalarda, bazı ilanların, reklamların, tabelaların ekonomik ömrü doluyor. Değiştirdiğimiz noktalarda biz yeni logomuzla yeni tabelalarımızı yapacağız. Bu da bizim zamanımızı alacak. Artı 1 lira harcamaya ihtiyacımız kalmayacak”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, 2020 MALİ YILI BÜTÇESİ, OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA