21 Mayıs 2026 Perşembe

13:50   İSRAIL’DE ALıKONAN KÜRESEL SUMUD FILOSU KATıLıMCıLARı, ÜÇ UÇAKLA TÜRKIYE’YE GETIRILECEK   13:47   CHP’NIN 81 IL BAŞKANıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: “SANDıĞıN IRADESINE DE PARTIMIZIN HUKUKUNA DA GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL’E DE SONUNA KADAR SAHIP ÇıKACAĞıZ”   13:46   HASAN HÜSEYIN BALAK IÇIN MECLIS’TE CENAZE TÖRENI DÜZENLENDI   13:46   ÖZGÜR ÖZEL: "ÇERKES HALKıNıN SÜRGÜN ACıSıNı UNUTMADıK, UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:45   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı... İMAMOĞLU: "YıLMAYACAĞıZ, YORULMAYACAĞıZ, DURMAYACAĞıZ"   13:35   "KENT UZLAŞıSı" DAVASıNDA REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNULDU   10:10   ABD-KÜBA HATTıNDA TARIHI KRIZ! 94 YAŞıNDAKI RAUL CASTRO İÇIN YAKALAMA KARARı: İDAMı İSTENIYOR!   09:59   BAKANLıK ’YOK’ DEMIŞTI, RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: TÜRKIYE’DE YAPAY ET TARTıŞMASı BÜYÜYOR!   09:50   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN KRITIK HAMLE: HAZIRAN AYıNDA 10 İLLIK BÜYÜK DOĞU TURU BAŞLıYOR!   02:59   VERGI VE VARLıK BARıŞı YASALAŞTı...   02:24   İSTANBUL’DA TARIHI GECE: UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU TÜPRAŞ STADı’NDA BELLI OLDU!   17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’  
 
     
   

Özyiğit, “Kadın Cinayetleri Artık Son Bulsun”


Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

 

Tarih : 7 Aralık 2019 Cumartesi 10:04   Okunma : 2089

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Ordu’da evine giderken, kendisini takip eden firari hükümlü tarafından katledilen Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diledi. Başkan Özyiğit, ‘gün geçmiyor ki bir canımız cehaletin getirdiği nedenlerle yok olmasın, kadın cinayetleri artık son bulsun’ diyerek, toplumsal olarak kadın cinayetlerine dur denmesi gerektiğini söyledi.

“Savaşımız cehaletle olmalıdır”

Toplantıda vahşice öldürülen Ceren Özdemir için konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, kadın cinayetlerinin tarifsiz acılara neden olduğunu ve bu cinayetleri önlemek için toplumsal olarak harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Cehaletin, eğitimsizliğin ve toplumsal eşitsizliğin sancılarını çektiklerini belirten Özyiğit,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Şimdiki savaşımız cehaletledir.” Sözlerini hatırlattı.

Öğrenci Yurdu ve Yaşlı Yaşam Merkezi 2020 yılında açılıyor.

Başkan Özyiğit, açıklamasında Yenişehir’deki ikinci öğrenci yurdunun inşaatının tamamlandığını ve ikinci eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. 2020’nin ilk döneminde ise Yaşlı Yaşam Merkezi’nin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Özyiğit, Bilim ve Deney Merkezi’nde de önemli adımlar atıldığını ve açılışının 2020 yılına yetişebileceğini söyledi.

Yenişehir’de Sıfır Atık Birimi kuruluyor

Yenişehir Belediye Meclis Toplantısında belediye bünyesinde Sıfır Atık Biriminin kurulması ile ilgili teklife ait Ekoloji Komisyonu ile  Gıda, Tarım ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

“Gelir arttırıcı faaliyetler önceliğimizdir”

Yönetime geldikleri günden bu yana gelir arttırıcı faaliyetlerde bulunduklarına dikkat çeken Özyiğit, “5 kişilik bir ekip Nisan ayından beri çalışıyor. 6 bin 600 adet emlak vergisi tahakkuk ettirilmemiş yapı tespit ettik. Bunun dışında Yenişehir sınırları içerisinde bulunan bir AVM’nin bugüne kadar emlak vergisi vermediğini gördük. Geriye dönük teşvik süresinin bitimi 3 yıla dayanıyor biz de o süreden itibaren işlem yaptık, gelir artırıcı çalışmalar bizim önceliklerimizdendir” dedi.

Yenişehir Belediyesi’ne dava açan vatandaşlarla da anlaşma sağladıklarını söyleyen Özyiğit, kurdukları ekibin çok olumlu sonuçlar aldığını ve karşılıklı mutabakatlarla her iki tarafından kazanç sağladığını vurguladı.

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda komisyonlardan gelen 9 madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :   ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KADIN CİNAYETLERİ ARTIK SON BULSUN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA