13 Ocak 2026 Salı

16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”  
 
     
   

Özyiğit, “Kadın Cinayetleri Artık Son Bulsun”


Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

 

Tarih : 7 Aralık 2019 Cumartesi 10:04   Okunma : 1918

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Ordu’da evine giderken, kendisini takip eden firari hükümlü tarafından katledilen Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diledi. Başkan Özyiğit, ‘gün geçmiyor ki bir canımız cehaletin getirdiği nedenlerle yok olmasın, kadın cinayetleri artık son bulsun’ diyerek, toplumsal olarak kadın cinayetlerine dur denmesi gerektiğini söyledi.

“Savaşımız cehaletle olmalıdır”

Toplantıda vahşice öldürülen Ceren Özdemir için konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, kadın cinayetlerinin tarifsiz acılara neden olduğunu ve bu cinayetleri önlemek için toplumsal olarak harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Cehaletin, eğitimsizliğin ve toplumsal eşitsizliğin sancılarını çektiklerini belirten Özyiğit,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Şimdiki savaşımız cehaletledir.” Sözlerini hatırlattı.

Öğrenci Yurdu ve Yaşlı Yaşam Merkezi 2020 yılında açılıyor.

Başkan Özyiğit, açıklamasında Yenişehir’deki ikinci öğrenci yurdunun inşaatının tamamlandığını ve ikinci eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. 2020’nin ilk döneminde ise Yaşlı Yaşam Merkezi’nin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Özyiğit, Bilim ve Deney Merkezi’nde de önemli adımlar atıldığını ve açılışının 2020 yılına yetişebileceğini söyledi.

Yenişehir’de Sıfır Atık Birimi kuruluyor

Yenişehir Belediye Meclis Toplantısında belediye bünyesinde Sıfır Atık Biriminin kurulması ile ilgili teklife ait Ekoloji Komisyonu ile  Gıda, Tarım ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

“Gelir arttırıcı faaliyetler önceliğimizdir”

Yönetime geldikleri günden bu yana gelir arttırıcı faaliyetlerde bulunduklarına dikkat çeken Özyiğit, “5 kişilik bir ekip Nisan ayından beri çalışıyor. 6 bin 600 adet emlak vergisi tahakkuk ettirilmemiş yapı tespit ettik. Bunun dışında Yenişehir sınırları içerisinde bulunan bir AVM’nin bugüne kadar emlak vergisi vermediğini gördük. Geriye dönük teşvik süresinin bitimi 3 yıla dayanıyor biz de o süreden itibaren işlem yaptık, gelir artırıcı çalışmalar bizim önceliklerimizdendir” dedi.

Yenişehir Belediyesi’ne dava açan vatandaşlarla da anlaşma sağladıklarını söyleyen Özyiğit, kurdukları ekibin çok olumlu sonuçlar aldığını ve karşılıklı mutabakatlarla her iki tarafından kazanç sağladığını vurguladı.

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda komisyonlardan gelen 9 madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :   ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KADIN CİNAYETLERİ ARTIK SON BULSUN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA