18 Aralık 2025 Perşembe

17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK  
 
     
   

Özyiğit, “Kadın Cinayetleri Artık Son Bulsun”


Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

 

Tarih : 7 Aralık 2019 Cumartesi 10:04   Okunma : 1897

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Ordu’da evine giderken, kendisini takip eden firari hükümlü tarafından katledilen Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diledi. Başkan Özyiğit, ‘gün geçmiyor ki bir canımız cehaletin getirdiği nedenlerle yok olmasın, kadın cinayetleri artık son bulsun’ diyerek, toplumsal olarak kadın cinayetlerine dur denmesi gerektiğini söyledi.

“Savaşımız cehaletle olmalıdır”

Toplantıda vahşice öldürülen Ceren Özdemir için konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, kadın cinayetlerinin tarifsiz acılara neden olduğunu ve bu cinayetleri önlemek için toplumsal olarak harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Cehaletin, eğitimsizliğin ve toplumsal eşitsizliğin sancılarını çektiklerini belirten Özyiğit,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Şimdiki savaşımız cehaletledir.” Sözlerini hatırlattı.

Öğrenci Yurdu ve Yaşlı Yaşam Merkezi 2020 yılında açılıyor.

Başkan Özyiğit, açıklamasında Yenişehir’deki ikinci öğrenci yurdunun inşaatının tamamlandığını ve ikinci eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. 2020’nin ilk döneminde ise Yaşlı Yaşam Merkezi’nin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Özyiğit, Bilim ve Deney Merkezi’nde de önemli adımlar atıldığını ve açılışının 2020 yılına yetişebileceğini söyledi.

Yenişehir’de Sıfır Atık Birimi kuruluyor

Yenişehir Belediye Meclis Toplantısında belediye bünyesinde Sıfır Atık Biriminin kurulması ile ilgili teklife ait Ekoloji Komisyonu ile  Gıda, Tarım ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

“Gelir arttırıcı faaliyetler önceliğimizdir”

Yönetime geldikleri günden bu yana gelir arttırıcı faaliyetlerde bulunduklarına dikkat çeken Özyiğit, “5 kişilik bir ekip Nisan ayından beri çalışıyor. 6 bin 600 adet emlak vergisi tahakkuk ettirilmemiş yapı tespit ettik. Bunun dışında Yenişehir sınırları içerisinde bulunan bir AVM’nin bugüne kadar emlak vergisi vermediğini gördük. Geriye dönük teşvik süresinin bitimi 3 yıla dayanıyor biz de o süreden itibaren işlem yaptık, gelir artırıcı çalışmalar bizim önceliklerimizdendir” dedi.

Yenişehir Belediyesi’ne dava açan vatandaşlarla da anlaşma sağladıklarını söyleyen Özyiğit, kurdukları ekibin çok olumlu sonuçlar aldığını ve karşılıklı mutabakatlarla her iki tarafından kazanç sağladığını vurguladı.

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda komisyonlardan gelen 9 madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :   ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KADIN CİNAYETLERİ ARTIK SON BULSUN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA