29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Mersin Barosu 95. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı


Mersin Barosu, kuruluşunun 95. yılını düzenlenen etkinlikle kutladı.

 

Tarih : 3 Aralık 2019 Salı 08:39   Okunma : 942

Mersin Adliyesi Baro Odasında düzenlenen 95. yıl kutlama etkinliğine, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, Mersin Barosunun önceki dönem Başkanlarından Şengün Erdoğan, Halit Akın, İsa Gök, Hulki Özel, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Konuşmasında Mersin Barosunun tarihçesi hakkında bilgiler veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 1 Aralık 1924 tarihinde kurulan Mersin Barosunun, Cumhuriyetle yaşıt, başarılarla dolu köklü bir baro olduğuna vurgu yaparak, “Mersin Barosunun kuruluşu, Muhamat Kanunundan sonra 6.12.1926 tarihinde yürürlüğe giren 708 sayılı kanunun kabulünden sonra gerçekleşmiştir. Bu kanun yürürlüğe girdiği 14.78.1938 tarihini takip eden aylarda teşekkül eden Mersin Barosunda 16 Mersin, 3 Tarsus, 1 Silifke’de olmak üzere 20 avukat kayıtlı bulunuyordu. İlk Baro başkanı Av. Hüseyin Avni Beydir.Mersin Barosu, cumhuriyetle yaşıt olması ve birçok projeye öncülük etmiş olması sebebiyle köklü bir barodur. Türkiye’deki barolarda kullanılan ve barolara ekonomik katkı sağlayan 'baro pulu', Mersin Barosu’nun icadıdır. Mersin Barosu o günün koşullarıyla borç batağında iken, baromuzun borçlarını ödemek için ‘baro pulu’ çıkarmıştır ve borçlarını bu yardımlaşma sistemiyle ödemiştir. Bu icadımız Türkiye Barolar Birliği tarafından benimsendi ve projemiz tüm barolarda şu anda uygulanıyor. Avukatlık mesleğinin ekonomik ve siyasal anlamda yol kat etmesinde Mersin Barosunun rolü çok büyüktür” şeklinde konuştu.

Birçok baronun, fiziksel mekân yetersizliği nedeni ile stajyer avukatlara sınırlama getirdiğini, ancak Mersin Barosunun bu konuda yeterli imkana sahip olduğunun bilgisini veren Yeşilboğaz, “Gökdelen hizmet binamız, tüm meslektaşlarımıza gerekli eğitimi verecek her türlü imkâna ve donanıma sahip. Bu hizmet binamız, sadece meslektaşlarımızın kendi maddi destekleri ile baromuza kazandırılmıştır. Bu açıdan Mersin Barosu, gerek fiziki mekânı ve donanımı ile birçok barodan öndedir. Mersin Barosu ailesi her geçen gün daha da büyümektedir. Değişik yıllara göre Mersin Barosu’na kayıtlı avukatların mevcudunu sizlerle paylaşacak olursam; 1940 yılında 20, 1951 yılında 45, 1961 yılında 81, 1971 yılında 152, 1981 yılında 319, 1982 yılında 327, 1985 yılında 391, 1986 yılında 445, 1986 yılında 446, 1989 yılında 516 avukat kayıtlı idi. 365 avukat Mersin’de, 80 avukat Tarsus’ da 38 avukat Gülnar’da görev yapmaktaydı. 1990 yılı itibari ile Baroda staj yapmakta olan stajyer adedi de 67’dir. Şimdi ise baromuza 3 bine yakın avukat kayıtlı olup, şu an staj yapan avukat sayımız ise 241 kişidir” ifadesini kullandı.

95 yıllık Mersin Barosunun köklü, demokrat ve ilerici bir yapısı olduğunun altını çizen Baro Başkanı Yeşilboğaz,“Bu yapıdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Mersin Barosu, sadece mesleki teşekkülden oluşmuyor. Ayrıca, Avukatlık Kanunu barolara ve avukatlara; hukukun üstünlüğünü veinsan haklarını savunmak, insan hakları temelli olmak üzere tüm çevre ve hayvan haklarını savunmak adına mücadele etme görevini vermiştir.Bu bayrağı ben devraldım. Bu onurlu görevi yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bunda da siz değerli meslektaşlarımızın çok büyük katkısı var.  Tarihi başarılarla dolu olan, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yol alarak adalet ve hukuk mücadelesinde öncü olan Mersin Barosunun kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlar, 95 yıllık gururumuza katkı veren geçmiş dönem tüm baro başkanlarımıza, yönetim kurullarına, diğer kurullarda görev alan ve başarılarımıza destek veren tüm meslektaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür eder, aramızdan ayrılanları rahmetle anar, saygılarımızı sunarız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, önceki dönem Baro Başkanları Şengün Erdoğan, Halit Akın, İsa Gök ve Hulki Özel ile birlikte 95. yıl pastasını kesti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA