29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Mülteci Sorunlarının Çözümünde Türkiye Ve Avrupa İşbirliği Yapmalı”


AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Adalet ve İçişleri Bölüm Başkanı Alexander Fricke ve Program Yöneticisi Ulrich Rainer, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, Mersin’deki Suriyeli mültecilerin adalete erişimde yaşadığı aksaklıklar ile Mersin Barosu’nun mültecilere vermiş olduğu adli yarımlar ve saha çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 

Tarih : 8 Aralık 2019 Pazar 13:53   Okunma : 898

AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Adalet ve İçişleri Bölüm Başkanı Alexander Fricke ve Program Yöneticisi Ulrich Rainer, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, Mersin’deki Suriyeli mültecilerin adalete erişimde yaşadığı aksaklıklar ile Mersin Barosu’nun mültecilere vermiş olduğu adli yarımlar ve saha çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Türkiye ve Avrupa ülkelerinin işbirliği yapmadan, mülteci sorununun çözülemeyeceğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Mersin halkı ile mültecilerin entegrasyon sağlayamamasına rağmen, Mersin’de çok daha korktuğumuz olayların yaşanmaması tesellimizdir” dedi.

“EN ÇOK BOŞANMA VE ŞİDDET KONULARINDA HUKUKİ DESTEK İSTİYORLAR”

Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Hasan Keleşoğlu, Adli Yardım Sorumlusu Av. Ayşegül Acar ve Mülteci Haklarından sorumlu Av. Serdan Söylemez’in de bulunduğu ziyarette konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’de 350 bin Suriyeli göçmen olduğunun bilgisini vererek,  “Mersin’de yaşayan mültecilerin hukuki hak ve hizmetlere erişimi ile sosyal entegrasyonunu sağlamak amacıyla, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte proje hayata geçirdik.  Mülteciler ülkemize istem dışı gelmiş olsalar da, bu insanların adalete, psikolojik desteğe, barınmaya, eğitime, sağlık hizmetlerine erişim hakkı var. Dernekler ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde, Suriyeli mültecilere hukuki haklarını öğrenmeye yönelik eğitimler düzenledik. BM’nin mültecilere adli yardım projesi kapsamında pilot baro seçilen Mersin Barosu olarak, bu konuda eğitime tabi tutulan avukatlarımızı görevlendirdik. Mültecilere ücretsiz olarak hukuki destek verdik. Bu proje sona erdi ancak, onların mağduriyet yaşamamaları için yönetim kurulu ile birlikte karar alarak, mağdur olan mülteci kadınlara ve çocuklara kendi imkânlarımızla hukuki destek vermeye devam ediyoruz. En çok boşanma ve şiddet konularında bizlerden destek istiyorlar” şeklinde konuştu.

“KONTROLSÜZ GÖÇ, İNSANLARIN HUKUKSUZLUĞA MARUZ KALMASINA NEDEN OLDU”

Mülteci sorununun, sadece Türkiye’nin tek başına çözeceği bir konu olmadığını, tüm Avrupa ülkelerinin bu konuda işbirliği yapması gerektiğinin altını çizen Yeşilboğaz, “Suriye’de yaşanan iç savaş, Türkiye’de kontrolsüz göç alımına neden oldu. Kontrolsüz göç beraberinde, hem mültecilerin, hem de Türkiye’de yaşayan vatandaşların, hukuksuzluğa maruz kalmasına neden olmuştur. Ülkede yerine oturmuş bir mekanizmanın içerisine, binlerce insan dahil ediliyor ama mülteciler yerel halkla entegrasyon sağlayamamaktadır. Ancak bu sorunlara rağmen Mersin’de çok daha korktuğumuz olayların yaşanmaması tesellimizdir. Kentimizde yaşanan mültecilerle uyum sorununa, Mersin halkı da çok fazla tepki göstermedi” diye konuştu.

“AF, YENİ SUÇLARIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”

Yeni yargı reformu paketinde af yasasının, cezaevlerindeki popülasyonun azaltılmasına yönelik gündeme geldiğini ifade eden Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bu, toplumda suç oranının artmasına neden olacak ve yeni suçların işlenmesinin önünü açacaktır. Ülkede hukuk güvenliği sorunu vardır. Ülkemizde adalet mekanizması çalışmadığı için, insanlar kendi haklarını, kendi adaletini aramaya çalışıyor.  Bu da beraberinde hukuksuzluğun ve suç oranlarının artmasına neden oluyor” dedi.

“MÜLTECİLER ADALETE ERİŞİMDE AKSAKLIK YAŞIYOR”

Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi, Adli Yardım ve Mülteci Hakları sorumlusu avukatlarımız ise Suriyeli mültecilerin Mersin’de yaşadığı sorunlara değinerek; Mersin’de mültecilere yönelik Geri Gönderme Merkezinin olmadığını, en yakın Adana ve Hatay’da olduğunu, ülkelerine sınır dışı edilecek olan mültecilerin bu nedenle zorluklar yaşadığını, mültecilerin mahkeme salonlarında tercümanlıkta iletişim sorunu yaşanmasından dolayı, adalete erişimlerinde aksaklıklar yaşadığını, mültecilerin Mersin Göç İdaresinde olumsuz tutumlarla karşılaştıklarını, mültecilerin sınır dışı edilme sürecinde hak ihlalleri yaşadığını, sınır dışı edilmesine karar verilen mültecilerin, hangi gerekçelerle sınır dışı edileceği bilgisine avukatların ulaşamadığını, Türkiye’deki kampüs cezaevi inşa edilmesinin beraberinde hak ihlalleri getirdiğini ve OHAL sürecinde avukatların belgelere erişememesinden dolayı hak ihlallerinin yaşandığını söyledi.

 FRİCKE: “YARGI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLMALI”

AB Türkiye Delegasyonu Bölüm Başkanı Alexander Fricke ise, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olarak, kadın ve çocuk hak ihlallerinin önlenmesine yönelik Türk hükümeti ile işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yapacaklarının bilgisini vererek, “Türkiye’de insan hak ihlalinin önlenmesi için bağımsız ve tarafsız yargının olması gerektiğini düşünüyorum. Toplumsal barış ve kalkınmasının sağlanmasında o ülkenin hukuk, eğitim sisteminin yanı sıra, siyasilerin kullanmış olduğu dil çok önemlidir. Mersin Barosunu, hak ihlallerinin önlenmesine yönelik etkin çalışmalar içerisinde olmasından dolayı ziyaret ettim. Çalışmalarımıza ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN BAROSU, MÜLTECİ SORUNLARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA