12 Mart 2026 Perşembe

10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"   16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "GERÇEKLERI ÇARPıTARAK KARANLıK PROPAGANDA ÜRETILMESINE ASLA IZIN VERMEYIZ"   15:04   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… MAHMUT TANAL: İNSAN HAKLARı AÇıSıNDAN, HUKUK DEVLETI AÇıSıNDAN GERIYE GIDIYORUZ   15:02   İLBER ORTAYLı 5 GÜNDÜR YOĞUN BAKıMDA   14:48   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN’DAN "BERKIN ELVAN" MESAJı: "BERKIN ELVAN BU ÜLKENIN VICDANıNDA HEP 15 YAŞıNDA KALACAK"   14:44   EKREM İMAMOĞLU: "İFTIRANAMENIN TEK AÇıKLAMASı VARDıR: KIŞI KENDINDEN BILIR IŞI! MILLETIMIZ SIZI GÖNDERMEK IÇIN CAN ATıYOR"  
 
     
   

Büyükşehir’den Personele İlkyardım Eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen, 2019 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında belediye personeline, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir tarafından “İlk Yardım Eğitimi” verildi.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 22:22   Okunma : 1708

Geçtiğimiz günlerde bir belediye otobüs şoförünün kalp krizi geçiren yolcuya ilk yardım uygulayarak hayatını kurtardığı Mersin’de, ilk yardım eğitimleri sürüyor. Her aşamada eğitime büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, personele yönelik“İlk Yardım Eğitimi”ne devam ediyor.

Bu kapsamda, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir, Büyükşehir personeline iki bölüm halinde ilk yardımı anlattı. Kandemir, ilk yardımın temel bilgilerini verdikten sonra, hayat kurtarıcı manevra ve yöntemleri gerçeğe en yakın maketler üzerinde gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen, 2019 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında belediye personeline “İlk Yardım Eğitimi” verildi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir tarafından verilen eğitim, iki bölümden oluştu.

İlk yardım eğitimi hayat kurtarmıştı

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de yaşanan bir olay, ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermişti. Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan ve daha önce Büyükşehir bünyesinde ilk yardım eğitimi alan Aziz Oğuz, geçtiğimiz günlerde bir kahramanlık hikayesineimza atmıştı. Kullandığı otobüste kalp krizi geçiren 63 yaşındaki Faruk Özcan’a müdahale edip, kalp masajı uygulayan Oğuz, otobüsü yolcularla birlikte hastaneye kadar götürmüş ve Özcan’ın hayatını kurtarmıştı.

Birinci bölümde önemli ilk yardım bilgileri teorik olarak anlatıldı

İlk yardım eğitiminin ilk bölümünde ilk yardımın teorik kısmı anlatılırken, ikinci bölümde hayati tehlikesi olan durumlarda yapılacak kurtarma hamleleri uygulamalı olarak personele gösterildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gün boyunca devam eden eğitime, itfaiye personelleri ve yeni göreve başlayan kadın şoförlerinyanı sıra tüm birimlerden ilgili personel katıldı.

Büyükşehir, herhangi bir kazada ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, hayati önem taşıyan uygulama olan ilk yardımın bilincini personele aşılıyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitimi Dr. Kandemir iki bölümde gerçekleştirdi. İlk bölümde, ilk yardımın tanımı, acil yardım ve ilkyardım arasındaki farklar, ilk yardımın temek uygulamaları, solunum yolu tıkanıklığında ilk yardım, Heimlich manevrası, kanamalı durumlarda ilk yardım, yanık, zehirlenme, kırık durumlarında ilk yardım gibi konuların teorik kısmı ayrıntılı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

Önemli olan soğukkanlılık ve ne yaptığını iyi bilmek

Olay yerinde önce kendi can güvenliğini sağladıktan sonra etrafındaki insanları doğru ve sakin bir şekilde yönlendirerek, eldekiimkanları en iyi şekilde kullanan kişinin iyi bir ilk yardımcı olduğunu vurgulayan Dr. Kandemir, Türkiye’de doğru bilinen yanlışların,en çok sağlıkla ilgili olduğunu belirterek, ilk yardımda da çok fazla yanlış uygulama yapıldığını söyledi

.

Hayat kurtaran ilk yardım tekniklerini öğretildi

Kandemir, ilk yardımın temel bilgilerini verdikten sonra, hayat kurtarıcı manevra ve yöntemleri gerçeğe en yakın maketler üzerinde gösterdi. Katılımcılar, bebek ve yetişkin maketler üzerinde suni solunum, kalp masajı, Heimlich manevrası, boğucu sargı(turnike), tekniklerini uyguladı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA