29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Yenişehirliler estetik bir yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuştu


Yenişehir Belediyesi, yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan yürüyüş yolunu estetik bir dokunuşla yeniledi ve bir de bisiklet yolu ekledi.Sanatçıların birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslediği yürüyüş ve bisiklet yolu görkemli bir açılışla yeniden hizmete sunuldu.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 23:28   Okunma : 1038

Farklı bir çehre kazandırılan yürüyüş ve bisiklet yolunun açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını kaydetti. Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de sözlerine ekleyen başkan Özyiğit,daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirildiğini ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldığını anımsattı. Bu gelişmelerin ardından Yenişehir Belediyesi olarak, Müftü Deresi’nin yetki alanları içerisinde bulunan kıyısında çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi, ilçedeki parkları yeniden düzenlemeye ve parkları vatandaşlar açısından daha güvenli, daha keyifli hale getirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra peyzaj mimarları ve resim sanatçıları da görev alıyor.

Mersin’in en eski değerlerinden biri olan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazisi uzun zaman boş kalmış ve bu izbe görüntü, stat arazisi ile Müftü Deresi arasındaki yürüyüş yolunun kullanılmasını da imkansız hale getirmişti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatlarıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak yürüyüş yolunda genel temizlik ve budama çalışması yaptı. Yürüyüş yolunun aydınlatma sorununu da çözen ekipler, stat arazisi ile yürüyüş yolu arasına istinat duvarı ördü. Yolun ortasına ve yanlarına çiçek ve çim ekimi yapan ekipler, yorulan vatandaşların dinlenmesi için oturma grupları yerleştirdi. Böylece yürüyüş ve bisiklet yolu vatandaşların gönül rahatlığıyla girip yürüyecekleri, dinlenebilecekleri bir hale getirildi.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalar sırasında sanatçıların görüş ve önerilerinden de faydalandı. Bu kapsamda yürüyüş yolu boyunca 5 adet ‘selfie duvarı’ yapıldı, bu duvarlar birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslendi.

 Çalışmalarda, Mersin’in en köklü markası olan Mersin İdman Yurdu da unutulmadı. Kapanmasına rağmen on binlerce Mersinlinin gönlünde yaşayan Mersin İdman Yurdu’nun logosu da, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in isteği üzerine yürüyüş yolundaki bir selfie duvarına işlendi.

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan alanda yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra görkemli bir açılışla vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını anımsattı.Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirileceği açıklandı ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldı. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımızda çalışmalarımızı yaptık. Burası şehrin ortasında bir nefes alma alanı. Müftü Deresi’nin kıyısında, önemli bir koridor. Burayı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarımız günlerce çalıştılar ve bu yürüyüş ve bisiklet yolunu düzenlediler. Artık daha düzenli, daha estetik, daha temiz bir görüntüye kavuştu. Vatandaşlar açısından daha güvenli hale geldi” dedi.

“DENİZ FENERİNİ MÜZE YAPMAK İSTİYORUZ”

Yenişehir ilçesinin günümüzde de kullanılan en eski yapısı olan Deniz Feneri’nin Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istediklerini de sözlerine ekleyen belediye başkanı Özyiğit, “Yenişehir’in en eski yapısı olan tarihi Deniz Fenerini Ulaştırma bakanlığından Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istedik. Konuyu Mersin Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’ada ilettik. Amacımız burayı müze haline getirip arazisini de yeşillendirerek Yenişehirlilerin ve Mersinlilerin hizmetine sunmak.Öte yandan Devlet Su İşleri, Büyükşehir, Yenişehir, Akdeniz ve Tororslar belediyelerinin sorumluluk alanında olan Müftü Deresi ile ilgili de ortak bir proje geliştirilerek, su sporlarının yapıldığı yeni bir çehre kazandırabiliriz. Bunu yapmak el ele verdikten sonra hiç de zor değil” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit açılışın ardından, yürüyüş ve bisiklet yolu boyunca yapılan 5 adet ‘selfieduvarı’na resimleri nakşeden sanatçılar Cihan Marangoz, Merve Sağ ve  Sevda Mengi’ye birer plaket takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, MÜFTÜ DERESİ, YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA