29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Toroslar’ın El Emeği, Belçika’ya Uzandı


Toroslar Belediyesi, Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde faaliyet gösteren Takı Tasarımı Kursu’nda eğitim alarak, takı tasarlayan kursiyerlerden Fatma Kocaoğlan, ürettiği ürünleri Belçika’ya götürerek satıyor. Aynı zamanda kursiyerlerden 52 yaşındaki Filiz Apaydın ise felçli olarak katıldığı belediye kursu sayesinde kolunu yeniden kullanmaya başladı.

 

Tarih : 13 Aralık 2019 Cuma 00:07   Okunma : 1192

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediye bünyesinde faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlara hem ek gelir sağladıkları hem de hoşça vakit geçirdikleri alanlar sunuyor. Ayrıca kadınlar, bu sayede mesleki becerilerini geliştirerek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif, üreten ve işgücü piyasasının talep ettiği nitelikli işgücünü karşılayacak elemanlar olarak yetişme fırsatı da buluyor.

Belçika’da yaşayan ve evlendikten sonra Toroslar’a yerleşen Fatma Kocaoğlan da bu fırsattan faydalanarak takı tasarımını öğrendi.  Kocaoğlan, “Belediyemizin Takı Tasarım Kursu olduğunu öğrenince hemen katıldım. Burası sosyalleşmemi, çevre edinmemi sağladı. Tasarladığım ürünleri Belçika’ya götürerek orada da sattım. Çok beğendiler. Kendime ek gelir sağladım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a bizlere böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ederim.” dedi.

“KURSLAR SAYESİNDE KOLUMU TEKRAR KAZANDIM”

Takı Tasarımı Kursu’na gelen kursiyerlerden 52 yaşındaki Filiz Apaydın ise belediye kurslarının sağladığı imkânların yanında sağlığına kavuşmasıyla da belediyeye haklı bir gurur yaşattı.

Başkan Yılmaz’ın “Önceliğimiz sağlık” vurgusundan hareketle Apaydın’ın kursta el kol kaslarını geliştirerek felçli olan kolunun iyileşmesi bu kurslar ile ne kadar doğru bir hizmet yapıldığını ortaya koydu. Filiz Apaydın, “52 yaşındayım. Felç geçirmiştim. Kurslar sayesinde kolumu tekrar kazandım. Başkanımıza, bizlere meslek edindirdiği ve aileme ekonomik olarak da katkıda bulunmamı sağladığı için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“EMEĞİMİZİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Kursiyerlerden Zeynep Bilici ise, “Bu kursa kızımı anasınıfına yazdırdığım yıl arta kalan zamanlarımı değerlendirmek için kayıt oldum. Buranın müptelasıyım. Siparişler alarak satışlar yapıyorum. Çok güzel paralar kazandım. Evime katkı sağlıyorum. Her gün buraya gelmek için can atıyorum. Sergiler ve fuarlarda stant açarak kazanç elde ettik. Emeğimizi kazanca dönüştürdük. Artık bu iş mesleğimiz oldu. Evde oturup boş durmaktansa, ev işlerimden arta kalan zamanlarda gelip burada takı tasarlıyorum. Bu kurs sayesinde ekonomik özgürlüğümü kazanmış oldum. Kendi kazandığın parayı harcamak çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR BELEDİYESİ, ADSIZ AFŞİN YILMAZ, TORTEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA