28 Mart 2024 Perşembe

13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR  
 
     
   

Bizi Yalnız Bırakmayın


Mersin Barosu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek ve Ali Haydar Fırat’ı Yenişehir AKM’de ağırladı.

 

Tarih : 12 Aralık 2019 Perşembe 16:42   Okunma : 1177

Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, giriş konuşmasında Gazeteciler ile Avukatların kaderlerinin birbirine benzediğini söyleyerek, "medyadaki bağımsız habercilik anlayışının yerleşmesini bekliyor ve istiyoruz." dedi.

Mersin Barosu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde  gerçekleşen etkinlikte; Türkiye'nin mevcut medya yapısı ve insan hakları ihlalleri üzerine konuşan gazeteciler, iktidar ve medya ilişkilerini değerlendirerek, medyanın bağımsızlığının ağır yaralar aldığını belirtti.

Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek Türkiye Siyaseti, iktidar ve basın ilişkilerini anlattığı konuşmasında kamuoyunun  umutla ve üşenmeden kendilerini takip etmesini istedi . İktidarın adeta propagandasını yapan medya yapısını eleştirerek,  yakın dönemde yaşadığı örnekler üzerinden izleyici ve katılımcıları bilgilendirdi. 

Gazeteci Deniz Zeyrek son dönemde gündemde kalan önemli bir olayı şu sözlerle açıklığa kavuşurdu: "Medya'da sahne değişince şartlar da değişti. Medya'nın değişimine bağlı olarak 22 yıllık Hürriyet Gazetesi'ndeki emeğimi bir kez daha düşündüm ve oradan üzülerek ayrıldım.  Gergin örneklerle dolu bir gazetecilik geçmişimiz var. Son örneklerden birini aktarmak isterim. Ben, Fox Tv Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, İstanbul Ümraniye'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de bulunduğu yemekteyiz. Yemekte Karslı olduğumuz için  kar kadar önemli ikramımız olan kaz da gönderilmişti. İzmir'den bir arkadaşımız da kendi butik üretimi olan bir şarap göndermişti. İşlemenin sahibi kendi reklamını da yapmak için görüntüleri sosyal medyada yayınlamış. Hiç kimsenin içmediği ama usulen bardaklara konulmuş bu ikram ve yemek  tüm propaganda medyasında manşet yapıldı; Kaz yiyip, Petrus şarabı içtiler diye. Ayrıca 112 bin tl hesabı Belediyeye faura ettiler şeklinde yazıldı. Medya'nın hali bu. Toplam hesap 6 bin 500 tl idi ve kendi aramızda çözdük zaten . 2 bin 500 tl kazın parasını da hemen Kars'taki üreticiye gönderdik. Durum bu. Demek ki yalan haberlerin de düzeltilmesi lazım.".

 Zeyrek: Varlığımızı Size Borçluyuz

Gazeteci Deniz Zeyrek medyadaki sahiplik yapısı ve manüpilasyonun önümüzdeki en ciddi sorun olduğunu söyleyerek,  Türkiye'de 16 gazetenin de başlıklarının neredeyse aynı olduğunu vurguladı.  Deniz Zeyrek iktidarın kendi kaynaklarına bile artık güvenmediğinin altını çizerek şunları söyledi: "İstanbul SİP'deki gazeteler bedava olduğu halde bu yayınlar okunmuyor. Ayrıca örneğin burada Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Yeniçağ yok. Yine Halk Tv hd olmadığı için yayın kalitesi düşük fakat birçok kanaldan fazla reytingi var.  İktidar Milletvekilleri de Fox Tv izliyor artık. Cumhurbaşkanı'nın önüne gelen ilk 4 gazete içinde Sözcü var. Öyle bir durum yaratıldı ki iktidar bile kendi haber kaynaklarına güvenemiyor artık. Gazetecilikte 3 ana başlık vardır. Halkla ilişkiler, Propaganda veya Gazetecilik.  Gazetecilik insanların bilmesi gerektiğini söyleme işidir. İşin özü budur. Sosyal medya hayatımıza çok sert giriyor. Birçok gazetecinin itibarı hedef alınıyor. Medyadaki sahiplik düzenine karşı sosyal medya yeterince güçlü ve sokak haberciliği mantığıyla, kamuoyuna duyuru tarzı ekili oluyor. Gazeteci olarak birgün demokrasimizin gelişimini haber yapacağım o güzel günü yazmak için emekli olmayacağım. Okuyun ve izleyin ve üşenmeyin. Bizi yanlız bırakmayın, çünkü varlığımızı size borçluyuz.

Fırat: Baskı Sadece Devlet Tarafından Değil.

Gazeteci Ali Haydar Fırat ise basın ve geniş anlamda medyanın, iktidarların daha iyi nasıl denetlenebilir sorusunu yanıtlamaya çalıştığını söyleyerek temel meselenin de iktidarın halk adına denetlenmesi olduğunu belirtti. Fırat linç kültürü üzerinde durarak, medyada yapılan işin eleştirel niteliği yoksa, toplumsal duyarlılığı yoksa burada gazetecilikten bahsedilemeyeceğini söyledi. Ali Haydar Fırat, baskıların her zaman olduğunu ifade ederken kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. Gazeteci Fırat tv programlarındaki tartışmaları örneklendirerek şunlar anlattı: "Günümüzde konu sadece devletin baskısı değil. Bu dönemin ayırt edici özelliği birçok kişinin gazeteci kimliği altında ahlaki duruşunu ve sorumluluklarını unutmalarıdır. Tv programlarında ve reklam aralarında sürekli talimat alıyorlar. Onların hoşuna gitmeyen kavramlar kullanıldığında sizi topkeyün bir kitleyle linç ediyorlar. Bu süreç, gerçekten talihsiz bir durum. Köşe yazılarında, birbirine benzeyen ve aynı kişileri hedef alan yazılara baktığımızda, yaşadığımız zamanın ağırlığı da ortaya çıkıyor.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, MERSİN BAROSU, BİLĞİN YEŞİLBOĞAZ, FOX TV

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA